طرز تهیه حلیم بادمجان با گوشت اصیل اصفهانی برای 20 نفر
بعد از آموزش طرز تهیه آش شله قلمکار اصفهانی نوبت میرسه به طرز تهیه حلیم بادمجان با گوشت اصیل اصفهانی.
حلیم بادمجان یک غذای سنتی مربوط به شهر اصفهان و شیراز است که در همه ماه ها و به ویژه در ماه مبارک رمضان بسیار استفاده می شود.
برای درست کردن این غذا دستورات مختلفی وجود دارد. بعضی این غذا را با حبوبات می پزند و عده ای فقط با برنج. آنچه در این مطلب ساد می گیرید برگرفته از دستور یک آشپز اصفهانی است.
پیشنهاد میکنم برای این که به فیلم های آموزشی رایگان شیرینی پزی و آشپزی دسترسی داشته باشین، عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین.
مواد لازم برای 5 نفر:
- 100 گرم گوشت گردن
- یک عدد پیاز
- 5 عدد بادمجان متوسط
- 150 گرم خرده برنج
- یک لیوان کشک
- پیازداغ، سیرداغ و نعنا داغ
- نمک، دارچین، پودر هل و برگ گل محمدی و تخم گشنیز
مواد لازم حلیم بادمجان برای 20 نفر:
- 400 گرم گوشت گردن
- دو عدد پیاز متوسط
- 20 عدد بادمجان متوسط
- نیم کیلو خرده برنج
- دو تا سه لیوان کشک یا بیشتر
طرز تهیه حلیم بادمجان با گوشت
در ابتدا گوشت را به همراه پیاز و کمی زردچوبه خوب بپزید. سپس ریش ریش کرده و کنار بگذارید.
برنج را بشویید و سپس خیس کنید.
بادمجان ها را بشویید و پوست بگیرید و برش دهید. معمولا رسم بر این است که بادمجان ها سرخ شوند. اما در اصفهان به سبک دیگری عمل می شود.
بعد از خرد کردن بادمجان ها، ان ها را درون قابلمه بزرگی ریخته و کمی می کوبند. سپس قابلمه ای را از آب سرد پر کرده و بادمجان های کوبیده را درون آب می ریزند. یک ساعت استراحت می دهند تا تمام تلخی بادمجان خارج شود.
سپس بادمجان ها را آبکش کرده و می شویند.
در ادامه مقداری آب را درون قابلمه می ریزند و بادمجان ها را داخل آب ریخته و روی حرارت می گذارند. صبر می کنند تا آب قابلمه به جوش آید. برنج را داخل آب جوش و بادمجان ریهته و اجازه می دهند تا برنج کمی باز شود.
کمی زردچوبه اضافه کرده و زمان کافی دهید تا برنج و بادمجان کاملا پخته و له شوند و آب داخل قابلمه نیز تمام شود.
مقداری پیاز داغ و حدود یک استکان روغن مایع اضافه و مواد را حسابی با هم زدن مخلوط کنید.
گوشت ریش ریش را بکوبید تا کاملا باز شود. مقداری از مخلوط بادمجان و برنج را اضافه کرده و کاملا با هم مخلوط کنید. وقتی یکدست شد، به باقی مخلوط برنج و بادمجان اضافه کنید.
دارچین، پودر گل سرخ و کمی تخم گشنیز اضافه کنید و مواد را کاملا یکدست کنید. در آخر هم کشک اضافه کنید و بزارین در حد یکی دو دقیقه مواد مخلوط بشن.
زمانی که حلیم بادمجان حسابی جا افتاد، در ظرف کشیده و با پیازداغ و سیر داغ و نعنا داغ تزیین کنید.