طرز تهیه سوپ رشته ساده فوری و بدون مرغ دکتر خیراندیش
طرز تهیه سوپ رشته ساده فوری و بدون مرغ رو در این مطلب میزارم. میدونم که این فصل، مامان هایی که بچه مدرسه ای دارن خیلی اذیت میشن. بچه ها مدام مریض میشن و آدم رو کلافه میکنن. سوپ مرغ هم دقیقا مثل سوپ گندم دکتر خیراندیش پر از خاصیت هست.
در طب سنتی سوپ مرغ برای درمان سرماخوردگی و همین طور تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه میشه. حالا تفاوتی که این سوپ با سایر سوپ های ورمیشل داره اینه که اولا بسیار سریع و فوری هست. دوما اصلا مرغ نداره و این سوپ را با استاک مرغ میپزیم.
از مزیت های دیگه این سوپ اینه که نخود داره. نخود فقط پایه آش و آبگوشت نیست! این دونهی طلایی، یه منبع سرشار از مواد مغذیه که تو فصل سرما میتونه حسابی به کمک بدنمون بیاد.
اول از همه، نخود پر از پروتئین گیاهیه؛ یعنی هم انرژی میده، هم به بازسازی سلولها و تقویت سیستم ایمنی کمک میکنه. وقتی بدن درگیر ویروس سرماخوردگی میشه، به اسیدهای آمینه نیاز داره تا سلولهای دفاعی جدید بسازه — و نخود دقیقاً همین مواد رو تأمین میکنه.
از طرف دیگه، نخود سرشار از ویتامین B6، فولات، آهن، روی و منیزیم هست. این مواد تو عملکرد درست سیستم ایمنی، تولید گلبولهای سفید و مبارزه با عفونتها نقش اساسی دارن. وجود روی (Zinc) در نخود باعث میشه بدن سریعتر با ویروسها مقابله کنه و دورهی سرماخوردگی کوتاهتر بشه.
فیبر موجود در نخود هم به سلامت روده کمک میکنه. هم باعث تقویت فلور میکروبی مفید روده میشه. چیزی که پژوهشها نشون میدن رابطه مستقیم با قدرت سیستم ایمنی داره.
در نهایت، اگه نخود رو توی سوپ، آش یا خوراک سبزیجات استفاده کنیم، یه غذای کامل و درمانی درست کردیم. غذایی که هم بدن رو گرم میکنه، هم انرژی از دسترفته رو برمیگردونه و هم به بهبودی سریعتر کمک میکنه.
راستی فیلم طرز تهیه سوپ رشته ساده فوری رو در کانال آشپزی ایران پخت بارگزاری کردم. بزنید روی لینک و آموزش رو ببینید:👇👇
- نصف پیمانه ورمیشل
- نصف پیمانه نخود آبپز
- ۴ قاشق غذاخوری روغن
- ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- ۱ قاشق چایخوری فلفل چیلی
- ۱ قاشق چایخوری نمک
- دو پیمانه آب مرغ (۴۰۰ میلیلیتر)
- ۲ پیمانه آب گرم (۴۰۰ میلیلیتر)
- نصف پیمانه جعفری
طرز تهیه سوپ رشته ساده فوری
ابتدا مقداری روغن در قابلمه بریزید. چون آب مرغ چربی داره، پس روغن زیادی نمیخواد.
رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و به مدت ۲ تا ۳ دقیقه روی حرارت ملایم تفت بدین تا بوی خامی رب از بین بره. ورمیشل را به رب گوجه فرنگی که تفت دادین، اضافه کنید و با حرارت کم، ورمیشل رو هم تفت بدین.
سپس آب مرغ و آب داغ را اضافه کرده و همه مواد را مخلوط کنید.
در آخر، نمک و فلفل چیلی را به سوپمان اضافه میکنیم و ۱-۲ بار دیگر هم میزنیم و میگذاریم بجوشد.
بعد از اینکه سوپ جوشید، نخودی که از قبل پختیم را اضافه میکنیم. حرارت رو ملایم کنید. صبوری کنید تا رشته ها بپزن.
یکی دو دقیقه آخر، جعفری ساطوری را به سوپ اضافه کنید. هم بزنید، از روی حرارت بردارید و سرو کنید.

میزان استفاده از نخود و جعفری دلخواه هست. میتونید کمی گشنیز هم به این سوپ اضافه کنید. همین طور در حد یکی دو قاشق بلغور جو پرک هم گزینه مناسبی براین سوپ هست.

