» مطالب » نوشیدنی و اسموتی » طرز تهیه شربت بهار نارنج
طرز تهیه شربت بهار نارنج
نوشیدنی و اسموتی

طرز تهیه شربت بهار نارنج

خرداد 17, 1403 110431

طرز تهیه شربت بهار نارنج را در این پست با هم یاد میگیریم.

شربت بهار نارنج یکی از جذاب‌ترین انواع نوشیدنی‌ فصل بهار و تابستان است. این شربت ضدعطش خوش عطر و بو با استفاده از شکوفه‌های تازه بهار نارنج یا عرق بهار نارنج تهیه می‌شود و از همین رو یک شربت مجلسی بسیار مفید و خوش طعم است.

قبل از هر چیز بهتره کمی در مورد خواص شربت بهار نارنج بدونیم.

سموم بدن را از عضلات خارج کرده و از بین می‌برد
عرق بهارنارنج حاوی سونفریین است و در درمان فشارخون بالا استفاده می شود
عرق بهار نارنج با داشتن ترکیبات آرام بخش در تسکین مشکلات اعصاب و استرس می‌تواند بسیار مفید و موثر باشد
تقویت کننده معده است و در درمان بی خوابی موثر است
عرق بهار نارنج دارای خواص ضد عفونتی است و می‌تواند در مقابله با برخی عفونت‌ها و باکتری‌ها موثر باشد.
مصرف شربت بهار نارنج به تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان سردردهای عصبی و میگرنی کمک زیادی می‌کند.
آلکالوئیدهای موجود در بهار نارنج موجب افزایش سوخت و ساز بدن می‌شوند و در کاهش وزن نقش مؤثری دارند.

 

طرز تهیه شربت بهارنارنج

شکر ۲ لیوان
آب ۱.۵ لیوان
عرق بهار نارنج ۱ لیوان
آب لیمو ۱ ق غ
زعفران و گلاب دل خواه
تخم شربتی دلخواه

آب و شکر رو داخل ظرفی ریختم و روی حرارت ملایم قرار دادم تا شکر حل بشه و بعد عرق بهارنارنج رو ریختم و اجازه دادم که به قوام برسه ، در صورت دل خواه زعفران و گلاب هم میشه ریخت . آخر کار هم آب لیمو ریختم .
برای تست قوام اومدن ، بعد از خنک شدن شربت داخل لیوان که ریخته بشه و اب و یخ اضافه بشه ، باید با آب مخلوط نشه . می تونید از تخم شربتی ، تخم ریحان ،خاکشیر هم استفاده کنید ‌.

بدون زعفران و گلاب هم میتونید درست کنید
مهم عرق بهارنارنجه که در این شربت غوغا میکنه.

 

 

طرز تهیه شربت بهار نارنج خشک شده هم سخت نیست. منتهی باید قبل از هر چیزی مطمئن باشید که بهارها تلخ نیستن.

اگر بهارنارنج خشک از بیرون میخرید، حتما حتما از فروشگاه معتبر خریداری کنید چون متاسفانه عده ای افراد سودجو، بهار پرتقال رو به جای بهار نارنج میفروشن و میدونید که بهار پرتقال خیلی تلخ هست.

برای این کار مقداری شکر و گلسرخ و بهار نارنج را در ظرفی میجوشانیم. عطر شربت که حس شد میگزاریم خنک بشه و از صافی رد میکنیم.

مقدار آب و یخ اضافه میکنیم دو تا سه قاشق تخم شربتی هم میریزیم

طبع شربت بهارنارنج گرم هست و برای افرادی که طبع سردی دارند بسیار مناسب است.

 

  • پیشنهاد می کنم جهت دیدن فیلم های آموزشی و سایر آموزش های غذا و شیرینی عضو کانال آشپزی در ایتا بشین و علاوه بر این آموزش، هر روز شاهد آموزش های جدید باشین. گروه برای رفع اشکال هم داریم.

تاریخچه بهار نارنج

در لغت نامه دهخدا نارنج این‌گونه تعریف شده است:

اصل این لغت هندی است ولی از راه زبان‌های ایرانی وارد اروپا شده است. نارنج میوه‌ای است گرمسیری و از اقسام مرکبات ترش و گرد شکل است و نارس آن سبز و رسیده‌اش زرد می‌شود. در بعضی مناطق از جمله در شمال ایران در تمام فصول سال می‌توان میوه نارنج را روی درخت دید، در حالی که هنوز میوه سال گذشته بر درخت است میوه‌های جدید هم در حال رسیدن هستند.

عرق‌گیری از گل محمدی به‌صورت گلاب و عرق بهارنارنج، قدمتی طولانی در مازندران دارد. قدیمی‌ترین سند تاریخی از گلاب گیری و عرق‌گیری بهارنارنج در منطقه مازندران، مربوط به سال ۹۶۷ هجری است که در آن، میرتیمور مرعشی در کتاب «تاریخ خاندان مرعشی»، درباره آتش‌سوزی قلعه فیروزجاه چنین نوشته است:

آنچه مایعات بود از گلاب و عرق بهار [نارنج] و آبلیمو جمیع را صرف کرده به‌جای آب بر آتش ریختند؛ اما مفید نیفتاد.

این جمله کوتاه، به سه مایع گل محمدی، نارنج و لیمو در شمال ایران اشاره می‌کند. در حالی که سال‌ها، تنها شهر گلاب‌گیری ایران، قمصر بوده است.

جالب است بدانید که اسنادی وجود دارند که نشان می‌دهند، اهالی مازندران به پادشاهان مختلف، هدایای بهاری می‌دادند و عرق بهارنارنج یکی از این هدیه‌های با ارزش و مورد قبول شاهان و بزرگان بوده است. برای مثال، می‌توان به فرمانی از فتحعلی شاه قاجار جهت تشکر از جعفرقلی خان قاجار به خاطر ارسال هدایا به دربار شاه اشاره کرد. در این فرمان، هدایایی شامل مرکبات، ماهی، بهارنارنج، آب نارنج و غیره برای شاه ارسال شد.

آیین بهار نارنج

آیین سنتی جشن بهار نارنج، با عنوان جشن بهار نارنج مازندران به ثبت ملی رسیده است

آیین سنتی عرق‌گیری بهار نارنج، از جمله آیین‌های سنتی مازندرانی‌ها از قدیم بوده است و امروزه، شهرهای بسیاری در سراسر ایران، جشنواره بهار نارنج را برگزار می‌کنند. در حال حاضر، آیین سنتی جشن بهار نارنج در شورای عالی ثبت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، با عنوان جشن بهار نارنج مازندران به ثبت ملی رسیده است.

نکات مهم:

  • شما می‌توانید تخم شربتی یا خاکشیر تمیز شده را به شربت بهار نارنج اضافه کنید.
  • برای رنگ و طعم بهتر شربت می‌توان ، زعفران دم‌کرده نیز به آن اضافه کرد. 
  • برای تهیه یک شربت لذیذتر، می‌توان عرق بهار نارنج را با عرق بیدمشک، تخم شربتی، عسل، شربت سکنجبین، زعفران دم‌کرده و گلاب مخلوط کرد.
  • بهتر است شربت بهار نارنج را در یخچال نگهداری کنید تا خراب نشود.
  • عرق بهار نارنج خیلی زود فاسد می‌شود، بنابراین باید در ظروف مات و به دور از نور خورشید نگهداری شود.
  • اگر شربت به دست آمده از مربای بهار نارنج، غلظت کافی و مورد نظر شما را نداشت، می‌توانید آن را در ظرفی جداگانه با کمی شکر بجوشانید و سپس آن را مصرف کنید.

فواید بهار نارنج

عرق بهار نارنج، طبعی گرم و خشک دارد و برای افرادی با طبع سرد، بسیار مناسب است. این گیاه سرشار از ویتامین‌های مختلف مثل ویتامین بی، سی و دی است.

  • درمان اختلالات دستگاه گوارش: دمنوش بهار نارنج به تسکین دردهای شکمی، درمان دردهای نفخ معده، اسپاسم، سوء هاضمه و سکسکه کمک می‌کند. بهتر است بدانید که مصرف منظم دمنوش بهار نارنج، اشتهاآور است و تاثیر بسیاری در تقویت معده دارد.
  • درمان اختلالات خواب: با نوشیدن کمی عرق بهار نارنج، در حدود ۲ ساعت قبل از خواب، می‌توانید خواب راحت و آرامی داشته باشید. البته نباید در مصرف عرق بهار نارنج، زیاده‌روی کرد، زیرا موجب بی‌خوابی می‌شود.
  • آرامش اعصاب: دمنوش بهار نارنج، شما را آرام می‌کند و با کاهش اضطراب، استرس و تحریکات عصبی، تاثیرات مثبتی روی سیستم عصبی شما می‌گذارد. این دمنوش، همچنین به رفع قولنج‌های عصبی و برطرف کردن غم و افسردگی کمک می‌کند.
  • بهبود رفتار: همان طور که می‌دانید، با گرم شدن هوا و تعریق زیاد، خلق و خوی افراد تغییر می‌کند. با مصرف روزانه نصف لیوان عرق بهارنارنج با نصف لیوان آب خنک و یک قاشق سکنجبین، می‌توان از این تغییرات رفتاری، جلوگیری کرد.
  • رفع سنگ کلیه: نوشیدن عرق بهار نارنج با آب کرفس به استخراج سنگ‌های کلیه و مثانه و خرد کردن آن‌ها کمک می‌کند.
  • تقویت سیستم ایمنی بدن: بهار نارنج، منبع غنی آنتی‌اکسیدان است و از بدن در مقابل رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. نوشیدن عرق بهار نارنج، خطر ابتلا به بیماری‌های جدی و مزمن را کاهش می‌دهد و در نهایت منجر به تقویت سیتم ایمنی بدن می‌شود.
  • درمان سردردهای عصبی و میگرن
  • کمک به هضم غذا و درمان ناراحتی های معده: نوشیدن عرق بهار نارنج به‌همراه چای به هضم غذا کمک می‌کند.
  • رفع بزرگی طحال
  • کنترل تشنج و حملات قلبی: دمنوش بهار نارنج، تپش نامنظم قلب را برطرف می‌کند و با تنظیم سطح فشار خون از طریق افزایش گردش خون در رگ‌ها از بروز سکته‌های ناگهانی جلوگیری به عمل می‌آورد.
  • رفع یبوست: نوشیدن آب بهار نارنج همراه با عسل به رفع یبوست کمک می‌کند.
  • کاهش وزن: بهار نارنج، دارای مقادیر کمی از آلکالوییدها مانند سینفرین و اوکتوپامین است که به کاهش وزن و افزایش متابولیسم بدن، منجر می‌شوند.
  • ضد سرطان
  • ضد التهاب و ضد آلرژی
  • مفید برای پوست: عصاره و آب بهار نارنج در صافی و درخشندگی و بستن منافذ باز پوست موثر هستند. نوشیدن آب بهار نارنج، علاوه بر از بین بردن لک و جوش‌های پوستی، چین و چروک‌های زیر چشم را برطرف می‌کند. عصاره نارنج برای رفع تیرگی و سیاهی دور چشم نیز بسیار مفید است.
  • رفع سرگیجه
  • تسکین سرفه‌های متدوام و درد‌های ناشی از آن

عوارض مصرف بهار نارنج

توجه داشته باشید که مصرف منظم و به‌اندازه بهارنارنج، بسیار مفید است. اما اگر در مصرف آن زیاده‌روی کنید، ممکن است نتیجه معکوس بگیرید.

  • افرادی که فشارخون بالا و بیماری قلبی دارند نباید در مصرف بهار نارنج زیاده‌روی کنند، زیرا بهار نارنج، فشار خون را بالا می‌برد.
  • زیاده‌روی در مصرف عرق بهار نارنج، موجب بی‌خوابی می‌شود.
  • داروهای ضدافسردگی با خوردن دمنوش بهارنارنج تداخل دارند و بهتر است قبل از مصرف با پزشک متخصص مشورت شود.
  •  زیاده‌روی در خوردن بهارنارنج به‌ویژه در حالت ناشتا كبد را ضعیف می‌كند و موجب ضعف معده می‌شود.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت