طرز تهیه شامی مرغ بدون سیب زمینی و تخم مرغ
طرز تهیه شامی مرغ بدون سیب زمینی و تخم مرغ رو یاد بگیرید. این غذا برای وعده شام یا افطار ماه رمضان عالیه👌
ادویه هایی که برای این شامی استفاده میشه، عطر و طعم عالی بهش میدن و بافتی نرم و خوشمزه داره.
همون طور که میدونید شامی ها انواع مختلفی دارند. شامی ترش گیلان و شامی پوک دو تا از محبوب ترین شامی ها هستن و هر کدام هم قلق خاص خودشون رو دارن.
چیزی که این شامی مرغ رو متفاوت کرده اینه که برای طبخ این غذا نیازی به سیب زمینی و تخم مرغ نیست! امیدوارم این شامی رو درست کنید و از خوردنش لذت ببرین.
در صورت تمایل میتونید عضو کانال آشپزی ایران پخت بشین و فیلم های آموزشی رو مشاهده کنید.
مواد لازم برای 12 عدد شامی مرغ
- 400 گرم مخلوط سینه و ران مرغ (از هر کدام به نسیت مساوی)
- 100 گرم لپه
- 20 گرم زنجبیل تازه یا یک قاشق چایخوری پودر زنجبیل
- 3 حبه سیر
- یک پیمانه پیاز خرد شده
- ادویه گرام ماسالا
- دو قاشق غذاخوری گشنیز ساطوری
- یک قاشق غذاخوری نعنا ساطوری
- یک عدد فلفل سبز قلمی
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه شامی مرغ بدون سیب زمینی و تخم مرغ
لپه رو از شب قبل خیس کنید.
به نسبت مساوی ران و سینه مرغ رو بردارین و بشورین و خرد کنید.
لپه آبکش کرده رو به همراه تکه های مرغ و نصف پیمانه پیاز خرد کرده و یک حبه سیر داخل قابلمه بریزین. مقداری آب اضافه کنید و حدودا 45 دقیقه یا تا زمانی که لپه ها بپزن روی حرارت بزارین.
زمانی که تمام آب مواد کشیده شد و لپه ها هم کامل پختن، حرارت رو خاموش کنید و بزارین مواد سرد بشن.
دو حبه سیر باقی مانده رو به همراه زنجبیل رنده کنید و به نصف پیمانه پیاز ساطوری اضافه کنید.
گشنیز ساطوری رو با نعنا و فلفل سبز ریز کرده، مخلوط کنید.
مخلوط مرغ و لپه سرد شده و بدون آب رو داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزین و مخلوط سیر و زنجبیل و پیاز خرد شده و ادویه رو بهش اضافه کنید.
دستگاه رو روشن کنید تا گوشت و لپه کاملا له بشن.
بعد از این مرحله، سبزی های ساطوری و فلفل رو اضافه و با مواد مخلوط کنید.
خب تا اینجای کار مخلوط شامی مرغ ما آماده است. اگر میخواین برای ماه رمضان فریز کنید به صورت زیر عمل کنید.
کف سینی رو کاغذ روغنی بزارین. دستتون رو با آب خیس کنید و مقداری از مواد رو بردارین و با دست حالت بدین و داخل سینی بزارین.
سینی رو داخل فریزر بزارین تا شامی ها منجمد بشن. بعد شامی های منجمد رو داخل کیسه نایلون بزارین و فریز کنید. تا شش ماه هم قابلیت نگهداری در فریزر دارن. هر زمان لازم داشتین دربیارین و اجازه بدین یخش باز بشه و بعد سرخ کنید.
اگر هم تازه خواستین مصرف کنید که بعد از فرم دادن به شامی ها داخل روغن کم و داغ سرخ کنید.
نکات مهم وانرفتن شامی:
- شامی رو باید در روغن کم و داغ با حرارت نسبتا بالا سرخ کنید. پس روغن زیادی داخل تابه نریزین.
- مواد باید کاملا بدون آب باشن. اگر دیدین مخلوط مرغ و لپه هنوز آب داره، بزارین روی حرارت بمونه تا کاملا بدون آب بشه. وجود هر نوع رطوبتی باعث شل شدن مایه شامی میشه و در روغن وامیره.
- اگر حین پخت دیدین شامی مرغ پاشیده میشه، یک عدد تخم مرغ به اون اضافه کنید.
اگر این غذا رو درست کردین نظرتون رو کامنت کنید و یا اگر تجربه ای دارین حتما با ما به اشتراک بگذارید.
شامی مرغ رو هم با نون و هم با برنج میتونید میل کنید.
بدون آرد نخودچی وا نمیره؟
اگر لپه آب نداشته باشه نه وا نمیره. در صورتی که آرد نخودچی ندارین یک قاشق آرد سفید یا پودر سوخاری استفاده کنید.