» مطالب » طرز تهیه شربت سکنجبین با نعناع تازه + دستور شربت سکنجبین رزا منتظمی و حکیم خیراندیش
طرز تهیه شربت سکنجبین با نعناع تازه
مطالب - نوشیدنی و اسموتی

طرز تهیه شربت سکنجبین با نعناع تازه + دستور شربت سکنجبین رزا منتظمی و حکیم خیراندیش

خرداد 22, 1403 2060

طرز تهیه شربت سکنجبین با نعناع تازه خیلی راحته. سکنجبین معرب سکنگبین یکی از نوشیدنی‌های بسیار قدیمی و سنتی هست که از سرکه و شهد انگبین یا امروزه شکر درست میشه. این نوشیدنی گوارا به قدری خاصیت داره که ابن سینا در باب سکنجبین رساله‌ای تحت عنوان «منافع الشراب المسمی سکنجبین» به زبان عربی نوشته‌ است.

شربت سکنجبین از اشکال مهم دارویی در طب سنتی ایران است.

در یونان قـدیم به سکنجبین “اودرمالی” می‌گفتند و نوعی از آن که اختصاصاً از سرکه و عسل ساخته شده بـود بـه “اکسومالی” معروف بـوده اسـت و بـه نظـر مـی‌رسـد کـه واژه Oxymel که امروزه در زبان انگلیسی برای سکنجبین به کـار برده می‌شود از این واژه گرفته شده است.

در متون مختلف طب سنتی، 1260 نوع سـکنجبین وجـود دارد و شیوه متداول افزودن داروها به سکنجبین پایه بدین ترتیب است که گیاه یـا گیاهـان مـورد نظـر در مقـادیر مشخصـی از آب و سـرکه خیسانده و بعد از حدود 12 تا 24 ساعت، جوشـانده و صـاف می‌کنند و به سکنجبین می‌افزایند.

در طب سنتی از عسل برای درست کردن شربت سکنجبین استفاده میشه که خب این روزها به دلیل گرون بودن عسل، از شکر استفاده میشه.

اگر عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید هر روز آموزش ها و روزمرگی ها کانال رو دنبال کنید و تبدیل به یه کدبانوی خوش سلیقه بشین. فیلم های اموزشی رو در کانال بارگزاری میکنم و شما در سایت فقط عکس کارها رو میبینید. پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید👆 و عضو بشین

مواد لازم:

  • شکر 1 پیمانه
  • 1 پیمانه آب
  • نصف پیمانه سرکه سفید یا قرمز
  • 1 پیمانه نعناع تازه
  • 3 عدد خیار رنده شده

طرز تهیه شربت سکنجبین با نعناع تازه

شکر را با 1 پیمانه آب با هم مخلوط کنید و در یک قابلمه کوچک روی حرارت متوسط بزارین تا شکر حل بشه.

بگذارید با حرارت ملایم  شربت به مدت 10 دقیقه بجوشه بعد سرکه را اضافه کنید.

حرارت را ​​کم کنید و حدود 15 دقیقه بپزید تا شربت غلیظ بشه.

حالا نعنا رو اضافه کنید و حدود 10 دقیقه دیگه زمان بدین.

از روی حرارت بردارید و وقتی شربت سرد شد نعنا را بردارید.

برای نوشیدنی، کافیه مقداری از این شربت را با آب خنک مخلوط کنید و خیار سبز رو اضافه کنید.

طرز تهیه شربت سکنجبین برای کاهو

خواص شربت سکنجبین

  1. باز کردن انسداد عروق
  2. تقویت کبد
  3. رفع تشنگی
  4. مرطوب نگه داشتن دهان
  5. درمان وسواس و افسردگی
  6. سموم بدن را به همراه ادرار یا عرق دفع می کند
  7. در تابستان به عنوان شربت طبی و سالم برای اغلب افراد مخصوصاً جوانان که دچار غلبه حرارت شده و جوش می‌زنند بسیار خوب است.
  8. درمان سردرد

موارد منع مصرف سکنجبین

  1. در معده‌ های سرد و ضعیف
  2. مبتلایان به ضعف اعصاب
  3. مبتلایان به درد ها و مشکلات رحمی
  4. مبتلایان به تکرر و قطره قطره آمدن ادرار و سایر مشکلات مثانه
  5. مبتلایان به زخم‌ های گوارشی
  6. در زمان حالت تهوع

در کتاب هنر آشپزی رزا منتظمی هم شربت سکنجبین هست.

شربت سکنجبین رزا منتظمی

مواد لازم:

  • نعناع50گرم
  • شکر1کیلو
  • آب3پیمانه
  • سرکه1پیمانه

آب وشکر را میجوشانیم. سپس نعناع ریز شده را به آن می افزاییم و میگذاریم تا مایع قوام یابد. در این مرحله کم کم سـرکه را به مایع اضافه کرده و پس از 5 دقیقه شربت را از روي حرارت برمیداریم و ازصافی رد میکنیم.

طرز تهیه شربت سکنجبین با عسل دکتر خیراندیش

🍹شربت سرکه انگبین متعادل کننده مزاج است و می‌تواند اخلاط اربعه را متعادل و تنظیم کند
🍹سرکه انگبین مولد خون لطیف است و خلط‌ها را از بین می‌برد. همچنین سینه را پاک می‌کند و می‌تواند گرفتگی طحال یا کبد را باز کند‌
🍹این شربت باز کننده عروق بدن است که در طب سنتی به آن مُفَتح سُدَد می‌گویند
🍹یکی از اصلی‌ترین خواص سرکه انگبین برای بدن، جلوگیری از گرفتگی رگ‌ها می‌باشد
👈 بهترین زمان برای نوشیدن این شربت دو ساعت بعد از غذا است

طرز تهیه با روش دکتر خیراندیش : 

برای درست کردن این نوع، باید 2 واحد عسل را با 2 واحد عرق نعناع و 1 واحد سرکه مخلوط کنید.

طرز استفاده : 

یک سوم لیوان را سرکه انگبین بریزید و مابقی را آب خنک و میل کنید. (آب را به وسیله ی یخ خنک نکنید.)

توجه : سرکه باید طبیعی باشد و بهترین سرکه نیز سرکه ی انگور است.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت