» مطالب » دانش تغذیه » آشپزی بدون » بدون فر » طرز تهیه نان لواش در ماهیتابه بدون نیاز به خمیرمایه و استراحت
بدون فر - مطالب - نان

طرز تهیه نان لواش در ماهیتابه بدون نیاز به خمیرمایه و استراحت

فروردین 23, 1403 6043

طرز تهیه نان لواش در منزل اصلا کار سختی نیست!

گاهی اوقات هوس نان تازه میکنیم یا این که گاهی ممکنه لحظه آخر متوجه بشیم دیگه نون داخل فریزر نداریم

اینجور مواقع باید سریع دست به کار شیم و خودمون نون بپزیم. پس در این مطلب طرز تهیه نان لواش خانگی فوری رو یاد میگیریم.

دوستان عزیزم جهت دیدن فیلم آموزشی طرز تهیه نان لواش در ماهیتابه عضو کانال آشپزی در ایتا بشین و علاوه بر این آموزش، هر روز شاهد آموزش های جدید باشین.

 

مطمئنم با دیدن این آموزش به خودتون میگین چرا تا حالا برای پخت نان خانگی اقدام نکردم!
این قدر سریع و ساده درست میشه😊

از آموزش نان اسفناج بدون فر دیدن کنید.

مواد لازم:

  • ✅ 200 گرم آرد معادل یک و نیم پیمانه سرپر
  • ✅ 1/2 قاشق چایخوری نمک
  • ✅ 1/2 پیمانه سرپر آب گرم
  • ✅ دو قاشق مرباخوری روغن مایع

طرز تهیه نان لواش در ماهیتابه

همون طور که میبینید برای درست کردن این نون نیاز به خمیرمایه یا بکینگ پودر نیست

در ایامی که کرونا تازه شیوع پیدا کرده بود و احتمال سرایت از نون آلوده هم وجود داشت به مدت یک سال من با همین روش هر روز نون میپختم😅

نکته خاصی نداره فقط باید دقت کنید نون رو بلافاصله داخل پارچه و بعد هم داخل کیسه نایلونی بزارین تا خشک نشه.

خب برای شروع به کار بعد گفتن بسم الله، آرد و نمک رو با هم مخلوط میکنیم.

آب باید گرم باشه نه داغ!

انگشتتون رو داخل آب کنید. باید دستتون گرمای آب رو حس کنه اما اصلا نسوزه.

مخلوط آرد و نمک رو داخل یه کاسه بریزین و بعد آب رو اضافه کنید و مخلوط کنید.

دو قاشق روغن اضافه کنید و خوب با دست ورز بدین تا خمیر کاملا یکدست و منسجم بشه.

حالا یه نکته:

آبخور آردها متفاوت هست. ممکنه شما نیاز بیشتری به آب داشته باشین.

 

خمیر باید کاملا لطیف باشه پس اگر نیاز هست یکی دو قاشق دیگه آب اضافه کنید و خمیر رو ورز بدین.

5 دقیقه با دست تمیز ورز بدین و روی خمیر رو بپوشونید و نیم ساعت داخل محیط آشپزخانه استراحت بدین.

 

بعد از اینکه تایم استراحت تمام شد، خمیر رو به تکه های مساوی تقسیم کنید. اگر ترازو دارین میتونید اندازه های یکسان تقسیم کنید.

7 چونه 5 گرمی میشه.

 

 

تابه رو روی حرارت بزارین تا گرم بشه. نیازی به روغن هم نداره به هیچ عنوان کف تابه رو چرب نکنید.

هر چونه رو با وردنه تا اونجایی که میتونید باط و صاف کنید.

داخل تابه که خوب گرم شده و حرارتش کم هست بزارین. وقتی زیرش پخت و رنگ گرفت برگردونید و طرف دیگش رو بپزید.

تبریک میگم!

نون لواش خونگی شما آماده شد. بلافاصله لای یه پارچه تمیز بزارین چون سریع در مجاورت هوا خشک میشه.

یکی دو بار که درست کنید قلق پختش کامل دستتون میاد.

نون گرم با پنیر چه شود😋 مراقب انگشتاتون باشین😉

نوش جان.

  • نان لواش خانگی را تقریبا 2 روز در دمای اتاق یا تا 5 روز در یخچال نگهداری کنید. یا این که داخل یک ظرف دربسته یا کیسه نایلونی تا 3 ماه در فریزر نگهداری کنید.

خوشحال میشم نظرتون رو بدونم. اگر با پخت نان مشکل دارین کامنت بزارین حتما راهنمایی میکنم.

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 4.50
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت