طرز تهیه شامی ترش گیلانی
شامی ترش گیلانی یکی از محبوب ترین غذاهای استان گیلان در ایران است. این غذا ترکیبی از گوشت چرخ کرده گوساله یا گوسفند، پیاز، گوجه فرنگی، رب انار، گشنیز و جعفری است. طرز تهیه شامی ترش با رب انار بسیار ساده هست. در واقع یک نوع شامی ساده هست که با چاشنی رب انار و سبزیجات معطر طبخ میشه.
اگر عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید هر روز آموزش های کانال رو دنبال کنید و تبدیل به یه کدبانوی خوش سلیقه بشین. فیلم های اموزشی رو در کانال بارگزاری میکنم و شما در سایت فقط عکس کارها رو میبینید. پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید👆 و عضو بشین
مواد لازم برای چهار نفر: | |
گوشت چرخ کرده گوساله یا گوسفند | 500 گرم |
پیاز متوسط | 2 عدد |
گوجه فرنگی متوسط | 4 عدد |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذاخوری |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
آرد نخودچی | 1 قاشق غذاخوری |
سیب زمینی متوسط | 2 |
گشنیز تازه | 50 گرم |
جعفری تازه | 50 گرم |
نعنا خشک | 1 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | 2 قاشق چایخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1 قاشق چایخوری |
روغن نباتی | 8 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه شامی ترش گیلانی
جعفری و گشنیز را ریز خرد کنید. پیاز را پوست گرفته و رنده کنید، سپس با دست فشار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.
گوشت چرخ کرده یا گوسفند را با پیاز، جعفری، گشنیز، آرد نخودچی، نیمی از نمک، نیمی از زردچوبه و نصف فلفل سیاه در ظرفی بریزید.
مواد را با دست به مدت 5 دقیقه ورز دهید تا کاملا یکدست شوند. از مخلوط گوشت به اندازه دو عدد گردو برداشته و به شکل گرد در آورید.
تمام مخلوط گوشت را به همین ترتیب شکل دهید سپس تابه را روی حرارت بگذارید و چهار قاشق روغن اضافه کنید. کوفته ها را اضافه کرده و کاملا تفت دهید.
پس از سرخ شدن کوفته ها، آن ها را از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید. دو قاشق روغن را به تابه اضافه کنید و بگذارید داغ شود.
رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و 3 دقیقه تفت دهید، سپس رب انار، نعناع خشک، بقیه، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه را اضافه کرده و 1 دقیقه دیگر تفت دهید.
یک پیمانه آب جوش به ماهیتابه اضافه کنید و هم بزنید سپس کوفته ها را به آرامی اضافه کنید و بگذارید 30 دقیقه بپزد. گوجه فرنگی ها را از وسط نصف کرده و اضافه کنید.
سیب زمینی ها را مانند سیب زمینی سرخ کرده خرد کنید، با آب سرد بشویید و خشک کنید. تابه ای را گرم کنید و دو قاشق روغن به آن اضافه کنید و صبر کنید تا روغن داغ شود.
سیب زمینی ها را به تابه اضافه کنید و تفت دهید سپس کنار بگذارید. بعد از 30 دقیقه آب لیمو را به تابه حاوی شامی اضافه کنید و بگذارید 5 دقیقه دیگر بپزد.
شامی ها را در ظرف دلخواه بچینید و بقیه سس را روی آن ها بریزید سپس با سیب زمینی سرخ شده و گوجه فرنگی تزیین کرده و سرو کنید.
شاید این آموزش ها رو دوست داشته باشین:
- طرز تهیه کتلت سوسیس
- طرز تیهه کتلت لوبیا چیتی و سیب زمینی
- کتلت گوشت و سیب زمینی رزا منتظمی
- کتلت سبزیجات و سیب زمینی بدون گوشت و تخم مرغ
- کتلت گیاهی بدون تخم مرغ