طرز تهیه شله زرد نذری برای 20 نفر بدون آب انداختن رو براتون میزارم.
شله زرد یکی از دسرهای سنتی و محبوب ایرانی است که با طعم دل نشین زعفران و گلاب، جایگاه ویژه ای در میان سفره های نذری، افطاری و مراسم مذهبی دارد. این دسر خوش رنگ و معطر، نهتنها طعمی شیرین و دلپذیر دارد، بلکه با ترکیب ساده ای از برنج، شکر، زعفران، گلاب، دارچین و خلال بادام تهیه میشود. شله زرد، با رنگ زرد طلایی اش که از زعفران مرغوب ایرانی میآید، نمادی از سخاوت، نیت پاک و مهرورزی است. در فرهنگ ایرانی، پخت شله زرد بهویژه در ایام خاص مذهبی چون ماه رمضان یا محرم و یا در هنگام برآورده شدن حاجت، ریشه ای عمیق دارد و غالباً به نیت نذر و پخش در میان دیگران تهیه میشود. رایحه دل انگیز آن هنگام پخت، خانه را پر از آرامش میکند و طعم نوستالژیک آن، خاطرات خوش گذشته را زنده میسازد.
طرز تهیه شیر برنج با شکر هم در سایت هست که میتونید برای پخت نذری از اون استفاده کنید.
من فیلم ها رو در کانال آپارات ایران پخت بارگزاری میکنم. اگر عضو کانال بشین به تمام فیلم های رایگان آموزشی آشپزی و شیرینی پزی دسترسی خواهید داشت.
مواد لازم برای 20 نفر:
- برنج ایرانی 4 پیمانه
- شکر6-8 پیمانه
- آب 32 پیمانه
- گلاب 1 پیمانه
- خلال بادام 200 گرم
- زعفران دم کرده غلیظ 6 قاشق غذاخوری
- پودر هل و پودر دارچین روی هم یک قاشق مرباخوری
- کره 40 گرم

طرز تهیه شله زرد نذری برای 20 نفر
در ابتدا برنج رو از شب قبل خیس کنید. برای پخت شله زرد بهتره که از برنج نیم دانه استفاده بشه. اگر برنج نیم دانه دارین حدود دو سه ساعت خیس کنید کافیه و اگر برنج کامل دارین حتما از شب قبل خیس کنید.
باید توجه داشته باشید که هر پیمانه ای برای برنج انتخاب میکنید باید با همان پیمانه آب و شکر به نسبت چند برابر برای شله زرد استفاده کنید. مثلا اگر با یک استکان برنج برمیدارین با همون استکان آب و شکر رو اندازه بزنید. این نکته شاید ساده باشه ولی مهمه.
بعد از این که برنج خیس خورد، آبش رو تخلیه کنید و با میزان آبی که در دستور هست داخل قابلمه بریزین و روی حرارت ملایم بزارین.
حتما حرارت کم باشه و مرتب برنج رو هم بزنید تا کاملا بپزه و وابره. دیگه نباید هسچ آبی داشته باشه. برنجی که آب داره، موقع اضافه کردن شکر آب بیشتری میندازه و شله زرد اون قوام لازم رو پیدا نمیکنه.

بعد از این که آب برنج تمام شد، شکر رو بهش اضافه کنید و مرتب هم بزنید. در این مرحله اگر به حال خودش رها کنید ته میگیره و کارتون خراب میشه. یک ربع بعد، خلال بادامی که از قبل با نصف پیمانه گلاب خیس کردین رو بهش اضافه کنید.

اجازه بدین با حرارت ملایم ریزجوش بزنه و بیست دقیقه بعد از اضافه کردن خلال بادام، زعفران دن کرده، پودر هل و دارچین، نصف پیمانه گلاب باقی مانده و کره رو اضافه کرده و یک ربع دیگه بزارین با حرارت ملایم بپزه.
بعد از این، حرارت رو مثل زمانی که برنج دم میکنید روی شعله خیلی کم قرار بدین و دمکنی بزارین و اجازه بدین شله زرد نیم ساعت دیگه بپزه و حسابی جا بیفته.
نکات مهم پخت شله زرد:
- شله زرد رو دم میزاریم تا آب اضافیش تبخیر بشه (حرارت شعله رو خیلی خیلی ملایم کنید)
- میزان شکر رو میتونید بر اساس سلیقه و ذائقه خودتون بین 6 تا 8 پیمانه استفاده کنید.
- گلاب رو به دو قسمت تقسیم کنید. با نصفش خلال بادام را باهاش خیس کنید نصف دیگر رو آخراش به شله زرد اضافه کنید.
- شله زرد باید مداوم هم بخوره. به ویژه پس از اضافه کردن شکر، شلهزرد را مدام هم بزنید تا ته نگیرد و صاف و یکدست شود.
- شکر را بعد از پخت کامل برنج اضافه کنید. اگر زودتر اضافه کنید، باعث سفت شدن برنج و نپختن کامل آن میشه و از طرفی تولید آب اضافه هم میکنه.
مواد لازم شله زرد نذری برای 50 نفر:
- برنج نیم دانه 10 لیوان
- شکر 15 تا 20 لیوان
- گلاب 2 و نیم لیوان
- خلال بادام 500 گرم
- کره 100 گرم
- زعفران دم کرده 15 قاشق غذاخوری
- دارچین برای تزیین
اگر با این روش درست کردین من رو از دعا فراموش نکنید❤️
