» آشپزی بدون » بدون گلوتن » طرز تهیه عدس پلو مجلسی بدون گوشت
طرز تهیه عدس پلو
بدون گلوتن - بدون گوشت - پلو - مطالب - وگان

طرز تهیه عدس پلو مجلسی بدون گوشت

تیر 13, 1404 7078

طرز تهیه عدس پلو مجلسی بدون گوشت با روشی بسیار ساده و سنتی. عدس‌ پلو یکی از اون غذاهای خوشمزه و ساده‌ست که خیلی‌هامون باهاش خاطره داریم. مخصوصاً وقتی با کشمش و پیاز داغ حسابی برشته سرو می‌شه، عطرش تا دم در خونه می‌ره و همه رو دور سفره جمع می‌کنه.

این غذا نه‌ تنها مقوی و خوش‌خوراکه، بلکه با موادی درست می‌شه که تقریباً همیشه توی خونه پیدا می‌شن. خیلی‌ها عدس‌ پلو با گوشت چرخ‌ کرده یا تکه‌ای سرو می‌کنن، بعضی ها هم عدس پلو با مرغ و بعضی‌ ها هم ترجیح می‌دن فقط با کشمش و ادویه درستش کنن.

خلاصه که عدس‌ پلو یه غذای همه‌ پسنده؛ هم برای مهمونی ساده خوبه، هم برای نذری، هم یه شام خونگی گرم و دلنشین.

خواص عدس سبز رو که همه کم و بیش میدونیم. حتما از این نعمت خدادادی استفاده کنید. قرار نیست فقط عدسی و دمپخت عدس درست کنیم! غذاهایی مثل پاستا گیاهی با عدس، فسنجان عدس، برگر عدس بدون گوشت و … غذاهای خوشمزه و ساده ای هستن که میتونید درست کنید.

ایده های تزیین عدس پلو نذری هم در سایت هست.

برای دسترسی به فیلم های آشپزی کافیه عضو کانال آپارات ایران پخت بشین و تمام آموزش های رایگان شیرینی پزی و آشپزی رو مشاهده کنید.

مواد لازم برای 3-4 نفر:

  • 150 گرم عدس
  • 1 عدد پیاز
  • 350 گرم برنج
  • 1 قاشق چایخوری زردچوبه
  • نصف قاشق چایخوری دارچین
  • 2 قاشق کره
  • کمی زعفران

برای روی غذا

  • 4-3 عدد خرمای خرد شده
  • یک مشت کشمش

طرز تهیه عدس پلو مجلسی بدون گوشت

برنج رو بشورین و از چند ساعت قبل خیس کنید. عدس رو بشورین و حدود بیست دقیقه بپزید. دقت کنید که نباید بافت و شکل خودش رو از دست بده.

یه تجربه هم بهتون بگم شاید به کارتون بیاد😊 عدس درشت موقع پخت پوستش جدا میشه و نمای زیبایی نداره. اگر عدس ریز در دسترس ندارین، عدس درشت رو با درب باز قابلمه بپزید. اینجوری خیلی کم پوست اون جدا میشه و مشکلی براش پیش نمیاد.

کمی زعفران رو در یک سوم پیمانه آب گرم حل کنید تا رنگ باز کنه. البته زعفران اختیاری هست و میتونید حذفش کنید. اما اگر میخواین یه عدس پلو مجلسی خیلی خوشمزه و دلبر داشته باشین حتما از زعفران استفاده کنید.

زمانی که عدس پخت اون رو آبکش کنید و مایه عدس پلو رو درست کنید.

پیاز رو خرد کنید و با کمی روغن تفت بدین. سبک و شیشه ای که شد، زردچوبه و دارچین اضافه کنید و یک قاشق کره رو داخلش بریزین. عدس پخته هم اضافه کنید و نمک و فلفل بزنید.

کمی از زعفران دمکرده رو به عدس اضافه کنید و بعد از کمی حرارت دادن و اطمینان از این که مخلوط آب نداره، حرارت رو خاموش کنید.

داخل قابلمه مقداری آب و نمک بریزین و روی حرارت بزارین. زمانی که جوش آمد برنج رو اضافه کنید. بعد از چند دقیقه که برنج روی آب آمد آبکش کنید.

طرز تهیه عدس پلو

کف یه قابلمه نچسب مقداری روغن و یک قاشق کره و کمی زعفران بریزین و کمی برنج کف تابه بریزین. یه لایه عدس، یه لایه برنج و به همین ترتیب ادامه بدین تا مواد تموم بشه.

با قاشق روی برنج حفره ایجاد کنید. دمکنی بزارین. حرارت رو زیاد کنید تا بخار داخل قابلمه بپیچه و بعد حرارت رو کم کنید و 45 دقیقه تا یک ساعت برنج رو دم بزارین.

برای روی عدس پلو هم خرماها رو تکه تکه کنید و با روغن کمی تفت بدین بعد کشمش خیس کرده رو اضافه کنید و چند ثانیه تفت بدین و حرارت رو خاموش کنید.

بعد از پخت عدس پلو رو داخل دیس بکشید. با کشمش و خرما تزیین کنید.

اگر دوست دارین گوشت چرخی هم استفاده کنید، ۱۵۰ گرم گوشت چرخی را با زردچوبه و پیاز خلالی مخلوط کنید. لایه گوشت را در کنار عدس به قابلمه اضافه کنید.

طرز تهیه عدس پلو

عدس پلو با ترشی، سالاد شیرازی و ماست سرو میشه.

برای تهدیگ میتونید از نان یا سیب زمینی هم استفاده کنید. راز خوشمزه شدن عدس پلو بدون گوشت استفاده از دارچین و پیاز و همین طور کمی زیره سبز هست.

نظرتون در مورد این آموزش چی بود؟ لطفا با انتخاب ستاره به این آموزش امتیاز بدین❤️

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت