» مطالب » رسپی ها » غذاهای اصلی » چاشنی » سس » طرز تهیه سس چیمیچوری
طرز تهیه سس چیمیچوری
سس - مطالب

طرز تهیه سس چیمیچوری

اردیبهشت 1, 1404 41126

طرز تهیه سس چیمیچوری با ساده ترین روش ممکن!

سس چیمیچوری (Chimichurri) یک سس سبز رنگ، تند و خوش‌عطر از آمریکای جنوبی، به‌ویژه کشور آرژانتین و اروگوئه است. این سس بیشتر برای سرو کردن با استیک، گوشت گریل‌شده، یا کبابی (asado) استفاده می‌شه، ولی در کل یه چاشنی چندکاره‌ست که می‌شه با نون، مرغ، سبزیجات یا حتی روی سالاد هم خورد.

چیمیچوری به دو شکل رایجه:

  • چیمیچوری سبز (chimichurri verde) – نوع کلاسیک با جعفری تازه

  • چیمیچوری قرمز (chimichurri rojo) – شامل پاپریکا یا گوجه خشک‌شده برای رنگ و طعم خاص‌تر

تاریخچه سس چیمیچوری:

خاستگاه دقیق چیمیچوری کاملاً روشن نیست، ولی تقریباً همه منابع اون رو به آرژانتین و اروگوئه نسبت می‌دن. درباره‌ی منشأ نام «چیمیچوری» داستان‌های زیادی هست، بعضی‌هاش جالبن:

چند تا روایت درباره‌ی اسم:

  1. روایت انگلیسی/ایرلندی: بعضی می‌گن اسم «چیمیچوری» از تلفظ محلی واژه‌های انگلیسی یا ایرلندی اومده؛ مثلا از جمله‌ی “give me the curry” یا اسم یک تاجر ایرلندی به نام Jimmy McCurry که در قرن ۱۹ به آرژانتین رفته بود و این سس رو محبوب کرد.

  2. ریشه‌ی باسکی: یک نظریه دیگه اینه که نامش از زبان باسکی (که مهاجران باسکی به آرژانتین آوردن) اومده و از ترکیب واژه‌هایی مثل “tximitxurri” به‌معنی “ترکیب‌شده‌ی درهم‌وبرهم” گرفته شده.

  3. تلفظ محلی کلمات انگلیسی یا پرتغالی: چون آرژانتین در قرن ۱۹ پذیرای مهاجران زیادی از اروپا بود، اسم این سس ممکنه بر اثر ترکیب زبان‌ها و تلفظ‌های مختلف شکل گرفته باشه.

پیشنهاد می کنم عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا و یا کانال آپارات بشین و فیلم های رایگان آموزشی آشپزی و شیرینی پزی رو ببینید. 

مواد لازم:

طرز تهیه سس چیمیچوری

جعفری رو بشورین و خرد کنید. اگر نمیتونید تندی بخورین از فلفل شیرین استفاده کنید. در صورتی که منع مصرف سیر دارین از پودر سیر استفاده کنید.

آب رو روی حرارت بزارین و یکی دو قاشق چایخوری نمک به اون اضافه کنید. زمانی که آب جوش آمد، حرارت رو خاموش کنید و اجازه بدین سرد بشه.

وقتی آب نمک خنک شد، جعفری، فلفل، سیر، پونه کوهی، سرکه و روغن زیتون را اضافه کنید. خوب مخلوط کنید و قبل از مصرف حداقل 1 ساعت در یخچال استراحت بدین. این سس هر چقدر بیشتر بمونه خوشمزه تر میشه. حداقل یک روز قبل از مصرف آماده کنید و در یخچال بزارین.

طرز تهیه سس چیمیچوری

سس چیمیچوری درون ظرف دربسته را تا 15 روز در یخچال میتوان نگهداری کرد.

نکات مزاجی (براساس طب سنتی ایرانی):

  • جعفری و سیر گرم و خشک هستن → برای افراد با مزاج گرم، بهتره با کمی نعناع، آب‌لیمو، یا سرکه طبیعی متعادل شه.

  • روغن زیتون هم گرم و تر هست → کم‌کردن میزانش کمک می‌کنه.

  • اضافه‌کردن نعناع یا ریحان باعث می‌شه سس برای مزاج صفراوی یا گرم‌وتر هم مناسب‌تر بشه.

شاید این سس ها هم به کارت بیان:

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

تعداد دیدگاهها: 1

  1. Avatar
    Gemma

    وری گووووووود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت