طرز تهیه چغور پغور غذای اصیل ایرانی
چغور پغور یا جَغور بَغور غذای محلی در مناطق مختلف ایران است که از دل و جگر و قلوه درست میشود. در گذشته بخاطر اینکه قیمت چندان بالایی نداشته در واقع فست فودی برای قشرهای متوسط و پایین جامعه به حساب میآمدهاست. این غذا از غذاهای سنتی شهر زنجان بشمار میرود.
جغور بغور یکی از غذا های بسیار خوشمزه و لذیذ ایرانی است که اصل آن متعلق به زنجان بوده ولی به دلیل طعم لذیذ و ارزش غذایی بسیار بالایی که این غذای دارد در سراسر ایران محبوب و پرطرفدار شده است. یکی از دلایل محبوبیت این غذا ارزش غذایی بسیار بالای آن است و آن هم به دلیل استفاده از جگر به عنوان مواد اصلی و سازنده در این غذاست که پروتئین بالایی داشته و به دلیل آهن بسیار بالایی که در جگر وجود دارد بسیار خون ساز نیز می باشد. بنابراین این غذا می تواند یک پیشنهاد عالی برای کسانی باشد که جگر دوست دارند و می توانند آن را به راحتی و با چند مواد اولیه بسیار ساده یک جغور بغور بسیار خوش طعم و پر خاصیت را در منزل خود تهیه کنند.
طرز تهیه چغور پغور غذای اصیل ایرانی
دل، قلوه و جگر گوسفند (پاک و شستهشده) | ۱ عدد |
پیاز (نگینی خردشده) | ۲ عدد |
کره | ب.م.ل |
رزماری | ۲ عدد |
برگ آویشن (خشک) | ۱ ق.چ |
سیر (کوبیدهشده) | ۲ عدد |
رب گوجهفرنگی | ۲ ق.س |
سیبزمینی (بدونپوست و مکعبی خردشده) | ۱ عدد |
آبغوره | ۲ ق.س |
نمک و دانه فلفل سیاه (كوبيدهشده) | ب.م.ل |
جعفری (پاک و خردشده) | ۲ ق.س |
روغن مایع (مخصوص سرخکردن) | ب.م.ل |
دل، قلوه و جگر را پس از تمیز کردن و شستن به قطعات یک اندازه برش دهید.
پیاز را در تابهای حاوی کره و کمی روغن مایع، روی حرارت ملایم تفت دهید سپس رزماری، آویشن و سیر را به آن بیافزایید و کمی دیگر تفت دهید. قطعات دل و قلوه را اضافه کنید و بهمدت ۱۰ دقیقه تفت دهید تا آبِ آن کشیده شود. در آخر، جگر را بیافزایید و تمام مواد را با یکدیگر تفت دهید.
رب گوجهفرنگی را در تابهای دیگر حاوی روغنِ داغ تفت دهید تا خوشرنگ شود، سپس آن را به تابه حاوی جگر اضافه کنید و بگذارید روی حرارت ملایم بهمدت ۳۰ دقیقه بپزد.
در این فاصله، سیبزمینی را در تابهای جداگانه حاوی روغنِ داغ سرخ کنید سپس آن را بههمراه آبغوره، کمی نمک و فلفل به تابه اضافه کنید و بهمدت ۱۵ دقیقه دیگر بپزید. در ۵ دقیقه آخر پخت، جعفری را به آن بیافزایید، سپس آن را در ظرف مورد نظر بریزید و بههمراه نان تازه سرو کنید.