» مطالب » رسپی ها » غذاهای اصلی » چاشنی (ترشی-مربا-سس) » طرز تهیه ترشی لیته بادمجان فوری
طرز تهیه ترشی لیته بادمجان فوری
چاشنی (ترشی-مربا-سس) - مطالب

طرز تهیه ترشی لیته بادمجان فوری

اردیبهشت 4, 1403 2037

طرز تهیه ترشی لیته بادمجان فوری رو با هم یاد میگیریم.

ترشی لیته از ترشی های محبوب در ایران هست. ترکیبی از سبزیجات چرخ شده و ادویه های معطر و سرکه

چون همه مواد چرخ میشه، عطر و طعم اون ها کاملا به خورد هم میرن و برای همین خیلی دلچسب و خوشمزه هست.

ترشی لیته رو هم میشه ساده درست کرد و هم با رب گوجه.

من ساده ترین و سریع ترین دستور “ترشی لیته چرخ شده” رو بهتون میگم. در واقع میشه گفت که “طرز تهیه ترشی لیته اصل” هم همین دستور هست.

لیته بادمجان و هویج ساده ترین و در عین حال خوشمزه ترین لیته بادمجان هست.

مواد لازم:

یک کیلو بادمجان
5 حبه سیر درشت
2 عدد فلفل تند قلمی 
4 عدد هویج متوسط
یک قاشق غذاخوری سبزیجات خشک معطر
ادویه ترشی

طرز تهیه ترشی لیته بادمجان فوری

در ابتدا بادمجان ها رو بشورین. این که پوست اون ها رو بگیرین یا نه، به خودتون بستگی داره. اگر دوست داشته باشن رنگ ترشی تیره تر میشه.

حالا اگر دوست دارین ترشی شما طعم و عطر دودی داشته باشه باید اون ها رو کباب کنید و بعد پوستشون رو جدا کنید.

اگر نه، روی بادمجان ها با چاقو یه برش بزنید و بعد داخل آب جوش یا سرکه بندازین و روی حرارت بزارین تا چند جوش بزنن و نرم بشن. من خودم از آب استفاده میکنم.

بعد از یکی  دو دقیقه، هویج های شسته و خرد شده هم اضافه کنید و بزارین چند جوش دیگه بزنن تا کمی نرم بشن.

هدف ما پخت کامل نیست بلکه فقط میخوایم نرمشون کنیم.

5-6 دقیقه که مواد داخل آب جوش موندن کافیه. حرارت رو خاموش کنید و مواد رو داخل صافی بریزین.

چند دقیقه صبر کنید تا از اون حرارت اولیه بیفتن بعد مواد ترشی رو چرخ کنید.

فلفل و سیر و سبزیجات خشک و ادویه ترشی و نمک بزنید و داخل شیشه بریزین.

به اندازه ای سرکه اضافه کنید که روی مواد رو بگیره.

در ظرف رو ببندین و یکی دو روز در محیط بزارین. بعدش قابل خوردن هست.

اگر میخواین خیلی خیلی سریع آماده بشه دو کار میتونید انجام بدین:

  1. یا این که مواد رو مدت بیشتری بپزید تا نرم بشن.
  2. یا این که سرکه رو گرم کنید و همین طور گرم گرم روی مواد چرخ شده بریزین.

طرز تهیه ترشی لیته بادمجان کبابی هم همینه. همون طور که اول کار گفتم باید بادمجان ها رو کباب کنید و دیگه نیاز به پختن در آب جوش نداره.

برای داشتن ترشی لیته بادمجان بندری، میزان تندی ترشی رو بیشتر کنید و از رب گوجه داخل ترشی استفاده کنید.

نکته:

  • سبزی خشک مانند نعناع، ​​جعفری، ترخون و مرزه اختیاری – هر کدام 1/2 قاشق غذاخوری با هم مخلوط کنید و در آخر یک قاشق از ترکیب همه سبزیجات رو به ترشی اضافه کنید.

برای تهیه ادویه ترشی بسیار باکیفیت و خوشمزه، کافیه عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین و از طریق آیدی که گذاشته شده با من در ارتباط باشین و ثبت سفارش کنی. علاوه بر این کلی آموزش رایگان غذا و شیرینی داریم.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت