طرز تهیه اشکنه به
طرز تهیه اشکنه به رو در این مطلب با هم یاد میگیریم.
اشکنه از غذاهای فوری و اصیل ایرانی هست که در عین ساده بودن بسیار پرخاصیت هستن.
یکی از بهترین تعریفات بر جامانده از زمان گذشته از کتاب نادر میرزا دربارهٔ اشکنه نقل شدهاست: ”اشکنه خورشهای نان است و بس با مزه و آسان زود پزند. باشد که در خانه خورشی آماده نباشد یا به بیابان و روستا گوشت و دیگر چیز به دست نیاید، اشکنه سازند. نخست بدان که اشکنه زبان پارسی میانه است که به تازی ثَرید نامند. آبگوشت را نیز نام پارسی اشکنه است. اکنون اشکنه دیگر است و آبگوشت دیگر، و همه خورش نان است که پَرکن پَرکن در آن افکنند تا نرم و آغشته گردد و خورند. ”
این خوراک دارای گونههای مختلف است و در میان افراد گوناگون به روشهای مختلف پخته میشدهاست.
اشکنه در گذشته از غذاهای مرسوم در میان ایرانی ها بوده اما به مرور زمان کمتر از آن در خانواده مدرن ایرانی طبخ می شود.
مواد لازم برای 4 نفر:
- 4 عدد تخم مرغ
- 1 عدد پیاز ساطوری
- 1 عدد به پوست گرفته و نگینی خرد شده
- 3-4 قاشق آبلیمو
- 1 قاشق غذاخوری آرد
- 1-2 قاشق شکر
- 1 قاشق چایخوری دارچین
- کمی زعفران
- نمک و فلفل
طرز تهیه اشکنه به
روغن رو داخل قابلمه بریزین و روی حرارت بزارین و پیاز نگینی رو اضافه کنید.
پیاز رو تفت بدین تا شیشه ای و سبک بشه.
به خرد شده را اضافه کنید و در حد 5-4 دقیقه تفت بدین.
آرد را اضافه کنید و یک دقیقه تفت بدین تا بوی خامی آرد گرفته بشه.
برای این میزان مواد، 5 پیمانه آب اضافه کنید و اجازه بدین به جوش بیاد.
آبلیمو و زعفران و نمک و فلفل را به همراه شکر اضافه کنید و بزارین با حرارت ملایم 5 دقیقه ریز جوش بزنه و به نرم بشه.
تخم مرغ ها رو در آب جوشان اشکنه بشکنید و حدود 7 دقیقه دیگه زمان پخت بدین.
اشکنه ما آمادست. داخل ظرف سرو بشکنید و کمی پودر دارچین روی آن بپاشید و نوش جان کنید.
- این دستور برگرفته از کتاب مستطاب آشپزی نوشته نجف دریابندری هست.