طرز تهیه قورمه سبزی بدون گوشت خوشمزه و با روشی تضمینی
طرز تهیه قورمه سبزی بدون گوشت تقدیم به شما عزیزانی که به هر دلیلی نمیتونید گوشت مصرف کنید
بعضی غذاها اصیلن
شناسنامه دارن
بنابراین برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید عین دستور رو انجام بدیم👌
قطعا خورش های اصیل ایرانی مثل خورش قیمه و قورمه سبزی هم جزو غذاهای شناسنامه دار هستن
اما میشه یه تغییراتی توی دستور داد
مثلا بدون گوشت درست کرد 😍
چند سال پیش که آزمایش دادم و دکتر گفت چربی و کلسترولت لب مرز بالا بودن هست و از طرفی کم کاری تیروئید هم داشتم، اولین توصیه ای که دکتر بهم کرد این بود که گوشت قرمز و چربی رو از غذات حذف کن😢
خیلی سخت بود
چطور غذاهای گوشتی رو بدون گوشت درست کنم؟😔
ولی الان به لطف خدا قورمه سبزی بدون گوشت درست میکنم عااااالی
آقای خونه میگه با صدتا قورمه سبزی با گوشت حاضر نیستم عوضش کنم 🙈 (اونم کسی که قورمه سبزی رو خیلی خیلی دوست داره)
ان شاءالله دستور براتون میزارم
امیدوارم به کارتون بیاد❤️
اگر عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید هر روز آموزش های کانال رو دنبال کنید و تبدیل به یه کدبانوی خوش سلیقه بشین. فیلم های اموزشی رو در کانال بارگزاری میکنم و شما در سایت فقط عکس کارها رو میبینید. پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید👆 و عضو بشین
طرز تهیه قورمه سبزی بدون گوشت
هرشهر ومنطقه ای از سبزی متفاوتی استفاده میکنن
من👇
۳۰۰ گرم تره
۳۰۰ گرم جعفری
۲۰۰ گرم گشنیز
۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم گرم شنبلیله
حدود ۱۰۰ گرم اسفناج ،اسفناج اختیاریه برای لعاب سبزی
اول از همه لوبیا رو شب قبل خیس کنید و چند بار آبش رو بگیرید و بعد بپزید
سبزی خورشتی رو بشورید و خرد کنید و خوب سرخش کنید
اگر طرفدار قورمه سبزی سبز رنگ هستین دیگه سرخ نکنید
داخل قابلمه یدونه پیاز متوسط رو رنده کنید
روغن اضافه کنید و بزارین پیاز تفت بخوره و بوی عطرش بلند شه ولی سرخ نشه و تغییر رنگ نده
زردچوبه بزنید و کمی ادویه قورمه سبزی در این مرحله اضافه کنید
سبزی رو اضافه کنید
حرارت رو کم کنید و اجازه بدین با حرارت ملایم مجدد سبزی تفت بخوره
زمانی که دیدین دیگه حسابی سرخ شده لوبیا و لیموعمانی رو اضافه کنید و آب جوش بریزین
حرارت رو کم کنید و بزارین ریزجوش بزنه
بعد از یک ساعت لیموها رو دربیارین تا خورش تلخ نشه بعد بزارین آروم بپزه و به روغن بیفته
نیم ساعت قبل از این که حرارت رو خاموش کنید کمی روغن بریزین داخل یه تابه کوچیک
کمی شنبلیله (من برای 4 نفر یه ق چ میریزم) داخل روغن تفت بدین و در این مرحله هم مجدد کمی ادویه قورمه سبزی اضافه کنید
این ترکیب رو به خورش اضافه کنید
یک قاشق رب انار هم در این مرحله بزنید و نمک و فلفل بزنید
در قابلمه رو نیمه باز بزارین تا روغن خورش بالا بیاد
قول بهتون میدم هیچ چیزی از خورش با گوشت کم نداره 👌👌
عالیه هاااااا
عالــــــــــــــی
این یه نمونه قورمه سبزی بدون گوشت هست که یکی از کدبانوهای همراه کانال آشپزیمون در ایتا درست کرده
اینم یه نمونه رضایت دیگه از آموزش طرز تهیه قورمه سبزی بدون گوشت
البته عکس ها و نظرات زیاد هستن و نمیشه همه رو در این مطلب قرار داد
اگر دوست دارین یه کدبانوی تمام عیار بشین کافیه عضو کانال ما در ایتا بشین.
فک کنم براتون جالب باشه این اطلاعات رو در زمینه خورش سبزی بدونید
قورمه سبزی؛ خورشت ۲۰۰۰ ساله!
شاید برایتان جالب باشد که روز جهانی قورمه سبزی داریم و اولین شنبه از آذر ماه برای گرامیداشت این غذای اصیل ایرانی، نامگذاری شده است.
امکان ندارد کسی به ایران سفر کند و نام قورمه سبزی را نشنیده باشد! قدمت این خورشت بر اساس کتب تاریخی، به ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ هزار سال قبل در ایران میرسد.
خورشت قورمه سبزی با چند سبزی که به سبزی قورمه معروف هستند، طبخ میشود. این سبزیها شامل تره، جعفری، شنبلیله، گشنیز، اسفناج یا چغندر هستند.
در شهرهای مختلف ایران ممکن است طبخ این خورشت کمی متفاوت باشد اما در طرز تهیه قورمه سبزی اصل، از لوبیا قرمز یا چیتی، گوشت قرمز و لیموعمانی استفاده میشود. بعضی از مردم در مناطق مختلف ایران به سلیقه خود، مواد غذایی دیگری نیز به قورمه سبزی اضافه میکنند که کیفیت آن به مراتب بالاتر میرود.
همچنین قورمه سبزی از جمله غذاهایی است که برای جاافتادن، به زمان زیادی نیاز دارد و برای پخت درست آن باید صبور باشید!
مواد مغذی و کالری قورمه سبزی رژیمی
ماده غذایی | مقدار | مواد مغذی و کالری |
سبزی خورشتی خام | ۱ لیوان | ۲۲ کالری، ۱ گرم چربی، ۳ گرم پروتئین، ۳ گرم کربوهیدرات |
لوبيا قرمز خام | ۱ لیوان | ۳۳۳ کالری، ۸۳ گرم چربی، ۲۳ گرم پروتئین، ۶۰ گرم کربوهیدرات |
ليموعمانی | ۱ عدد | ۳.۶ کالری، ۰.۱ گرم پروتئین، ۱.۳ گرم کربوهیدرات، ۰.۳ گرم فیبر |
پياز | ۱ عدد | ۴۴ کالری، ۱.۱ گرم پروتئین، ۹.۹ گرم کربوهیدرات |
فلفل سیاه | ۱ ق چ | ۵.۸ کالری، ۰.۱ گرم چربی، ۰.۲ گرم پروتئین، ۱.۵ گرم کربوهیدرات، ۰.۶ گرم فیبر |
زردچوبه | ۱ ق چ | ۶.۱ کالری، ۰.۲ گرم چربی، ۰.۲ گرم پروتئین، ۱.۲ گرم کربوهیدرات، ۰.۵ گرم فیبر، ۰.۱ گرم قند |
روغن مایع | ۱ ق غ | ۱۲۳.۸ کالری، ۱۳.۷ گرم چربی |
- بعضی از شهرهای استان آذربايجان از لوبيا چيتی استفاده میکنند.
- در شهر دامغان خانمهای قديمی از لپه استفاده میکنند و چاشنی خورش آبغوره است. جالب آنکه گاهی به جای گوشت گوسفند از گوشت مرغ هم استفاده میکنند.
- در بعضی از شهرهای شمالی قورمه سبزی بدون لوبیا، چاشنی، رب گوجه فرنگی، آبغوره يا رب غوره طبخ میکنند. اين نوع قورمه سبزی نيز طعم خوبی دارد. برای معده سبک است و بعد از خوردن آن احساس سنگينی نمیکنيد.
- به عنوان چاشنی معمولا فقط از ليموعمانی استفاده ميشود.
- ليموعمانی بهتر است همراه با آبغوره استفاده شود.
- به کار بردن رب گوجه فرنگی همراه با ليموعمانی از ميزان رنگ سبزی میکاهد.
- از گرد ليموعماني در قورمهسبزی استفاده میشود که البته رنگ خورش را تيره میکند.
- برخی نيز در خورش قورمه سبزی از چاشنی آب نارنج استفاده میکنند.
- برخی بادمجان را سرخ کرده و در انتها و زمان سرو غذا، آن را روی خورشت به عنوان تزئین میگذارند.
- اگر قبل از پختن لوبیا، آنها را در هنگام شستن در یک قابلمه پر از آب ریخته و چند عدد خیار داخل قابلمه بگذارید، نفخ لوبیاها گرفته خواهد شد.
- لیمو عمانی را قبل از اضافه کردن به قورمه سبزی، چند دقیقه در آب جوش قرار بگذارید تا تلخیاش گرفته شود.
- میتوانید از ادویه قورمه سبزی استفاده کنید تا طعم بهتری بگیرد و غلیظتر شود.