طرز تهیه آبگوشت در قابلمه – طرز تهیه آبگوشت سنتی
طرز تهیه آبگوشت در قابلمه با روش سنتی و دستور اصلی پخت آبگوشت
در گذشته آبگوشت را به چند روش مختلف میپختند. آنچه امروز به نام آبگوشت شناخته میشه ترکیب تازه ای هست که با ظهور گوجه فرنگی و سیب زمینی مرسوم شده و میشه اون رو آبگوشت رسمی نامید.
در این دستور طرز تهیه آبگوشت سنتی به همون شیوه قدیم رو میبینید.
گوشت آبگوشتی همیشه همراه با قلم هست و از برش های لطیف و پرچربی گوسفند مانند قلوه گاه، گردن و دنبالچه انتخاب میشه.
رنگ آبگوشت از قدیم با زردچوبه یا زعفران یا ترکیبی از هر دو بوده و امروزه از رب گوجه برای رنگ دادن به آبگوشت استفاده میشه. چاشنی آبگوشت معمولا با لیموعمانی هست به جز در مواردی که غوره و گوجه سبز و مانند این ها به کار میره. لیمو را اگر کمی دیرتر به آبگوشت اضافه کنیم، هم گوشت و مواد آبگوشت خوب میپزه و هم خود لیمو وا نمیره.
اگر عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید هر روز آموزش ها و روزمرگی ها کانال رو دنبال کنید و تبدیل به یه کدبانوی خوش سلیقه بشین. فیلم های اموزشی رو در کانال بارگزاری میکنم و شما در سایت فقط عکس کارها رو میبینید. پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید👆 و عضو بشین
مواد لازم برای 6-5 نفر:
- نیم کیلو گوشت آبگوشتی خرد شده
- یک عدد پیاز چهارقاچ
- 2 پیمانه نخود و لوبیا خیسانده
- 2 عدد لیموعمانی
- 1-2 قاشق چایخوری زردچوبه
- نمک و فلفل
طرز تهیه آبگوشت در قابلمه
گوشت را به همراه پیاز و حبوبات و زردچوبه داخل یه قابلمه بریزید و 2 لیتر آب اضافه کنید و روی حرارت زیاد قرار بدین.
کف روی آب رو بگیرید و وقتی آب به جوش آمد زیر حرارت رو کم کنید. در قابلمه رو ببندین و سه ساعت زمان بدین تا گوشت و حبوبات بپزن.
در پایان پخت، آب آبگوشت باید کمتر از یک لیتر باشه. اگر لازم شد در قابلمه رو بردارین و حرارت رو زیاد کنید تا آب اضافی تبخیر بشه.
در آخر پخت، نمک و فلفل را اندازه کنید و حرارت رو خاموش کنید.
گوشت، حبوبات و دنبه را از آب بگیرید و داخل یه ظرف بریزین و با گوشت کوب خوب بکوبید.
گوشت کوبیده رو جدا داخل ظرف بکشید و به تعداد هر نفر یه کاسه آبگوشت بکشید و سر سفره بزارین.
اینم طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی با روش اصلی و سنتی. اگر دوست دارین آبگوشت لعابدار باشه میتونید یکی دو قاشق گندم پوست کنده هم به آبگوشت اضافه کنید.