طرز تهیه شیر برنج با شکر
طرز تهیه شیر برنج با شکر ساده و خوشمزه هست.
شیر برنج یکی از دسرهای اصیل و قدیمی ایران هست. این دسر خوشمزه را با شیر و برنج تهیه می کنند و معمولا با شکر، مربا و شیره سرو میشه.
در مازندران مراسمی تحت عنوان تمنای باران وجود داره. در یکی از آیین های آن، همهٔ اهالی روستا شیر و برنج جمع میکنند و با آن شیربرنج درست میکنند. شیر برنج پخته را میخورند و مقداری از آن را با این باور که باران ببارد، روی پشت بام می ریزند.
در گذشته، شیر برنج به عنوان یک غذای مقوی برای کودکان و مبتلایان به بیماریها مورد استفاده قرار میگرفت، به خصوص در فصلهای سرد سال که نیاز به گرما و انرژی بیشتر احساس میشده.
پیشنهاد می کنم جهت دیدن فیلم های آموزشی و سایر آموزش های غذا و شیرینی عضو کانال آشپزی در ایتا بشین و علاوه بر این آموزش، هر روز شاهد آموزش های جدید باشین.
- یک پیمانه برنج محلی
- 3 پیمانه آب
- 5 پیمانه شیر
- 3 قاشق نشاسته ذرت
- یک پیمانه شکر
طرز تهیه شیر برنج با شکر
در ابتدا برنج رو تمیز بشورین و با سه پیمانه آب روی حرارت بزارین.
حرارت رو زیاد کنید و صبر کنید تا برنج کاملا پخته و بدون آب بشه.
بعد از این مدت شیر رو بهش اضافه کنید.
بعد از این که چند جوش زد و طعم شیر و برنج حسابی با هم مخلوط شد، 3 قاشق نشاسته ذرت رو به نصف پیمانه شیر سرد اضافه کنید.
خوب هم بزنید تا نشاسته ذرت درون شیر باز بشه. بعد این ترکیب رو به شیر برنج اضافه کنید.
هم بزنید و شکر را هم اضافه کنید. حالا زمان بدین تا شیر برنج به غلظت برسه.
در آخر پخت هم دو سه قاشق گلاب اعلا به دسر اضافه و حرارت رو خاموش کنید.
داخل ظرف سرو بکشید و روش رو با مربا و خلال پسته تزیین کنید.
شیر برنج با مربای پوست هندوانه سرو کنید. خیلی خوشمزه میشه😋
این دسر بخاطر ترکیب برنج و شیر منبع خوبی از کربوهیدرات ها و پروتئینهاست. برنج به عنوان منبع سوخت اصلی بدن، انرژی لازم برای فعالیتهای روزانه را تأمین میکنه و شیر نیز منبع غنی از کلسیم و ویتامین D هست که به تقویت استخوان ها و دندان ها کمک میکنه.
علاوه بر این، گلاب که به عنوان معطر کننده این دسر استفاده میشه، خواص آرام بخش داره و به پوست و زیبایی نیز کمک میکنه. مصرف شیر برنج به عنوان یک دسر ملایم و سرشار از مواد مغذی، برای افرادی که دارای مشکلات گوارشی و حساسیت به برخی مواد غذایی هستند، مناسبه.
در نهایت، شیر برنج یک دسر عالی برای دورهمی های خانوادگی و مهمانی هاست که نه تنها طعمی لذیذ داره، بلکه سلامتی را نیز به همراه میاره.