طرز تهیه کله جوش ساده با کشک
طرز تهیه کله جوش ساده با کشک تقدیم به همه شما عزیزانی که دوست دارین غذاهای سنتی ایرانی رو دوباره احیا کنید.
کله جوش یا کاله جوش یکی از خوراکیهای ایرانی است. از نامهای دیگر آن میتوان به «کشک کلهجوش»، (کشکو) «اشکنه کلجوش»، «قتقو»، «دفکلی»، و «دوغگرم»، «اشکنه قروت» اشاره کرد.
این غذا در گذشته از غذاهای مرسوم در میان ایرانی ها بوده اما به مرور زمان کمتر از آن در خانواده مدرن ایرانی پخته می شود.
اگر عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید هر روز آموزش ها و روزمرگی ها کانال رو دنبال کنید و تبدیل به یه کدبانوی خوش سلیقه بشین. فیلم های اموزشی رو در کانال بارگزاری میکنم و شما در سایت فقط عکس کارها رو میبینید. پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید👆 و عضو بشین
ریشه و اصالت کله جوش
دربارهٔ ریشهٔ دقیق و تاریخچهٔ غذای کلهجوش کمتر اطلاعاتی موجود است و مبتنی بر فرضیات و گفتههای محلی میباشد.
یک فرضیه این است که هنگام پخت کالجوش در مرحله آخر دوغ، ماست یا کشک با کمی آب افزوده میشود و مرتب هم زده میشود و در اولین قل باید خاموش شود، وگرنه بریده بریده میشود؛ بنابراین نام آن کال(نرسیده)+جوش(جوشیده) است در مقابل غذاهای دیگر که کامل جوشیده میشود.
این غذا به عنوان یک غذای سنتی و منحصر به فرد در غرب ایران، به خصوص شهرستان اصفهان و کرمانشاه، شناخته شدهاست. اما دربارهٔ کسی که اولین بار کلهجوش را پخت یا اینکه چه زمانی این غذا ابداع شدهاست، مشخصات محدودیت دارد و نمیتوان یک پاسخ قطعی و دقیق در این زمینه ارائه کرد.
ولی در کل میتوان به انواع نوع آن پخت میشود اشاره کرد.
- کالجوش اصفهانی
- کالجوش قزوینی
- کالجوش آذری
- کالجوش تبریزی
- کالجوش کرمانی
- کالجوش با ماست و رب گوجهفرنگی
- کالجوش زنجانی
- کالجوش خوی
- کالجوش کاشمری
- کالجوش بجنوردی
- کالجوش سبزواری
- کالجوش بروجنی
- کالجوش اراکی
- کالجوش مشهدی
- کالجوش خراسان جنوبی یا قروتی
- کالجوش بوشهری
- کالجوش سمنانی
- کالجوش با مرغ
مواد لازم برای 4 نفر:
- دو پیمانه کشک
- 2 عدد پیاز ساطوری شده
- یک پیمانه مغز گردو خرد شده
- یک قاشق نعنا خشک
- یک قاشق چایخوری زردچوبه
- 3-4 قاشق روغن
طرز تهیه کله جوش ساده با کشک
قابلمه رو روی حرارت بزارین و پیازهای ساطوری شده رو همراه با روغن به قابلمه اضافه کنید.
پیاز رو تفت بدین تا زمانی که کاملا سبک و شیشه ای بشه و کمی به سمت طلایی شدن تغییر رنگ بده.
مغز گردوی خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت بدین.
زردچووبه و نعنا رو هم اضافه کنید و تفت بدین. مراقب باشین که نعنا نسوزه.
3 پیمانه آب اضافه کنید و همین که آب به نقطه جوش رسید، کشک رو اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کشک کاملا باز بشه.
کمی حرارت بدین و قبل از این که مواد به نقطه جوش برسه زیر حرارت رو خاموش کنید.
کله جوش رو همراه با نان خرد کرده و نعنا و ریحان و پیاز سر سفره بزارین.
- طرز تهیه کله جوش ساده با کشک بدون گردو هم به همین صورته و دیگه نیازی به اضافه کردن گردو نیست.
- طرز تهیه کله جوش با بادمجان هم همین طور هست وبعد از آماده شدن کله جوش، یک بشقاب بادمجان سرخ شده هم کنار غذا گذاشته میشه.
- اگر کشک کم نمک باشه میتونید کمی نمک به غذا اضافه کنید.