علت های خوابیدن پف کیک – فوت و فن پف کیک
علت های خوابیدن پف کیک چیست؟ فوت و فن پف کیک چیا هستن؟ چکار کنیم پف کیک نخوابه؟ علت پف نکردن کیک چیست؟ چه موادی باعث پف کیک میشود ؟ چکار کنم کیکم پف کنه؟ علت پف نکردن کیک در توستر چیست؟
اگر این سوالات در ذهن شما هست حتما این مطلب را مطالعه کنید تا پاسخ آن ها را بگیرید.
نکات پخت کیک رو قبلا توضیح دادم. با دونستن این نکات یه کیک پز ماهر میشین و بدون مشکل کیک های بسیار خوبی میپزید.
خب بریم سراغ علت های خوابیدن پف کیک
اگر عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید هر روز آموزش ها و روزمرگی ها کانال رو دنبال کنید و تبدیل به یه کدبانوی خوش سلیقه بشین. فیلم های اموزشی رو در کانال بارگزاری میکنم و شما در سایت فقط عکس کارها رو میبینید. پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید👆 و عضو بشین
علت های خوابیدن پف کیک
به صورت خلاصه و اجمالی علت خوابیدن پف کیک در قابلمه و در فر رو این طوری معرفی میکنیم:
بیکینگ پودر تازه نبوده |
آرد خوب هوادهی نشده |
میزان شکر مورد استفاده زیاد بوده است |
آرد خوب هوادهی نشده |
مدت زمان پخت کیک رعایت نشده |
کیک در هنگام پخت تکان خورده |
در فر زیاد باز و بسته شده |
مقدار مایعات زیاد بوده |
مقدار بکینگ پودر زیاد بوده |
قالب کیک نسبت به مواد بزرگ بوده |
علت های نشست کیک و چکار کنیم پف کیک خوابه
☘️اولین علت مربوط به بیکینگ پودر میشه
اگر بیکینگ پودر مونده و کهنه باشه باعث میشه اطراف کیک پف کنه و به دیواره بچسبه ولی وسط کیک پف نکنه و گود بشه
حالا اگر دیدید که کیکتون تو فر خوب پف کرده ولی وقتی درمیارید یهو پفش میخوابه و گود میشه این حالت میشه پف کاذب و یکی از علتهاش استفاده بیش از اندازه از بیکینگ پودره پس هیچ وقت تو دستوری بیشتر از اندازه دستور بیکینگ پودر نزنید
☘️یک علت دیگه خوابیدن پف کیک و گود شدنش اینکه حین پخت در فر رو باز کنید
اینجوری کیک تو دمای گرمه یهو بهش هوا میخوره شوک بهش وارد میشه و پفش میخوابه و وسطش گود میشه
☘️اگر فاصله زمانی که مواد کیک را آماده کردهاید و داخل قالب ریختهاید، با زمانی که کیک را در فر قرار میدهید زیاد باشد، فعالیت بیکینگ پودر خنثی میشود و کیک فرو رفته میشود.
پس همون موقع که مواد کیک آماده شد باید بریزید تو قالب و بره تو فر
اگر دمای فر خیلی پایین باشد، دیوارههای قالب گرم میشود و اطراف کیک میپزد اما وسط آن خوب نمیپزد. بنابراین وسط کیک فرو رفته میشود. دمای فر نباید کم باشد. در فرهای گازی اگر به دمای فرتان اعتماد ندارید بهتر است با دماسنج آن را اندازه گیری کنید.
☘️اگر مواد مرطوب کیک مانند آب، شیر، ماست، تخم مرغ و … صحیح و دقیق اندازهگیری نشوند، باعث شل شدن زیادی مواد کیک و در نهایت فرو رفتن وسط کیک میشود. سعی کنید مواد کیک بخصوص مواد مرطوب آن را دقیق بردارید.
☘️یک علت دیگه که باعث میشه کیک از اطراف برگرده وسط کیک و گود بشه اینه که قالبتون کوچیک باشه کیک از دیواره پف میکنه وقتی دیگه جا نداشته باشه برمیگرده وسط کیک
☘️ دمای فر کمتر از مقدار لازم بوده است
وقتی دمای فر کم باشه یا اصلا قبل اینکه قالب رو بذارید فر رو گرم نکرده باشید تا بیاد فر گرم بشه بیکینگ پودر خنثی میشه و کیک پف نمیکنه
☘️پخت کیک کافی نبوده است
مدت زمان پخت کیک رو طبق دستور رعایت کنید. اگر تو فر دستساز کیک میپزید زمان بیشتری نسبت به فر میبره
☘️قالب کیک نسبت به مواد بزرگ بوده است
اگر قالبتون زیادی بزرگ بشه کیک پف نمیکنه و یه لایه نازک کیک بهتون میده
☘️زمان اضافه کردن سفیده مواد زیاد مخلوط شده است
☘️بعد از افزودن آرد زیاد مواد مخلوط شده است
زیاد هم زدن مواد کیک بخصوص در کیک اسفنجی زمانی که قرار است سفیده کیک را به دیگر مواد کیک اضافه کنید، باعث خشکی و بهم ریختن ساختار کیک میشود و فقط دور کیک به کمک دیوارهها قدرت پف کردن دارند و وسط کیک گود میشود.
زرده و شکر و سفیده تخم مرغ را هرچه بهم بزنید، اشکال ندارد البته بهتر هم هست و موجب پف کیک و اسفنجی شدن آنها میشود. اما برای بقیه مواد کیک مانند روغن، آرد و اضافه کردن سفیده در آخر به مواد کیک، باید در حدی که با دیگر مواد قاطی شوند بهم بخورند.
چرا کیک حالت چروکیده و بهم فشرده دارد ؟
- قالب نسبت به مواد کیک بزرگ بوده است
- قالب بیش از حد چرب شده است
- مواد بیش از حد مخلوط شده است
- مقدار مایعات زیاد بوده است
- کیک بیش از حد پخته است
⛔️✅یه نکته مهم یادم رفت👇🏻👇🏻👇🏻
تو پخت کیک هایی که روغن مایع دارن حتماااااا باید روغن مایع مخصوص پخت و پز استفاده کنید
روغن سرخ کردنی یا انواع دیگه روغن جایگزین نکنید
علت گنبدی شدن کیک
- داغ شدن بیش از حد فر قبل از قرار دادن قالب در فر
- قرار دادن فر در طبقه اشتباه
- کیک باید تو طبقه وسط فر قرار داده بشه
- خوب مخلوط نکردن مواد کیک که باعث میشه بیکینگ پودر یه جا جمع بشه و حالت قله ای به کیک بده
- نکته آخر اینکه وقتی میخواید مایه کیک رو بریزید یهو همشو نریزید وسط قالب بعد پخش کنید مایه رو به نسبت مساوی همه جای قالب بریزید
سخن پایانی:
بازم سوالی داشتین کامنت بزارین در اسرع وقت پاسخ میدم.