خمیر پیراشکی با ماست رزا منتظمی
خمیر پیراشکی با ماست رزا منتظمی رو من در کتاب هنر آشپزی استاد رزا منتظمی ندیدم. البته من یکی از قدیمی ترین نسخه های کتاب ایشون رو دارم و ممکنه در چاپ های بعد از اون دستور خمیر با ماست رو اضاقه کرده باشن.
اما این خمیری که آموزشش رو میزارم از کتاب ایشون هست و برای درست کردن انواع پیتزا و پیراشکیاز این خمیر استفاده کردن.
خمیری که در کتاب استاد منتظمی آمده بسیار به خمیر جادویی بدون تخم مرغ شباهت داره. این خبر خوب رو بدم که پیتزا و پیراشکی ایشون نیاز به ماست و شیر نداره و با آب معمولی درست میشه. به علاوه برای تمام پیتزاها و پیراشکی ها قابل استفاده هست.
فیلم پیچیدن قطاب و پیراشکی هم در سایت هست و میتونید پیراشکی های زیبایی رو با این روش درست کنید.
در صورت تمایل میتونید عضو کانال آشپزی ایران پخت بشین و فیلم های آموزشی رو مشاهده کنید.
مواد لازم:
- آرد سفید 350 گرم
- آب ولرم سه چهارم پیمانه
- خمیرمایه 2 قاشق سوپخوری
- روغن یک قاشق سوپخوری
- نمک یک قاشق چایخوری
طرز تهیه خمیر پیراشکی رزا منتظمی
همه مواد به جز روغن و آب رو داخل یه کاسه با هم مخلوط کنید.
اگر خمیرمایه فوری ندارین و یا مبتدی هستید پیشنهاد میکنم نحوه عمل آوری خمیرمایه رو حتما ببینید و توضیحات لازم رو مطالعه کنید.
مواد رو خوب با هم مخلوط کنید. روغن رو اضافه کنید و حدود 10 دقیقه خوب ورز بدین. ورز دادن باعث آزاد شدن گلوتن موجود در آرد میشه و در نهایت خمیر با کیقیت تری دارین.
کف ظرف رو کمی چرب کنید و خمیر رو داخل ظرف بزارین. روی خمیر رو بپوشونید و به مدت یک ساعت در جای گرمی استراحت بدین.
مدت زمان پف خمیر بسته به مکان نگهداری و دمای محیط متفاوت هست. به اندازه ای صبر کنید تا حجم خمیر دو برابر بشه.
این خمیر را برای انواع پیتزا و پیراشکی استفاده کنید.
کف سینی یا ظرف مورد نظر رو چرب کنید. خمیر رو به قطر نیم سانت باز کنید. سس کچاپ، پنیر و موماد دلخواه بریزد و در فر بزارین.
به جای این که بخواین خمیر پیراشکی با ماست رزا منتظمی رو درست کنید این خمیر ایشون که مطمئن هست رو درست کنید.