» آشپزی بدون » بدون تخم مرغ » خمیر جادویی بدون تخم مرغ مناسب انواع نان و پیتزا و پیراشکی
خمیر جادویی بدون تخم مرغ
بدون تخم مرغ - مطالب - نان - ویدئو

خمیر جادویی بدون تخم مرغ مناسب انواع نان و پیتزا و پیراشکی

اردیبهشت 13, 1404 3101,832

خمیر جادویی بدون تخم مرغ برای تهیه انواع نون، پیتزا و پیراشکی مناسبه. این قدر عالیه که حتی خانم های گروه آشپزی ایران پخت هم باهاش کلوچه و شیرینی درست میکنن😊

این “خمیر همه کاره بدون تخم مرغ” سبک و خوشمزه هست و بینهایت هم باکیفیته و روی خروجی کار شما تاثیر مثبتی داره.

یه وقتایی میبینی داخل خونه تخم مرغ نداریم ولی دلمون میخواد نون و پیتزا درست کنیم. یا این که ممنوعیت استفاده از تخم مرغ داریم😥

خب در این شرایط چاره چیه؟

قطعا این نیست که قید غذا رو بزنیم.
به علاوه وقتی که تخم مرغ در دستور نباشه به آرد کمتری هم نیازه و در نتیجه خمیر سبک تری هم داریم.

خانمای گروه آشپزیمون از “خمیر جادویی برای دونات” هم استفاده میکنن و خودشون که خیلی راضی هستن. آها اینم بگم که این خمیر به قدری خوب هست که میتونید بدون فر هم انواع غذاها رو باهاش درست کنید.

طرز تهیه پیتزا بدون فر در ماهیتابه با همین خمیر جادویی رو هم ببینید. خمیر پیراشکی با ماست رزا منتظمی هم شیاهت زیادی به اسن خمیر داره.

اگر دوست دارین انواع پیتزا و فست فود رو به راحتی در منزل درست کنید باید در درجه اول یه خمیر عالی داشته باشید👌🏻
برای انواع پیتزا و پیراشکی و سمبوسه و نون های شکم پر و … مناسبه.

طرز تهیه پیتزا بدون پنیر که در سایت گذاشتم با همین خمیر جادویی هست.
در این آموزش دو مدل خمیر جادویی بدون تخم مرغ آموزش میدم. در واقع پایه هر دو خمیر یکی هست. اما خمیر دوم شیر خشک هم داره که باعث میشه کیفیت خمیر و در نتیجه کیفیت پیتزا و نان به مراتب بهتر بشه.

حتما فیلم طرز تهیه خمیر جادویی پیتزا در انتهای مطلب ببینید.

پیشنهاد می کنم عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا و یا کانال آپارات بشین و فیلم های رایگان آموزشی آشپزی و شیرینی پزی رو ببینید. 

مواد لازم برای شش چونه خمیر:

🍕ارد سفید قنادی یا آرد نان فانتزی یا آرد نول سه پیمانه
🍕شکر یک قاشق غذاخوری
🍕خمیر مایه یک قاشق غذاخوری سرخالی
🍕نمک یک قاشق چایخوری
🍕اب ولرم یک پیمانه البته ممکنه چند قاشق غذاخوری بیشتر لازم شه
🍕روغن مایع یک چهارم پیمانه

طرز تهیه خمیر جادویی بدون تخم مرغ

ما از خمیرمایه فوری استفاده میکنیم و فک کنم دیگه همه خانم ها با این خمیرمایه آشنایی دارن.

کار بسیار راحت تره و دیگه نیازی به عمل آوری خمیرمایه هم نیست و مستقیم به آرد اضافه میشه. اما اگر خمیرمایه فوری ندارین و یا از تازگی و کیفیت خمیرمایتون اطلاعی ندارین، باید اول عمل آوری خمیرمایه رو انجام بدین.

نحوه عمل آوری خمیرمایه رو به صورت کامل و جامع توضیح دادم. روی لینک بزنید و مطالعه کنید.

در ابتدا خیلی ساده و راحت آرد و نمک و خمیر مایه و شکر رو با هم مخلوط کنید و آب اضافه کنید.
با توجه به متفاوت بودن آردها ممکن هست کمی بیشتر آب نیاز داشته باشین.

اگر مواد خشک بود یکم دیگه آب اضافه کنید. همین که خمیر جمع شد بهش روغن اضافه کنید و ده دقیقه ورز بدین.

کف ظرف مقدار کمی روغن بریزین و خمیر رو داخل ظرف بزارین. بعد روشو بپوشونید تا یک ساعت و نیم ( تا وقتی حجمش دو سه برابر بشه). مدت زمان استراحت بستگی به محیطی داره که خمیر رو نگهداری میکنید.

مثلا اگر زمستان باشه و ظرف خمیر نزدیک بخاری باشه مسلما مدت کمتری طول میکشه تا خمیر عمل بیاد.

پس ملاک ما پف کردن و حجیم شدن خمیر هست.

پیتزا با خمیر جادویی بدون تخم مرغ

 

همین که حجیم شد آماده هست و قابل استفاده.

نکته خاصی نداره فقط آرد زیاد نریزین که خمیرتون بعد از پخت خشک و بیسکویتی میشه. این اندازه ها کاملا نرمال و استانداره پس با خیال راحت درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.

فیلم طرز تهیه خمیر جادویی پیتزا

مواد لازم:

  • ارد سفید قنادی یا آرد نان فانتزی یا آرد نول سه پیمانه
  • شیر خشک قنادی سه قاشق غذاخوری
  • شکر یک قاشق غذاخوری
  • خمیر مایه یک قاشق غذاخوری سرخالی
  • نمک یک قاشق چایخوری
  • اب ولرم یک پیمانه البته ممکنه چند قاشق غذاخوری بیشتر لازم شه
  • روغن مایع یک چهارم پیمانه

خیلی ساده مواد رو با هم مخلوط کنید. با توجه به متفاوت بودن آردها ممکن هست کمی بیشتر آب نیاز داشته باشین. اگر مواد خشک بود یکم دیگه آب اضافه کنید.

همین که خمیر جمع شد بهش روغن اضافه کنید و 5 دقیقه ورز بدین. کف ظرف رو چرب کنید و خمیر رو داخلش بزارین. روی خمیر رو بپوشونید و جای گرمی استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه. با توجه به مکانی که خمیر اونجا نگهداری میشه، بین یک تا دو ساعت زمان میبره تا پف کنه و بالا بیاد. بعدش پف خمیر رو بگیرید و ازش برای پخت انواع نان و پیتزا خوشمزه استفاده کنید.

نکات مهم:

لطافت و کیفیت خمیر بستگی به شیر خشک داره. به ازای هر پیمانه آرد، یک ق غ شیر خشک قنادی اضافه کنید. ورز دادن خمیر خیلی مهمه و باعث آزاد شدن گلوتن و کیفیت خمیر میشه. حداقل 5 دقیقه و حداکثر 109 دقیقه با دست پرب شده ورز بدین. دمای آب روی خمیرمایه و کیفیت خمیر تاثیر زیادی داره. آب ولزم باشه. یعنی دست رو که داخلش میزنید گرما احساس بشه اما دست نسوزه.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت