» مطالب » قنادی » دسر » طرز تهیه مرنگ ساده بدون کرم تارتار با 2 ماده + راز ترک نخوردن مرنگ
طرز تهیه مرنگ ساده
دسر - شیرینی - مطالب

طرز تهیه مرنگ ساده بدون کرم تارتار با 2 ماده + راز ترک نخوردن مرنگ

خرداد 5, 1404 51121

طرز تهیه مرنگ ساده بدون کرم تارتار با 2 ماده + راز ترک نخوردن مرنگ را در این مطلب می خوانید.

مرنگ نوعی دسر یا پایه دسر است که با هم زدن سفیده تخم‌مرغ و شکر (و گاهی کمی اسید مانند کرم تارتار یا آبلیمو) تا رسیدن به حالت فومی، سفت و براق تهیه می‌شود. بسته به نحوه تهیه و پخت، بافت آن می‌تواند از ترد و شکننده تا نرم و کرمی متفاوت باشد.

تاریخچه مرنگ

  • مرنگ برای اولین بار در اروپا ظاهر شد، اما اینکه دقیقاً در کجا و چه زمانی ابداع شد، محل اختلاف است.
  • یکی از قدیمی‌ترین منابع مکتوب به قرن ۱۷ در فرانسه یا سوئیس بازمی‌گردد. برخی می‌گویند این دسر در شهر Meiringen سوئیس ابداع شد و نام آن از همین‌جا گرفته شده است.
  • فرانسوی‌ها مرنگ را درباری و ظریف کردند و آن را وارد دنیای قنادی لوکس کردند.
  • ایتالیایی‌ها و سوئیسی‌ها نیز نسخه‌های مخصوص به خود را توسعه دادند که امروز هم بسیار رایج هستند.

انواع مرنگ

مرنگ بسته به روش تهیه به سه نوع اصلی تقسیم می‌شود:

1. مرنگ فرانسوی (French Meringue)

  • ساده‌ترین نوع.
  • سفیده‌ها خام زده می‌شوند و سپس شکر به تدریج افزوده می‌شود.
  • در دمای پایین پخته یا خشک می‌شود.
  • بافت نهایی: خشک، سبک، شکننده.
  • کاربرد: پایه دسرها، تاپینگ شیرینی، مرنگ‌های خشک.

2. مرنگ سوئیسی (Swiss Meringue)

  • سفیده‌ها با شکر روی حرارت غیرمستقیم (بن‌ماری) زده می‌شوند تا شکر حل شود و سپس با همزن زده می‌شود تا فرم بگیرد.
  • بافت نهایی: براق، پایدارتر از فرانسوی.
  • کاربرد: فیلینگ کیک، تزئین پای لیمو، دسر Pavlova.

3. مرنگ ایتالیایی (Italian Meringue)

  • شربت داغ (حدود ۱۱۵–۱۲۰ درجه) به آرامی در حین زدن به سفیده‌ها اضافه میکنن.
  • پایدارترین نوع مرنگ.
  • بافت نهایی: سفت، براق، مناسب برای خامه‌کشی و فیلینگ.
  • کاربرد: تاپینگ تارت، تزئین کیک، فیلینگ ماکارون.

کاربردهای مرنگ

مرنگ در آشپزی و شیرینی‌پزی بسیار پرکاربرد است، از جمله:

  • پایه دسر Pavlova (یک دسر ترد با داخل نرم، اغلب با میوه و خامه)
  • ماکارون فرانسوی (مرنگ ایتالیایی یا فرانسوی)
  • تاپینگ تارت لیمویی یا پای‌های میوه‌ای
  • مرنگ خشک برای دسرهای سبک و تزئینی
  • داخل کیک‌های شکلاتی و موس‌ها برای سبک‌ کردن بافت
  • تزئین کیک‌ها و شیرینی‌های فانتزی
  • ترکیب با کره برای تهیه کرم مرنگ کره‌ای (Buttercream)

من فیلم ها رو در کانال آپارات ایران پخت  بارگزاری میکنم. اگر عضو کانال بشین به تمام فیلم های رایگان آموزشی آشپزی و خیاطی دسترسی خواهید داشت.

مواد لازم:

  • سفیده تخم مرغ 4 عدد هم دما با محیط
  • شکر دانه ریز یک پیمانه یا 200 گرم
  • نمک یک پنس

طرز تهیه مرنگ ساده بدون کرم تارتار

طرز تهیه مرنگ ساده را در فیلم آموزشی به صورت مرحله به مرحله نشان دادم.

در ادامه مهم ترین نکات برای داشتن یک مرنگ خوب رو مینویسم.

نکات مهم:

اگر شکر دانه ریز ندارین بهتره یک بار داخل آسیاب اون رو آسیاب کنید. یا این که از پودر قند استفاده کنید.

زرده تخم مرغ نوعی چربی محسوب می شه و وجود حتی ذره ای از زرده در سفیده ها، در فُرم گیری سفیده ایجاد مشکل می کنه، به همین دلیل بهتره که زرده و سفیده رو به محض در آوردنِ تخم مرغ از یخچال، همون موقع که سرده از هم جدا کنید و بعد اجازه بدید سفیده ها به دمای محیط برسه.
برای رنگ کردن مرنگ فقط می تونید از رنگ خوراکی ژله ای استفاده کنید.

اگر می‌خواهید مرنگ رنگی درست کنید، پس از اینکه سفیده‌ها کاملاً فرم گرفتند و وقتی ظرف را برگرداندید، چیزی از آن نریخت، کمی رنگ خوراکی با خلال دندان بردارید و به آرامی با سفیده‌ها مخلوط کنید.

این مرنگ باید در کمترین دما و بیشترین زمان ممکن درست کنید.

پس دما روی 100 تنظیم کنید و به مدت یک ساعت تا یک ساعت و نیم داخل فر بزارین. بعد از این مدت فر رو خاموش کنید و بزارین یک ساعت سینی داخل فر با در نیمه باز بمونه. هر چی بیشتر درفر خاموش بمونه بهتره، لای در فر باید خیلی کم باز باشه.

هدف از قرار دادن مرنگ در فر، خشک کردن آن است.

حتی در فصل زمستونه که بخاری و شوفاژ روشن هست میتونید سینی رو روی بخاری بزارین تا مرنگ ها خشک بشن.

اگر خیلی حساس هستین و حتما باید از وانیل استفاده کنید، نصف قاشق چایخوری وانیل رو همون ابتدا به سفیده ها اضافه کنید.
بعد از خنک شدن، مرنگ به راحتی از کاغذ جدا می شه و ترد و شکننده ست.
پشت مرنگ ها کاملا باید خشک باشه.
اگر در جای مرطوب زندگی می کنید. مرنگ ها رو در ظرف دربسته قفل دار نگه دارید و برای سرو روش سلفون بکشید.
در صورتی که دوست دارین برای کیفیت بهتر از پودر تارتار استفاده کنید، یک چهارم قاشق چایخوری کفایت میکنه.

طرز تهیه مرنگ ساده بدون کرم تارتار
طرز تهیه مرنگ ساده بدون کرم تارتار

نکات پخت مرنگ ساده بدون کرم تارتار

پخت مرنگ وقتی مرنگ به عنوانِ تزئین، روی کیک، تارت و … زده می شه، متدهای مختلفی برای پختش وجود داره، ولی در مورد این مرنگ، مرنگ رو نمی پزیم بلکه خشک می کنیم.

برای این کار فر رو روی کمترین دما قرار بدید و حداقل یک ساعت در این دما بذارید تا آروم آروم خشک شه. بعد از خاموش کردن فر، شیرینی ها رو بیرون از فر خنک نکنید، بلکه درِ فر رو نیمه باز بذارید و یک ساعت هم در فر خاموش بذارید بمونه تا کم کم خنک شه. این قسمت دوم تضمین می کنه مرنگ ها به کاغذ نچسبه و بعد از سرو هم زود چسبناک نشن.

شاید این مطلب هم برای شما مفید باشد:

طرز تهیه رویال آیسینگ با دو روش

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

تعداد دیدگاهها: 1

  1. Avatar
    نوشین

    عالیه. ممنون بابت آموزش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت