طرز تهیه دلمه کلم برگ سفید
طرز تهیه دلمه کلم برگ سفید با ساده ترین روش ممکن🥰
با این روشی که توضیح میدم میتونید خوشمزه ترین دلمه کلم رو درست کنید. حتی اگر کلم دوست نداشته باشین
راز خوشمزگی دلمه کلم استفاده از سبزیجات تازه و ترکیب درست این سبزی هاست. برای سبزی دلمه کلم برگ ( نعنای خشک دو ق غ-ترخون_ جعفری- ريحون- مرزه- كمی تره) استفاده میکنیم. این ترکیب سبزی رو برای همه دلمه ها میتونید استفاده کنید.
طرز تهیه دلمه ساده خانگی با برگ انگور هم در سایت گذاشته شده.
اگر عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید هر روز آموزش ها و روزمرگی ها کانال رو دنبال کنید و تبدیل به یه کدبانوی خوش سلیقه بشین. فیلم های اموزشی رو در کانال بارگزاری میکنم و شما در سایت فقط عکس کارها رو میبینید. پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید👆 و عضو بشین.
مواد لازم برای 6 نفر:
- نصف پیمانه برنج
- نصف پیمانه بلغور گندم
- 200 گرم گوشت چرخی
- یک عدد پیاز
- یک قاشق غذاخوری سرپر رب گوجه فرنگی
- نمک و فلفل سیاه
- یک عدد کلم برگ سفید
- ادویه کاری
طرز تهیه دلمه کلم برگ سفید
ابتدا کلم برگ را مطابق شکل زیر برش بزنید.
داخل یه قابلمه اب و مقداری نمک بریزین و صبر کنید تا به جوش بیاد. بعد برگ های کلم رو اضافه کنید و حدود 5 دقیقه زمان بدین تا برگ ها کمی نرم بشه. بعد داخل صافی بریزین و کمی اب سرد روی برگ ها بریزین و صبر کنید تا خنک بشن و ابشون تخلیه بشه.
پیاز رو یه تفت مختصر بدین و گوشت چرخی و ادویه کاری اضافه کنید و فقط در حد این که کمی گوشت تفت بخوره و تغییر رنگ بده هم بزنید و حرارت رو خاموش کنید.
بعد از سرد شدن همه مواد دلمه رو داخل یه کاسه مخلوط کنید و نمک و فلفل سیاه بزنید.
کف قابلمه چند لایه برگ بچینید تا از سوختن دلمه ها جلوگیری بشه. بعد داخل هر برگ از مواد دلمه بریزین و برگ رو بپیچید. هم به صورت سیگاری میتونید بپیچید و هم بقچه ای.
همه دلمه ها رو به همین ترتیب اماده کنید و داخل قابلمه بچینید.
برای سس دلمه کلم به این صورت عمل کنید:
دو قاشق روغن داخل تابه بریزین و روی حرارت بزارین یک قاشق غذاخوری سرپر رب گوجه اضافه کنید و تفت بدین بعد یک لیوان اب اضافه کنید و صبر کنید تا اب گرم بشه و رنگ رب داخل اب باز بشه.
کمی نمک، دو قاشق شکر و پنج قاشق ابلیمو یا یکی دو قاشق سرکه اضافه کنید. حالا این سس رو روی دلمه ها بریزین.
در قابلمه رو ببندین و اجازه بدین با حرارت ملایم به مدت یک ساعت دلمه ها کامل بپزن.
نکته ها:
- برنج و بلغور نیازی به پختن ندارن. همین که از یکی دو ساعت قبل خیس کنید کافیه.
- به جای بلغور از لپه هم میتونید استفاده کنید. همین نصف پیمانه مناسبه ولی باید حتما از قبل بپزید.
- بهتره برنج نیم دانه محلی استفاده کنید تا عطر دلمه بیشتر بشه.
- اگر خیلی ترش دوست دارین میتونید کمی گرد غوره یا گرد لیمو به سس اضافه کنید.
- چاشنی دلمه کلم معمولا همین ابلیمو یا سرکه هست که به همراه شکر تعدیل میشه.
طرز تهیه دلمه کلم شیرین هم به همین صورت هست منتهی باید شیره خرما به سس دلمه اضافه کنید و به جای ابلیمو از سرکه استفاده کنید.
طرز تهیه دلمه کلم با مرغ هم باز به همین صورته. به جای گوشت چرخی مرغ پخته ریش زده بزنید.