» مطالب » رسپی ها » غذاهای اصلی » خورش » طرز تهیه خورش چغاله بادام
طرز تهیه خورش چغاله بادام
خورش - مطالب

طرز تهیه خورش چغاله بادام

اردیبهشت 29, 1403 80182

طرز تهیه خورش چغاله بادام با یه دستور بسیار راحت و خوشمزه تقدیم به شما

خورش چغاله بادام از خورش های قدیمی و شناسنامه دار هست که معمولا با ترکیب پیاز و گوشت و سبزیجاتی مثل نعنا و جعفری درست میشه.

بعضی از شهرها به جای گوشت از مرغ استفاده میکنن و بعضی از شهرها هم رب گوجه به خورش اضافه میکنن. خیلی ها هم هستن که دوست دارن خورش چغاله بادام با لپه درست کنن.

اگر عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید هر روز آموزش ها و روزمرگی ها کانال رو دنبال کنید و تبدیل به یه کدبانوی خوش سلیقه بشین. فیلم های اموزشی رو در کانال بارگزاری میکنم و شما در سایت فقط عکس کارها رو میبینید. پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید👆 و عضو بشین

چغاله بادام

چغاله بادام میوهٔ درخت بادام در ابتدای رویش است که تا حدودی سفت بوده و قشر خارجی آن سبزرنگ و پوشیده از کرک ظریفی می‌باشد. در داخل آن نیز روکشی قرار دارد که سفید و نرم بوده و مغز آبکی و نازک بادام را در خود نگهداری می‌کند. به مرور پوسته‌های رویی و داخلی بادام سخت‌تر شده و مغز بادام نیز شکل نهایی خود را می‌یابد. از زمانی که میوه جوان است و هنوز رشد کامل نکرده و کال است، به آن چغاله بادام گفته می‌شود. این خوراکی فقط در ابتدای فصل بهار در دسترس است، اگر آن را تا تابستان بگذاریم و بماند همان چغاله بادام می‌ماند

مواد لازم برای 5-4 نفر:

  • 300-400 گرم گوشت خرد کرده
  • یک عدد پیاز ساطوری
  • 300 گرم چغاله بادام
  • 3-4 پیمانه نعنا و جعفری ساطوری
  • 2 قاشق آبغوره
  • روغن و نمک و فلفل و ادویه گوشت

طرز تهیه خورش چغاله بادام

3 قاشق روغن رو داخل قابلمه بریزین و پیاز نگینی شده رو بهش اضافه کنید و تفت بدین تا سبک و شیشه ای بشه.

گوشت رو اضافه کنید و تفت بدین و ادویه گوشت اضافه کنید.

بعد از این که کمی تفت دادین ورنگ گوشت تغییر کرد، چغاله بادوم رو اضافه کنید و یکی دو دقیقه مواد رو با هم تفت بدین.

3 پیمانه آب اضافه کنید و صبر کنید به جوش بیاد بعد حرارت رو کم کنید و در قابلمه رو بزارین و گوشت رو 3 ساعت بپزید.

مسلما اگر گوشت زودپز باشه به زمان پخت کمتری نیاز داره.

 

3-4 قاشق روغن رو داخل تابه بریزین و روی حرارت بزارین و سبزی ها رو اضافه کنید و برای 10 دقیقه با حرارت ملایم تفت بدین تا روغن رنگ سبزی رو به خودش بگیره بعد حرارت رو خاموش کنید.

یک ساعت آخر پخت، سبزی سرخ شده رو همراه با آبغوره و نمک و فلفل اضافه کنید.

در 15 دقیقه آخر در قابلمه رو باز بزارین تا خورش به روغن بیفته.

طرز تهیه خورش چغاله بادام

از اونجایی که خود چغاله بادام کمی ترشی داره حتما قبل از اضافه کردن آبغوره، خورش رو بچشید و آبغوره را بر اساس ذوق و سلیقه خودتون به خورش اضافه کنید.

این خورش باید تنگ آب باشه پس اگر دیدین اواخر پخت هنوز آب زیادی داره حتما حرارت رو بیشتر کنید تا آب خورش تبخیر بشه و به روغن بیفته.

طرز تهیه خورش چغاله بادام

مشهدی ها یه خورش دارن به نام اخکوک. همین دستور رو میتونید برای خورش اخکوک مشهدی استفاده کنید منتهی به جای چغاله بادام، چغاله زردآلو (اخکوک) استفاده کنید.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت