دمی لوبیا پلو بدون گوشت
دمی لوبیا پلو بدون گوشت یکی از خوشمزه ترین دمی هایی هست که میشه درستش کرد. قبلا هم طرز تهیه استانبولی بدون گوشت با لوبیا سبز رو در سایت گذاشتم. این دستور هم بسیار مشابه هست منتهی برنج رو آبکش نمیکنیم و به صورت دمب درست می کنیم.
وقتی حرف از غذاهای سالم و سبک میزنیم، گاهی اولین چیزی که از ذهنمون می گذره، بی مزه بودن یا سیر نشدنِ آدمه. اما این دمی ساده، نشون میده چطور میشه بدون حتی ذره ای گوشت، غذایی خوش عطر، خوش رنگ، خوشمزه و کاملاً سیرکننده درست کرد که هم بدن رو تغذیه کنه و هم دل رو گرم.
ترکیبی از برنج، لوبیا سبز تازه، گوجه و ادویه های خونگی که طعم اصیل غذاهای مادربزرگ رو زنده میکنه…
غذایی مناسب برای روزهای شلوغ، رژیمهای گیاه خواری یا وقت هایی که دلت یه غذای سبک، ارزون و پرخاصیت میخواد.
با دمی لوبیا پلو بدون گوشت، دوباره یاد می گیریم که سادگی یعنی خوشبختی 🍚🌱
من فیلم ها رو در کانال آپارات ایران پخت بارگزاری میکنم. اگر عضو کانال بشین به تمام فیلم های رایگان آموزشی آشپزی و شیرینی پزی دسترسی خواهید داشت.

طرز تهیه دمی لوبیا پلو بدون گوشت
در ابتدا برنج را بشورین و بخیسانید.
لوبیا سبزهایی که خوب شستین را را در ابعاد دلخواه خرد کنید. من معمولا خیلی درشت نمی کنم تا جلوه بهتری در دمی داشته باشه.
دو سه قاشق روغن داخل تابه بریزین و لوبیاهایی که خرد کردین را به تابه اضافه کنید. نصف استکان آب هم بریزین و درب تابه رو بزارین. اجازه بدین با حرارت ملایم حدودا یک ربع داخل تابه بپزن. وقتی آب تابه کشیده شد و لوبیاها درون روغن باقی مانده تفت خوردن، یک پیاز بزرگ نگینی را اضافه کنید و مجددا مواد را با هم تفت بدین.
باید مواد خوب تفت بخورن تا پیاز سبک و شیشه ای بشه. در این مرحله یک قاشق رب گوجه فرنگی اضافه کنید و بعد از این که هم زدین، دو سه عدد گوجه فرنگی درشت که از قبل پوست گرفتین و خرد کردین را اضافه کنید.
برای خوشمزه و خوش عطر کردن دمی میتونید دو سه حبه سیر هم داخل مواد خرد کنید. البته اضافه کردن سیر سلیقه ای هست و اگر دوست ندارین بدون هیچ مشکلی حذفش کنید.
کمی که مواد تفت خورد و گوجه ها هم سبک شدن، نمک و فلفل و ادویه های لازم رو اضافه کنید. من ادویه پلویی و کمی زیره اضافه میکنم.
آب برنج رو تخلیه کنید. برنج رو اضافه کنید. مواد را با هم مخلوط کنید. سپس آب جوشیده بریزین. اندازه آب باید در حدی باشه که یک بند انگشت بالاتر از سطح مواد باشه.
معمولا برای ربع کیلو برنج خیس کرده حدود دو لیوان آب کافیه.
درب تابه یا قابلمه رو بزارین و هر از گاهی هم بزنید تا مواد خوب مخلوط بشن و یک دست بپزن.
بعد از این که آب غذا کاملا تبخیر شد، دمکنی بزارین و حدود 20 دقیقه دمی لوبیا سبز رو دم کنید.