مافین شکلاتی بدون تخم مرغ
مافین شکلاتی بدون تخم مرغ یکی از خوشمزه ترین و پنبه ای ترین مافین هایی هست که تا حالا خوردین! با وجودی که تخم مرغ نداره بافتش کاملا نرم و پنبه ای هست و بسیار خوب و عالی هم پف میکنه.
چرا مافین شکلاتی محبوب میشه؟
- چونکه داخل مافین کاملا نرم و مرطوب هست
- پف بسیار خوبی داره
- نرم و پنبه ای هست
- با مواد کم و قابل دسترسی تهیه میشه
- روش پخت بسیار ساده داره
هر گازی که میزنی، طعم شکلات کاملا احساس میشه و قطعا میتونه بین بچه ها و بزرگ ترها طرفدارهای زیادی داشته باشه.
مادرهایی که دغدغه تغذیه برای مدرسه بچه هاشون رو دارن این مافین شکلاتی به دلیل نداشتن تخم مرغ عالیه👌آموزش پخت مافین موز و گردو رو هم قبلا گذاشتم. این مافین هم به دلیل پتاسیم بالا (به خاطر وجود موز) و امگا (موجود در گردو) برای حافظه بچه ها عالیه.
فیلم طرز تهیه مافین شکلاتی بدون تخم مرغ هم در کانال آشپزی ایران پخت قرار داده شده.
دوستان عزیزم اگر عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید هر روز آموزش های کانال رو دنبال کنید و تبدیل به یه کدبانوی خوش سلیقه بشین. فیلم های اموزشی رو در کانال بارگزاری میکنم و شما در سایت فقط عکس کارها رو میبینید. پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید👆 و عضو بشین
مواد لازم برای 12 عدد مافین:
🧁یک و یک چهارم پیمانه شیر هم دما با محیط
🧁یک قاشق غذاخوری سرکه
🧁دو و نیم پیمانه آرد
🧁یک قاشق چایخوری بکینگ پودر
🧁یک قاشق چایخوری جوش شیرین
🧁یک پنس نمک
🧁نصف پیمانه + 2 قاشق غذاخوری شکر
🧁نصف پیمانه روغن مایع
🧁یک قاشق چایخوری وانیل
🧁یک تا یک و نیم پیمانه شکلات چیپسی
🧁یک قاشق غذاخوری آرد برای مخلوط کردن با شکلات ها
طرز تهیه مافین شکلاتی بدون تخم مرغ
در ابتدا فر را روی 220 درجه روشن کنید تا گرم بشه. داخل قالب مافین کپسول کاغذی بزارین.
شیر هم دما با محیط و سرکه رو با هم مخلوط کنید و 5 دقیقه زمان بدین. دقت کنید که شیر باید هم دما باشه تا بعد از اضافه کردن سرکه کمی بریده بشه. اگر تازه از یخچال خارج کردین، برای یک دقیقه روی حرارت بزارین تا فقط ظرف شیر گرم بشه و دمای شیر کمی بالا بره.
داخل یه کاسه، آرد – بکینگ پودر – جوش شیرین و نمک رو با هم الک کنید.
داخل یه ظرف دیگه مخلوط شیر و سرکه، روغن، شکر و وانیل رو با هم مخلوط کنید.
مخلوط مایعات رو به مخلوط آرد اضافه کنید و فقط تا زمانی که با هم مخلوط بشن هم بزنید. هم زدن بیش از اندازه باعث میشه بعد از پخت بافت مافین ها خشک بشه. همین که دیدین مواد کاملا مخلوط شدن و گلوله های آرد در مایه کیک نیست کافیه.
شکلات چیپسی رو با یک قاشق غذاخوری آرد مخلوط کنید و به مایه کیک اضافه کنید.
داخل کپسول ها رو با مایه کیک پرکنید. اگر میخواین کیک کاملا پف کنه و بالا بیاد، یکی از قلق هاش اینه که حتما کپسول ها رو کامل پر کنید و فقط 2-3 میل از سر کپسول خالی بزارین.
قالب رو به مدت 5 دقیقه در فری که دماش 220 درجه هست بزارین. بعد دما رو بیارین روی 190 و بزارین 10 تا 12 دقیقه دیگه مافین ها داخل فر بمونن و بپزن.
یکی دیگه از قلقل های پف کردن مافین اینه که در دمای بالا پخته بشه. برای همین 5 دقیقه اول در دمای 220 میپزه تا حباب های هوا منبسط بشن و کیک پف کنه و بعد حرارت رو روی 190 میزاریم.
اجازه بدین از حرارت بیفتن بعد روی توری بزارین تا خوب خنک بشن.
نکته:
از پخت زیادی مافین شکلات چیپسی بدون تخم مرغ خودداری کنید. همین تایمی که خدمتتون عرض کردم استاندارد هست. اما خوب با تجه به این که دمای فرها یکسان نیست، بعد از 10 دقیقه با خلال دندون مرکز یک مافین فرو کنید اگر تمیز بیرون امد زمان پخت کافیه.
با این میزان مواد 12 عدد مافین شکلاتی درست میشه.
ایدوارم درست کنید و از خورنش لذت ببرید و خوشحال میشم نظرتون رو در مورد این آموزش بدونم.