کیک سیب و دارچین مجلسی
کیک سیب و دارچین مجلسی یه کیک بسیار خوشمزه و شیک هست که میتونه گزینه مناسبی برای پذیرایی از مهمونا باشه. برای درست کردن این کیک سیب محشر فقط به چند ماده ساده نیاز دارین.
چیزی که این آموزش رو از سایر آموزش ها متفاوت میکنه اینه که در تهیه این کیک، از خامه ترش استفاده میشه که در ادامه توضیح میدم چجور در منزل آمادش کنید.
خب حالا خامه ترش چه کاری انجام میده؟؟
یکی از محصولات لبنیه که در آشپزی و شیرینی پزی استفاده های زیادی داره، علت استفاده از خامه ترش به جای محصولات لبنی مشابه (باترمیلک، شیر، ماست، خامه…) نوع بافت خاصیه که ایجاد می کنه. خامه ترش از شیر و باترمیلک غلیظ تره، در نتیجه در حرارت فر کمتر بخار میشه و بافتی لطیف تر، مرطوب تر و متراکم تر ایجاد می کنه.
همچنین اسید موجود در این ماده با بکینگ پودر ترکیب میشه و باعث فعال شدن بهتر بکینگ پودر میشه در نتیجه کیک پف بهتر و بافت پوک تری داره.
یکی دیگه از تفاوت های این کیک با سایر کیک سیب ها اینه که رویه ای متشکل از دارچین و شکر روی کیک رو تشکیل میده و باعث خوشمزه تر شدن کیک میشه.
به امید خدا کیک سیب و دارچین بدون تخم مرغ هم برای اون عزیزانی که منع مصرف تخم مرغ دارن در سایت قرار میدم.
قراره کیک سیب و دارچین مجلسی رو یاد بگیریم، پس مواد این کیک از سه بخش تشکیل شده:
- مواد رویه کیک
- مواد کیک
- مواد گلیز روی کیک
هر سه را به صورت کامل براتون مینویسم.
برای دیدن فیلم های آشپزی، ایران پخت را در ایتاو اینستاگرام دنبال کنید.
مواد لازم:
مواد رویه کیک:
- یک قاشق چایخوری پودر دارچین
- یک قاشق غذاخوری شکر سفید
- 2 قاشق غذاخوری شکر قهوه ای
نکته: اگر شکر قهوه ای در دسترس نیست شکر سفید استفاده کنید ولی میزان پودر دارچین رو به جای یک قاشق چایخوری یک و نیم تا دو قاشق چایخوری کنید.
مواد کیک:
- یک چهارم پیمانه کره نرم شده در محیط
- نصف پیمانه شکر دانه ریز
- یک عدد تخم مرغ، هم دمای محیط
- یک قاشق چایخوری وانیل
- یک پیمانه آرد
- نصف قاشق چایخوری جوش شیرین
- نصف قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- نصف قاشق چایخوری دارچین
- یک هشتم قاشق چایخوری نمک
- سه چهارم پیمانه خامه ترش هم دمای محیط حدودا 180 گرم
- یک عدد سیب متوسط، پوست کنده و ریز خرد شده
مواد گلیز:
- نصف پیمانه پودر شکر
- یک – دو قاشق شیر
طرز تهیه کیک سیب و دارچین مجلسی
طرز تهیه خامه ترش
ساده ترین روش برای درست کردن خامه ترش همین روشی هست که در ادامه توضیح میدم. از ترکیب خامه صبحانه و آبلیمو استفاده کنید. کافیه به هر پیمانه خامه صبحانه (پاکتی صورتی)، یک قاشق غذاخوری آبِ لیموترش تازه اضافه کنید، هم بزنید و اجازه بدید نیم ساعت در دمای محیط بمونه و بعد پیمانه بزنید و طبق دستور استفاده کنید.
به همین سادگی😊
کف یک قالب 20 سانتی رو کاغذ روغنی بزارین و بهتره جوری کاغذ رو قرار بدین که از لبه ها اضاف باشه. این کار برای بیرون کشیدن کیک از قالب بهتره. روی کاغذ رو با برس چرب کنید.
فر را روی 180 درجه سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم بشه.
مواد رویه رو آماده کنید.
برای این کار کافیه مواد رویه کیک رو داخل یه کاسه با هم مخلوط کنید و کنار بزارین.
مواد کیک را آماده کنید.
داخل یه کاسه دیگه، کره نرم در دمای محیط رو به همراه شکر با همزن بزنید تا کاملا سبک و پفکی بشه. حدود دو دقیقه برای این کار باید زمان بزارین.
تخم مرغ و وانیل رو اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا تخم مرغ کاملا با مواد ترکیب بشه.
حالا نیمی از مخلوط آرد رو به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و با دور کند همزن بزنید.
خامه ترش رو اضافه کنید و با همزن دستی یا لیسک مواد رو با هم مخلوط کنید و بعد باقی مانده آرد رو اضافه کنید و در حدی که مواد با هم مخلوط بشن هم بزنید.
- در مطلب نکات پخت کیک تاکید کردم که بعد از اضافه کردن آرد هم زدن زیادی ممنوع هست. یکی از دلایل مناسب نبودن پف کیک همین مورد ساده هست.
دیگه کار تمام هست. حالا سیب پوست کنده و خرد شده رو به مایه کیک اضافه کنید. مواد رو مخلوط کنید و مایه کیک را به قالب آماده شده منتقل کنید.
نکات پخت کیک سیب مجلسی
- قبل از شروع به کار همه مواد را در دمای اتاق قرار بدین. این کار کمک میکنه بدون نیاز به هم زدن بیش از حد (که میتونه بافت کیک را خراب کنه) نرم و راحت با هم مخلوط بشن.
- مراقب باشید که مایه کیک را بیش از حد هم نزنید. هم زدن را تا جایی ادامه بدین که مواد کیک با هم ترکیب و یکدست بشن. مخلوط کردن بیش از حد باعث فعال شدن گلوتن در آرد می شود و در نتیجه یک کیک خشک و متراکم ایجاد می شود.
- سیب ها را پوست بگیرید و به قطعات بسیار کوچک و یکدست خرد کنید. استفاده از سیب با پوست باعث میشه پوست ها بعد از پخت بافت ناخوشایندی به کیک بدن و موقع خوردن آزاردهنده باشن.
- این اندازه مواد برای یه قالب 20 سانتی مناسبه. در صورتی که دوست دارین کیک بزرگ تری داشته باشین اندازه ها را دو برابر کرده و از یک قالب 22 در 33 سانتی استفاده کنید. مدت زمان هم همون 30 دقیقه هست منتهی باید بعد از این مدت با خلال دندون کیک رو تست کنید. اگر نیاز بود زمان بیشتری بدین.
- برای خوشمزه تر شدن میتونید کمی گردو تفت داده شده یا کشمش هم به مواد کیک اضافه کنید.