قورمه سبزی با مرغ با تمام نکات و عکس مرحله به مرحله
قورمه سبزی با مرغ میتونه به اندازه قورمه سبزی با گوشت خوشمزه و لذیذ باشه. قبلا هم طرز تهیه قورمه سبزی بدون گوشت رو در سایت گذاشتم. اما اگر به هر دلیلی منع مصرف گوشت قرمز دارین و میخواین با مرغ یه قورمه سبزی خوب و جا افتاده درست کنید حتما این مطلب رو تا آخر مطالعه کنید و تمام نکات مهمی رو که میگم به ذهن بسپارید.
مراحل پخت قورمه سبزی با مرغ مثل قورمه سبزی با گوشت هست و هر نکته ای که میگم برای هر مدل قورمه سبزی میخواین، کاربرد داره.
اگر عضوکانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید هر روز آموزش های کانال رو دنبال کنید و تبدیل به یه کدبانوی خوش سلیقه بشین. فیلم های اموزشی رو در کانال بارگزاری میکنم و شما در سایت فقط عکس کارها رو میبینید. پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید👆 و عضو بشین
طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ
هرشهر ومنطقه ای از سبزی متفاوتی استفاده میکنن
من👇
- 300 گرم تره
- 300 گرم جعفری
- 300 گرم گشنیز
- 100 تا 150 گرم گرم شنبلیله
- حدود 100 گرم اسفناج ،اسفناج اختیاریه برای لعاب سبزی
خوب میدونید که راز داشتن یه قورمه سبزی خوش رنگ و مجلسی اول در میزان خرد کردن سبزی هست و بعد هم در سرخ کردن اون. اگر از دستگاه سبزی خرد کن استفاده میکنید، جوری نباشه که سبزی حالت له شده داشته باشه و کامل آب بندازه.
اگر هم با دست خرد میکنید، نباید سبزی ها درشت باشن و کامل و یکدست تا اونجایی که میتونید سبزی رو ریز خرد کنید.
بعد هم سر صبر سبزی رو تفت بدین و خوب سرخ کنید تا روغن پس بده.
لوبیا رو از شب قبل خیس کنید و چند بار آبش رو عوض کنید و بعد بپزید. من لوبیا رو همیشه جداگانه میپزم و بعد به خورش اضافه میکنم چون آب لوبیا باعث کدر شدن رنگ خورش میشه. حالا هر مدل قورمه سبزی هم میخواین درست کنید فرقی نداره.
تا سبزی ها دارن سرخ میشن میریم سراغ سرخ کردن مرغ.
از هر قسمتی که دوست دارین استفاده کنید. ران مرغ، تکه های دم سینه یا قسمت کتف و بال!
تو خونه ما چون مرغ آبپز جایگاهی نداره من معمولا از کتف و بال و دم سینه استفاده میکنم.
یدونه پیاز متوسط رو خوب ریز ریز کنید. داخل روغن تفت بدین تا سبک بشه، زردچوبه بزنید و تکه های مرغ رو اضافه کنید و تفت بدین.
در قابلمه رو بزارین و اجازه بدین با حرارت کم، پیاز آب بندازه و مرغ با آب پیاز تفت بخوره و خوب مزه دار بشه. وقتی آب مرغ کشیده شد، پودر سیر و تخم گشنیز بزنید و کمی تفت بدین و بعد تکه های مرغ رو همراه با محتویات داخل قابلمه به سبزی اضافه کنید.
یه استاد آشپزی میگفتن که برای این که رنگ قورمه سبزی حال بیاد در حد یه قاشق چایخوری رب گوجه اضافه کنید. این میزان هیچ تاثیری در قرمز کردن خورش نداره اما رنگ قورمه سبزی رو بسیار قشنگ میکنه.
- من رب گوجه رو با مرغ تفت میدم و بعد به سبزی اضافه میکنم.
همه مواد رو با هم تفت بدین و آب اضافه کنید و زمان بدین تا آب جوش بیاد و اون موقع حرارت رو کم کنید.
یک ساعت که زمان پخت گذشت، لوبیاهای پخته شده رو اضافه کنید و بزارین با حرارت کم خورش بپزه و روغن بندازه.
این سری لیموعمانی های من تلخ بودن برای همین من یدونه لیموعمانی استفاده کردم. از وسط نصفش کردم و تخم های درشتش رو درآوردم و آب جوش ریختم روش تا کمی از تلخیش گرفته بشه.
یک ساعت آخر پخت به خورش اضافه میکنم. لیمو عمانی اگر زیاد توی خورش بمونه باعث میشه طعم خورش رو به تلخی بره.
آخر پخت هم نمک و فلفل و کمی آبلیمو بزنید و حدود نیم ساعت بعد حرارت رو خاموش کنید.
میبینید؟ خورش جاافتاده و روغن پس داده و رنگ قابل قبولی هم داره.
نکاتی برای خوشمزه شدن قورمه سبزی با مرغ
- از پیاز غافل نشین. پیاز هم طعم خورش رو عالی میکنه، هم بوی زهم مرغ رو میگیره و هم تا حدی باعث لعابدار شدن خورش میشه. پس پیاز متوسط رو به درشت رو ریز ریز خرد کنید و با مرغ تفت بدین.
- نیم ساعت قبل از این که حرارت رو خاموش کنید کمی روغن بریزین داخل یه تابه کوچیک، کمی شنبلیله (من برای 4 نفر یه ق چ میریزم) داخل روغن تفت بدین و در این مرحله هم مجدد کمی ادویه قورمه سبزی اضافه کنید این ترکیب رو به خورش اضافه کنید.
- طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ و رب انار به همین صورت هست. نیم ساعت آخر پخت یک قاشق غذاخوری رب انار (برای 4 نفر) به خورش اضافه کنید و بزارین خورش جابیفته.
- اواخر پخت، درب قابلمه رو نیمه باز بزارین تا روغن خورش بالا بیاد.
طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ و سبزی خشک
مرحله تفت مرغ و خیس کردن و پختن لوبیا رو که دقیقا طبق توضیحات بالا باید عمل کنید.
سبزی خشک رو ده دقیقه قبل از شروع به کار تمیز کنید و داخل آب خیس کنید. دقت کنید که اگر سبزی خشک رو از جای معتبر تهیه نکردین حتما روی تمیز کردنش حساس باشین چون ممکنه سنگ و گل و لای زیادی داشته باشه.
بعد از این مدت، سبزی رو آبکش کنید و مجدد با آب بشورین و بزارین آب اضافی کشیده بشه.
حالا سبزی رو تفت بدین و با کمی روغن سرخ کنید و به مرغ اضافه کنید و باقی مراحل رو پیش برین.