طرز تهیه فلافل بازاری درجه یک
طرز تهیه فلافل بازاری درجه یک خیلی خیلی آسونه و به راحتی میتونی توی منزل یه فلافل ترد و پفکی و خوشمزه رو درست کنی. به هیچ چیزی مثل سیب زمینی و تخم مرغ هم نیاز نداری!
درباره فلافل
همه منابع اتفاق نظر دارند که فلافل غذایی است از سواحل شرقی و جنوبی دریای مدیترانه اما دربارهٔ خاستگاه دقیق و معنی واژه فلافل نظرات مختلفی وجود دارد. در ایران این غذا به عنوان یک خوراکی لبنانی شناخته میشود؛ اما به نظر میرسد فلافل از مصر به شامات و عراق رسیده باشد.
نجف دریابندری در کتاب مستطاب آشپزی فلافل را جمع مکسر فلفل میدانند. که طبق لغتنامه دهخدا ادعایی درست است. در این کتاب آمده است که فلافل جمع مکسر فلفل است ولی عرب ها صلاح خود را در این دیده اند که این نام را روی نوعی شامی بگذارند که مایه اصلی آن نخود و باقلای زرد است و به پاکورای هندی بی شباهت نیست. به فلافل طعامیه هم می گویند یعنی خوردنی که منکر آن نمی توان شد!
از طرفی داستانی وجود دارد حاکی از این که اول بار قبطیان (مسیحیان مصر) برای ایام روزهداری و پرهیز از گوشت فلافل را درست کردهاند؛ البته سندی در این باره وجود ندارد. فرهنگ لغات قبطی به انگلیسی کلمه فلافل را «دارای باقلای بسیار» معنی میکند. اما در مصر تنها در شهر اسکندریه نام این خوراکی فلافل است و در نقاط دیگر طعمیه خوانده میشود. این نامِ مصری نیز با طعم و مزه هم ریشه است و میتوان آن را لقمه طعمدار معنی کرد.
تفاوت فلافلی که در ایران پخته میشه با فلافلی که در کشورهای عربی مثل لبنان طبخ میشه اینه که فلافل های عربی حاوی گشنیز و جعفری هست برای همین رنگ فلافل به سبزی میزنه و طعمش خیلی خوشمزه تر از فلافل ایرانی میشه.
فلافل در ایران به عنوان یک غذای جنوبی شناخته میشود. در شهرهای جنوبی ایران ماننداهواز، آبادان و بندرعباس فلافل به صورت غذای خیابانی از گذشته وجود داشتهاست. بازار فلافل ۲۲ بهمن بندرعباس و بازار فلافلفروشی اهواز ازمعروفترین بازار فلافل های ایران میباشد در این بازارها معمولا فلافل به صورت سلف سرویس فروخته میشود. (منبع)
برای دیدن فیلم طرز تهیه فلافل بازاری درجه یک و سایر فیلم های آشپزی ایران پخت را در ایتا و اینستاگرام دنبال کنید.
مواد لازم برای تهیه فلافل بازاری درجه یک:
- نیم کیلو نخود
- یک عدد پیاز
- دوحبه سیر
- یه دسته کوچک جعفری
- نصف دسته گشنیز
- ادویه فلافل
- نصف پیمانه آب
- بکینگ پودر یک قاشق چایخوری
- ادویه فلافل
طرز تهیه فلافل بازاری درجه یک
نخود رو بشورین و 24 ساعت آب کنید و در این مدت سه چهار مرتبه آبش رو عوض کنید. بعضی ها پوست نخود رو جدا میکنن بعضی هم نه.
بعد از این داخل آبکش بریزین تا آبش کشیده بشه. همون طور که گفتم میتونید پوستش رو جدا کنید و یا نه! اگر معده خیلی حساسی دارین این کار رو انجام بدین.
تمام مواد رو چرخ کنید. دقت کنید که سبزی ها نباید آب داشته باشن. میتونید یک دسته کوچک پیازچه هم داخل مواد چرخ کنید چون عطر خیلی عالی به فلافل میده.
ادویه فلافل و نمک و فلفل بزنید و نصف پیمانه آب اضافه کنید. این آب باعث میشه تا نخودها اصطلاحا شکفته بشن و موقع پخت تردتر و سبک تر باشن. نکته ای که اینجا وجود داره اینه که اگر به هر دلیلی مایه فلافل شما آبدار شده و یا غلیظ نیست دیگه نیازی به اضافه کردن آب
یکی دوساعت داخل یخچال استراحت بدین.
بعد بیرون بیارین و بکینگ پودر بزنید و خوب مواد رو با هم مخلوط کنید.
از قالب مخصوص فلافل استفاده کنید و مایه فلافل رو قالب بزنید و در روغن داغ شناور سرخ کنید. اگر قالب ندارین میتونید با کمک دو قاشق مواد رو حالت بدین و داخل روغن سرخ کنید.
ادویه فلافل بسیار اعلا براتون آماده کردم ارسال هم رایگان هست برای ثبت سفارش از طریق عضویت در کانال ایتا و یا پیام به اینستاگرام ایران پخت با من در ارتباط باشید.
نکته آخر:
اگر دیدین فلافل جون دار نیست و داخل روغن میپاشه، به جای اضافه کردن تخم مرغ، یکی دو قاشق نشاسته ذرت و یا یدونه سیب زمینی آبپز رنده شده اضافه کنید.
امیدوارم درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.