» مطالب » کیک اسفنجی شف طیبه
کیک اسفنجی شف طیبه
مطالب

کیک اسفنجی شف طیبه

اردیبهشت 31, 1403 5063

کیک اسفنجی شف طیبه یه کیک تجربه شده که میتونه پایه کیک های تولد باشه. پس سعی کنید خوب یادش بگیرید که حالا حالاها باهاش کار داریم. این یه رسپی عالیه و من سعی میکنم تمام نکات رو در موردش توضیح بدم که مطمئن شم کیکتون رو خراب نمیکنید .

البته در آموزش کیک ۱۲۳۴ شف طیبه گفتم که اگر به هر دلیلی با درست کردن کیک اسفنجی مشکل دارین، از همین کیک 1234 استفاده کنید و از کیفیت خروجی کار شگفت زده شین😅

اگر عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید هر روز آموزش ها و روزمرگی ها کانال رو دنبال کنید و تبدیل به یه کدبانوی خوش سلیقه بشین. فیلم های اموزشی رو در کانال بارگزاری میکنم و شما در سایت فقط عکس کارها رو میبینید. پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید👆 و عضو بشین

مواد لازم:

  • تخم مرع 4 عدد
  • شکر 100 گرم
  • آرد 100 گرم
  • آب جوش ¼ لیوان
  • بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
  • وانیل 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه کیک اسفنجی شف طیبه

فر را روی حرارت 180 درجه سانتیگراد قرار دهید.
سفیده و زده را جدا کنید و سفیده را خوب بزنید تا کاملا فرم بگیرد.
 
این قسمت از مهمترین قسمتهای ساختن این کیکه. اگه یه تیکه ای از پوست تخم مرغ یا یه کم از زرده توی سفیده ریخت با انگشت بر ندارید و از قاشق تمیز و خشک استفاده کنید. یک قطره آب یا چربی باعث خراب شدن کار میشه. باید سفیده رو خوب بزنید یعنی شما باید اثر پره های هم زن رو روی سفیده ببینید.
زرده را باشکر و وانیل و آب جوش خوب بزنید تا کرم رنگ شود.
یکی دیگه از دلایل اسفنجی شدن کیک خوب زدن زرده ست. پس اونقدر بزنید تا شکر کاملا حل بشه و یه کرم یکدست و روشن بدست بیاد. دقت کنید به محض اضافه کردن آب جوش باید خوب بزنید تا زرده نبنده. پس آب رو کم کم اضافه کنید.
آرد و بیکینگ پودر را الک کرده و آن را کم کم به زرده اضافه کنید.
زیاد نزنید که اثر بیکینگ پودر از بین بره و در عین حال خوب آرد رو مخلوط کنید که گلوله گلوله نباشه

سفیده را توی زرده فولد کنید. یعنی مثل تا زدن عمل کنید. هم نزنید. قاشق چوبی را به صورت دورانی از پایین به بالا حرکت دهید.

باید خوب فولد کنید که هیچ گلوله سفیده ای نداشته باشید. ولی حرکات قاشق نباید به شکلی باشه که کف سفیده از بین بره . این قسمت کار شدیدا مهمه و اگه زیادی هم بزنید و حباب ها از بین بره ، کیکتون تخته ای میشه نه اسفنجی!

ته قالب ( مهم نیست چه سایز و اندازه ای باشه. ولی به تناسب ، ضخامت کیکتون کم یا زیاد از آب در خواهد اومد) کاغذ روغنی گذاشته ( لازم نیست چرب کنید) و مواد را خیلی آهسته در قالب بریزید .

کیک اسفنجی شف طیبه

ببینید ، من باز هم تاکید میکنم ، این کیک خیلی حساسیه و باید باهاش خیلی ظریف برخورد کنید . یعنی سفیده رو خیلی خوب بزنید. زرده رو خیلی خوب بزنید. موقع فولد کردن خیلی مواظب باشید و در نهایت موقع ریختن توی قالب دقت کنید که خیلی آهسته اینکار رو انجام بدید که حباب ها از مخلوط خارج نشند یعنی ضربه ای به ظرف نخوره. در این مرحله با کیکتون باید مثل یک نوزاد برخود کنید چون شدیدا حساسه!!! مخلوطی که دارید شله و پر از حباب های ریزه . مقدار آرد از کیک های دیگه خیلی کمتره و مخلوط سفتی به شما نمیده و این “کرم مانند” بودن مخلوط باعت میشه که بعد از پخت کیکتون شدیدا لطیف باشه!
در فر به مدت 20 دقیقه قرار دهید

بعد از بیرون آوردن از فر باید به کیکتون استراحت بدید. بهتر اینه که یک روز زودتر کیک رو درست کنید و روز بعد تزئینش کنید. اگه دقیقا اینجور که گفتم عمل کرده باشید، کیک خیلی لطیف و خوشمزه ای خواهید داشت و مزه ش تضمین میشه. البته کیک اسفجی رو بدون مخلفات نمیشه خورد.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت