» مطالب » رسپی ها » غذاهای اصلی » آش » طرز تهیه آش عباسعلی مخصوص کرمانشاهی
طرز تهیه آش عباسعلی
آش - مطالب

طرز تهیه آش عباسعلی مخصوص کرمانشاهی

مرداد 20, 1403 80285

طرز تهیه آش عباسعلی آش مخصوص کرمانشاهی رو ببینید و حتما درست کنید. آش عباسعلی از آش های معروف و محبوب کرمانشاه هست که در همه فصول و مناسبت ها به ویژه در ماه مبارک رمضان سرو می شود. گاهی برای خرید این آش باید ساعت ها در صف ایستاد تا بتوان کاسه کوچکی آش تهیه کرد.

داستان آش عباسعلی هم بسیار شنیدنی است.

200 سال پیش،‌ آشپز مردمدار و متدینی به نام عباسعلی در کرمانشاه زندگی می کرد. وقت اذان عباسعلی را تنها در مسجد می توانستند پیدا کنند. این آشپز برای نماز اول وقت حرمت زیادی قائل بود . از آن جایی که همیشه علاقه داشت به نمازگزاران خدمت کند برای دعوت مردم به حضور در مسجد وخواندن نماز جماعت تصمیم گرفت روزهای مخصوصی در هفته هنگام اذان در مسجد بزرگ شهر آش نذری به مردم بدهد.
او که آشپز ماهری بود از دستورپخت مخصوص خودش استفاده کرد و آش تازه ای با طعمی دلچسب به مردم داد. مزه این آش به ذائقه مردم خوش آمد و مورد استقبال آن ها قرار گرفت و دهان به دهان نقل شد جوری که همه می خواستند از این آش بخورند و دستور پخت آن را یاد بگیرند.
از آن روز به بعد نام عباسعلی با نماز اول وقت و آش معروفش گره خورد. دستور پخت این آش نسل به نسل منتقل شد و در تمام این سالها نام و یاد عباسعلی با این آش لذیذ در بین مردم کرمانشاه باقی ماند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش ترخینه ساده


حالا 200 سال از آن زمان می گذرد اما آش عباسعلی روز به روز شهرت و محبوبیت بیشتری پیدا می کند.

آش عباسعلی به دلیل داشتن گوشت، گندم، برنج و حبوبات بسیار مقوی است.

دوستان عزیزم اگر عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید به تمام فیلم های آموزشی دسترسی داشته باشین و آموزش ها رو دنبال کنید. فیلم های آموزشی از طرز تهیه غذاهای مختلف گرفته تا بهترین شیرینی ها و کیک ها و دسرها رو در کانال ببینید. پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید👆 و عضو بشین.

مواد لازم:

لوبیا چیتی نصف لیوان
عدس نصف لیوان
لوبیا سفید نصف لیوان
نخود نصف لیوان
برنج نصف لیوان
گندم پوست کنده یک و نیم لیوان
گوشت سردست 400 گرم
پیاز بزرگ 4 عدد
سیر 3 حبه
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
روغن ترجیحا کرمانشاهی به میزان لازم

طرز تهیه آش عباسعلی

۱ ـ برای شروع کار لوبیا سفید، لوبیا چیتی و نخود را ۱۲ ساعت قبل خیس کنید؛ سپس داخل یک قابلمه بریزید و عدس شسته را به آن اضافه کنید. کمی آب بریزید و قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید تا حبوبات کاملا پخته و له شوند.
۲ ـ گندم پوست کنده را که از قبل خیس کرده‌اید، داخل یک قابلمه مناسب بریزید و حدودا ۴ تا ۵ لیوان آب سرد به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا گندم کم کم بپزد. وقتی گندم باد کرد و آب داخل قابلمه کمی جمع شد، برنج را به گندم اضافه کنید و صبر کنید تا با هم بپزند.
۳ ـ هم‌زمان داخل یک قابلمه دیگر یک عدد پیاز را خرد کنید و سه حبه سیر به آن اضافه کنید. گوشت را داخل قابلمه بگذارید و به آن نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز اضافه کنید. حدود سه لیوان آب بریزید تا جایی که روی گوشت کاملا با آب پوشانده شود. سپس قابلمه را روی شعله ملایم اجاق بگذارید و صبر کنید تا گوشت کاملا بپزد و له شود.
۴ ـ در مر حله بعد وقتی برنج و گندم پختند، با یک گوشتکوب دستی آن‌ها را داخل قابلمه با هم بکوبید و بعد حبوبات پخته را که آبکش کرده‌اید، به آن اضافه کنید. دوباره مخلوط حبوبات و برنج و گندم را با گوشتکوب بکوبید تا کاملا له شوند.
۵ ـ بعد از اینکه گوشت پخت، آب گوشت را صاف و به قابلمه آش اضافه کنید. اگر در این مرحله آش خیلی سفت و کم آب بود، می‌توانید دو تا سه لیوان دیگر آب جوش به قابلمه آش اضافه کنید؛ سپس کمی دیگر محتویات قابلمه را با گوشتکوب بکوبید.
۶ ـ در مرحله بعد گوشت پخته را ریش ریش کنید و به قابلمه آش اضافه کنید و باز هم با گوشتکوب بکوبید تا مواد با هم یکدست شوند و آش شما کش‌دار و لعاب‌دار شود.
۷ ـ پیاز‌ها را به صورت خلالی خرد کنید و داخل روغن داغ همراه با نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه سرخ کنید؛ سپس پیاز آماده را به قابلمه آش اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و حدود ۱ ساعت زمان بدهید تا آش کاملا جا بیفتد. در مرحله آخر می‌توانید یک قاشق روغن کرمانشاهی به آش اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید. آش را داخل ظرف سرو بریزید و با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید. نوش جان

نکات مهم برای تهیه آش عباسعلی

  • یکی از ویژگی‌های مهم آش عباسعلی این است که نباید حبوبات داخل آش پیدا باشد، به همین دلیل هرچه بهتر حبوبات را بکوبید، آش شما بهتر و خوشمزه‌تر خواهد بود.
  • این آش هرچه تندتر باشد، خوشمزه‌تر است.

دو تا دستور دیگه هم از روی کتاب آشپزی براتون مینویسم هر کدوم راحت تر هستید استفاده کنید. مهم پایه و بیس کار هست که برای تمام دستورات یکی هست.

دستور شماره یک طرز تهیه آش عباسعلی از کتاب آشپزی غذاهای محلی ایران

مواد لازم:

  1. لوبیا سفید. جو و برنج نیم دانه از هر کدام ۲ پیمانه
  2. عدس ۳ پیمانه
  3. گندم پوست کنده ۱ پیمانه
  4. نخود ۱ پیمانه
  5. پیاز یک عدد
  6. پیاز داغ ۵/۱ پیمانه
  7. گوشت مغز ران گوسفند یا گوساله یک کیلو گرم
  8. نمک. فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  9. روغن محلی کرمانشاهی (روغن حیوانی) یک پیمانه
  10. آب قلمه به مقدار لازم
  11. دارچین به مقدار لازم

طرز تهیه:

گوشت و پیاز را به همراه مقدار مناسب از آب قلمه (حدود ۱۰ پیمانه) خوب بپزید. حبوبات را هم جدا پخته و بعد از پخت گوشت و حبوبات. گوشت را کاملاً بکوبید تا له شود در موقع کوبیدن گوشت مقداری از حبوبات را نیز با آن بکوبید. سپس همه را با هم مخلوط کرده. به همراه نمک. فلفل و زردچوبه روی حرارت متوسط بگذارید و طی این مدت مدام آش را به هم بزنید. مواظب باشید چون با آب قلمه پخته شده خیلی سریع ممکن است ته بگیرد. به همین خاطر دستتان را از هم زدن بر ندارید. وقتی دیدیدآش کاملاً جا افتاده و غلیظ شده. نصف روغن محلی را داخل آش ریخته کمی مخلوط کنید و زیر شعله را خاموش کنید. آش را به همان گرمی داخل ظرفهای مورد نظرتان بریزید؛ و با پیاز داغ و روغن باقیمانده و دارچین تزیین کنید. امیدوارم که مزه این آش خوشمزه را فراموش نکنید؛ و وقتی به کرمانشاه سفر می‌کنید حتماً از این غذای محلی میل بفرمایید.

طرز تهیه آش عباسعلی

دستور شماره دو طرز تهیه آش عباسعلی از کتاب آشپزی غذاهای محلی ایران

مواد لازم:

  1. نخود نصف پیمانه
  2. لوبیا چیتی نصف پیمانه
  3. لوبیا سفید نصف پیمانه
  4. گندم پوست کنده ۱/۵ پیمانه
  5. برنج نصف پیمانه
  6. عدس نصف پیمانه
  7. گوشت دنده گوسفندی ۳۰۰ گرم
  8. پیاز ۵ عدد درشت برای پیازداغ
  9. سیر ۱۰ حبه برای سیر داغ
  10. نمک و زردچوبه به میزان لازم
  11. فلفل سیاه و قرمز به اندازه کافی
  12. روغن حیوانی
  13. نعناع خشک برای نعناع داغ

طرز تهیه:

آش عباسعلی یکی از آش‌های معروف و سنتی کرمانشاه است. این آش در ماه مبارک رمضان به عنوان افطاری پر طرفدار بوده و از محبوبیت خاصی بر خوردار است

این آش ترکیبی از غلات و حبوبات و گوشت می‌باشد. حبوبات را یکی دو روز قبل خیسانده و چند بار آب آنرا عوض کرده و باهم بپزید. حبوبات بعد از پخته شدن بایستی به راحتی با فشار دو انگشت له شود و سفت نباشد. برنج را هم خیسانده و کنار بگذارید. گوشت و گندم را جدا از هم پخته و در اواسط پخت برنج را به گندم اضافه کرده تا با هم بپزند، گوشت را ریش‌ریش کرده وبا تمامی مواد پخته شده روی شعله گذاشته و نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کرده و بگذارید تا آش جا بیفتد. طوری که دانه‌های گندم و برنج تقریباً در آن نا مشخص شود و هر چند وقت یک بار هم بزنید تا ته نگیرد این آش به واسطه داشتن گوشت کشدار شده و هر چقدر مزه تند داشته باشد خوشمزه تر است. مقدار کمی از پیاز داغ را برای تزئین نگه دارید و بقیه را برای خوشمزه تر شدن به آش اضافه کنید چند جوش که زد و با پیازداغ مزه دارتر شد شعله را خاموش کرده و روغن حیوانی اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. هر چقدر روغن حیوانی و پیاز داغ بیشتر باشد خوشمزه تر و بهتر می‌شود ولی چون بعضی از افراد محدودیت خوردن روغن حیوانی دارند میزان آنرا کمتر یا از روغن زیتون استفاده کنند با کشیدن آش در ظرف و تزئین توسط پیاز داغ و سیر داغ و نعناع داغ سفره افطاری را رنگین کنید.

از اونجایی که آش عباسعلی برای مراسمات مختلف و نذری استفاده می شود مواد لازم اش عباسعلی برای ۲۰ نفر نوشته می شود شما می توانید بر حسب تعداد نفرات اندازه ها را کم و زیاد کنید.

عدس 150 گرم
نخود 150 گرم
لوبیا چیتی 150 گرم
لوبیا سفید 150 گرم
گندم پوست کنده 250 گرم
برنج 150 گرم
پیاز 5 عدد
روغن مایع(مخصوص سرخ کردن) – ب.م.ل
گوشت گردن گوسفندی یک کیلو
زردچوبه – ب.م.ل
چوب دارچین 5 تکه
سیر 20 حبه
نمک و دانه فلفل کوبیده شده – ب.م.ل
نعنا خشک 5 ق.س
روغن کرمانشاهی 10 ق.س
پیاز داغ ب.م.ل

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت