طرز تهیه عدس پلو مجلسی بدون گوشت
طرز تهیه عدس پلو مجلسی بدون گوشت با روشی بسیار ساده و سنتی. عدس پلو یکی از اون غذاهای خوشمزه و سادهست که خیلیهامون باهاش خاطره داریم. مخصوصاً وقتی با کشمش و پیاز داغ حسابی برشته سرو میشه، عطرش تا دم در خونه میره و همه رو دور سفره جمع میکنه.
این غذا نه تنها مقوی و خوشخوراکه، بلکه با موادی درست میشه که تقریباً همیشه توی خونه پیدا میشن. خیلیها عدس پلو با گوشت چرخ کرده یا تکهای سرو میکنن، بعضی ها هم عدس پلو با مرغ و بعضی ها هم ترجیح میدن فقط با کشمش و ادویه درستش کنن.
خلاصه که عدس پلو یه غذای همه پسنده؛ هم برای مهمونی ساده خوبه، هم برای نذری، هم یه شام خونگی گرم و دلنشین.
خواص عدس سبز رو که همه کم و بیش میدونیم. حتما از این نعمت خدادادی استفاده کنید. قرار نیست فقط عدسی و دمپخت عدس درست کنیم! غذاهایی مثل پاستا گیاهی با عدس، فسنجان عدس، برگر عدس بدون گوشت و … غذاهای خوشمزه و ساده ای هستن که میتونید درست کنید.
ایده های تزیین عدس پلو نذری هم در سایت هست.
برای دسترسی به فیلم های آشپزی کافیه عضو کانال آپارات ایران پخت بشین و تمام آموزش های رایگان شیرینی پزی و آشپزی رو مشاهده کنید.
مواد لازم برای 3-4 نفر:
- 150 گرم عدس
- 1 عدد پیاز
- 350 گرم برنج
- 1 قاشق چایخوری زردچوبه
- نصف قاشق چایخوری دارچین
- 2 قاشق کره
- کمی زعفران
برای روی غذا
- 4-3 عدد خرمای خرد شده
- یک مشت کشمش
طرز تهیه عدس پلو مجلسی بدون گوشت
برنج رو بشورین و از چند ساعت قبل خیس کنید. عدس رو بشورین و حدود بیست دقیقه بپزید. دقت کنید که نباید بافت و شکل خودش رو از دست بده.
یه تجربه هم بهتون بگم شاید به کارتون بیاد😊 عدس درشت موقع پخت پوستش جدا میشه و نمای زیبایی نداره. اگر عدس ریز در دسترس ندارین، عدس درشت رو با درب باز قابلمه بپزید. اینجوری خیلی کم پوست اون جدا میشه و مشکلی براش پیش نمیاد.
کمی زعفران رو در یک سوم پیمانه آب گرم حل کنید تا رنگ باز کنه. البته زعفران اختیاری هست و میتونید حذفش کنید. اما اگر میخواین یه عدس پلو مجلسی خیلی خوشمزه و دلبر داشته باشین حتما از زعفران استفاده کنید.
زمانی که عدس پخت اون رو آبکش کنید و مایه عدس پلو رو درست کنید.
پیاز رو خرد کنید و با کمی روغن تفت بدین. سبک و شیشه ای که شد، زردچوبه و دارچین اضافه کنید و یک قاشق کره رو داخلش بریزین. عدس پخته هم اضافه کنید و نمک و فلفل بزنید.
کمی از زعفران دمکرده رو به عدس اضافه کنید و بعد از کمی حرارت دادن و اطمینان از این که مخلوط آب نداره، حرارت رو خاموش کنید.
داخل قابلمه مقداری آب و نمک بریزین و روی حرارت بزارین. زمانی که جوش آمد برنج رو اضافه کنید. بعد از چند دقیقه که برنج روی آب آمد آبکش کنید.
کف یه قابلمه نچسب مقداری روغن و یک قاشق کره و کمی زعفران بریزین و کمی برنج کف تابه بریزین. یه لایه عدس، یه لایه برنج و به همین ترتیب ادامه بدین تا مواد تموم بشه.
با قاشق روی برنج حفره ایجاد کنید. دمکنی بزارین. حرارت رو زیاد کنید تا بخار داخل قابلمه بپیچه و بعد حرارت رو کم کنید و 45 دقیقه تا یک ساعت برنج رو دم بزارین.
برای روی عدس پلو هم خرماها رو تکه تکه کنید و با روغن کمی تفت بدین بعد کشمش خیس کرده رو اضافه کنید و چند ثانیه تفت بدین و حرارت رو خاموش کنید.
بعد از پخت عدس پلو رو داخل دیس بکشید. با کشمش و خرما تزیین کنید.
اگر دوست دارین گوشت چرخی هم استفاده کنید، ۱۵۰ گرم گوشت چرخی را با زردچوبه و پیاز خلالی مخلوط کنید. لایه گوشت را در کنار عدس به قابلمه اضافه کنید.
عدس پلو با ترشی، سالاد شیرازی و ماست سرو میشه.
برای تهدیگ میتونید از نان یا سیب زمینی هم استفاده کنید. راز خوشمزه شدن عدس پلو بدون گوشت استفاده از دارچین و پیاز و همین طور کمی زیره سبز هست.
نظرتون در مورد این آموزش چی بود؟ لطفا با انتخاب ستاره به این آموزش امتیاز بدین❤️