» مطالب » قنادی » کیک » کیک ۱۲۳۴ شف طیبه
کیک 1234 شف طیبه
کیک - مطالب

کیک ۱۲۳۴ شف طیبه

اردیبهشت 30, 1403 3081

یکی از جالب ترین و قدیمی ترین کیکها همین “کیک ۱۲۳۴ شف طیبه” هستش. حالا چرا جالب؟ واسه اینکه رسپیش رو راحت میشه حفظ کرد و نیازی به مراجعه به دفتر شیرینی پزیتون ندارید. حالا باز چرا؟ چون مواد لازمش رو با “یک دو سه چهار ” میتونید حفظ کنید. چطوری؟ کافیه دستتون رو مشت کنید و با من یکی یکی این اعداد رو نشون بدید! 
یکی کره… یعنی با انگشت عدد یک رو نشون میدید….حالا باز مشت کنید… دو تا شکر….باز مشت کنید…سه تا آرد…حالا باز دستتون رو مشت کنید و اینبار چهارتا انگشتتون رو باز کنید و بگید ” چهار تا تخم مرغ”….جالبه نه؟
با اینکار دیگه مجبور نیستید که مواد رو حفظ کنید. حالا یه سوال پیش میاد… مگه کیک بیکینگ پودر نمیخواد؟ جواب: ما تو دنیا دو مدل آرد برای شیرینی پزی داریم. یکی آرد سفید ساده که بهش “پلین فلور” و یا “اُل پرپز فلور” میگن و دوم آرد ” سلف ریزینگ” آرد اولی همینیه که ما توی ایران داریم. آرد دوم آردیه که خودش بیکینگ پودر و نمک توش داره و نیازی نیست که توش چیزی اضافه کنید. پس توی این رسپی منظور از آرد اون نوع آرد هست که خودش مواد پف کننده توش داره. پس این هم از این. حالا چی شد؟…یکی کره، دو تا شکر، سه تا آرد، چهار تا تخم مرغ….سوالی که هنوز واسه خیلی ها بی جواب مونده اینه که پس چرا توی همه رسپی ها یک لیوان شیر هم به این کیک اضافه میشه؟! سوال جالبیه ولی من جوابی واسه اش ندارم! پس با همین رسپی اصیل و قدیمی آمریکایی این کیک رو درست میکنیم.
یک نکته جالب دیگه که واسه خیلی ها میتونه خوشحال کننده باشه اینه که این کیک واسه درست کردن کیک تولد بیس بسیار مناسبیه! بله درست شنیدید “کیک تولد” های حرفه ای رو هم میتونید با همین کیک ساده و نه چندان حساس ولی خوشمزه درست کنید. این خبری بسیار مسرت بخش واسه اونهاییه که با درست کردن کیک اسفنجی مشکل دارن!
اگر این کیک رو یاد بگیرید…اول اینکه مجبور نیستید زرده و سفیده رو جدا بزنید. بعدش هم با چهار تخم مرغ میتونید یک کیک بسیار بسیار بزرگ درست کنید که قومی رو سیر میکنه و یه کیک تولد خیلی گنده بهتون میده و میتونید حتی کیک سه لایه یا چهار لایه درست کنید…و مهم تر از همه اینکه اصلا کیک حساسی نیست. پس کسانی که دوست دارند کیک تولد درست کنند ولی زیاد وارد نیستند خوشحال باشن که این کیک بیخودی به “یکی از بهترین کیکهای قدیمی” معروف نشده. و بیخودی اینهمه سال نسل به نسل از مادر به دختر منتقل نشده و حتما دلیلی پشتش بوده.
اگر عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید هر روز آموزش ها و روزمرگی ها کانال رو دنبال کنید و تبدیل به یه کدبانوی خوش سلیقه بشین. فیلم های اموزشی رو در کانال بارگزاری میکنم و شما در سایت فقط عکس کارها رو میبینید. پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید👆 و عضو بشین
کره 1 لیوان
شیر 1 لیوان
وانیل 1 ق چ
شکر 2 لیوان
آرد 3 لیوان
بیکینگ پودر 3 ق چ
نمک 3 پنس
تخم مرغ 4 عدد

طرز تهیه کیک ۱۲۳۴ شف طیبه

فر رو روی درجه 180 سانتیگراد 350 فارنهایت قرار بدید
کره و شکر و وانیل رو خوب بزنید تا رنگش سفید بشه. یه نکته جالب اینکه این کیک دو لیوان شکر لازم داره. فکر میکنم تقریبا همه تون با خودتون میگید: “واااااااااای 2 لیوان شکر؟ چه خبره مگه؟” راستش این کیک زیاد شیرین نمیشه. البته شما میتونید کمش کنید ولی من کمش نکردم چون اعتقاد دارم که رسپی که اینهمه سال عمر داره نمیتونه اشتباه باشه. 
بعد که کاملا پف کرد و رنگش روشن شد دونه دونه تخم مرغ ها رو اضافه کرده و خوب بزنید. توی این عکس من این چهارمین تخم مرغیه که اضافه کردم و به همین دلیل مخلوطم زرد رنگ شده چون تخم مرغها نارنجی بودند. پس مخلوط کره و شکرم باز هم رنگش از این روشنتر بوده. مهمه که خوب هم بزنید توی کیفیت کیک خیلی تاثیر میذاره
آرد و بیکینگ پودر و نمک رو ویسک کنید. و یا الک کنید.
سوال: 3 پنس نمک یعنی چقدر؟ جواب: اگه شما انگشت شست و اشاره رو توی نمک فرو کنید و بعد دو انگشت رو به هم بچسبونید… هرچی نمک بین دو انگشتتون بمونه یعنی یک پنس. ولی اگه با این شیوه راحت نیستید میتونید با نمکدون سه بار روی آرد بپاشید. فقط سه بار و نه بیشتر. سوراخهای نمکدون هم زیاد بزرگ نباشه.
حالا یک سوم آرد رو توی مخلوط ریخته و هم بزنید
بعد نصف شیر رو بریزید و هم بزنید…بعد نصفی از آرد باقی مونده…بعد بقیه شیر…بعد هرچی آرد مونده…پس به ترتیب مواد رو اینطوری مخلوط میکنیم. زیاد هم هم نزنید. برای هر مرحله پنج ثانیه کافیه.
باید همون موقع که فر رو روشن کردید به اندازه کف قالب کاغذ روغنی ببرید و کف قالب رو کاغذ انداخته و بعد کف و دیواره رو چرب کنید. مواد رو توی قالب ریخته و قالب رو سه بار بالا آورده و به سطح بکوبید تا هوای اضافی خارج شه.
حالا بذارید بپزه تا زمانی که کارد رو که توی کیک فرو میکنید تمیز بیرون بیاد. برای من دقیقا یک ساعت شد ولی فر تا فر فرق میکنه. از بعد از نیم ساعت دیگه مرتب چکش کنید که یه وقت زیادی تو فر نمونه و خشک نشه. توجه داشته باشید که کیک باید نرم و لطیف بشه و اگه زیاد توی فر بمونه خشک میشه و دیگه اون کیفیت عالیش رو نخواهد داشت.
کیک ۱۲۳۴ شف طیبه
از فر خارج کرده و اجازه بدید سرد شه. ممکنه چند میليمتر پفش بخوابه. ولی فقط چند میل. یعنی زیاد محسوس نیست نگران نباشید.
کیک ۱۲۳۴ شف طیبه
این رسپی مايه کیک زیادی به شما میده. پس حالا با توجه به اینکه تصمیم دارید چه شکلی کیک تون رو درست کنید میتونید توی قالب بریزید. من توی دو تا قالب 25 سانتی ریختمش و هر کدوم 5 سانت پف کرد. پس در کل یک کیک با قطر 25 و ارتفاع 10 سانت بدست آوردم!
گزینه مناسبی برای کیکهای تولده. کافیه لایه لایه پرش کنید و بعد هم تزئین. که البته باعث میشه باز چند سانت بره روی ارتفاع کیکتون!

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت