طرز تهیه مربای گل محمدی تازه
طرز تهیه مربای گل محمدی تازه خیلی راحته. عده ای میگن مربای گل که درست میکنیم تلخ میشه! اگر نکاتی که در ادامه توضیح میدم رو رعایت کنید اصلا مربای تلخی نخواهید داشت.
برعکس! یه مربای خوش رنگ و خوشمزه و خوشبو دارین که هر کس میخوره عاشق عطر بهشتی و مزه خاص اون میشه😍
فوت و فن مربای گل محمدی
- حتما از گل محمدی استفاده کنید. گل رز سرخ یا هر مدل رز دیگه برای مربا مناسب نیست و مزه تلخ میده. از طرفی گل محمدی صورتی باید باشه. گل محمدی که رنگ سرخ روشن داره برای مربا خوب نیست چرا که هم تلخه هم مسهل.
- اگر قصد خرید گلبرگ گل محمدی دارین، از ارگانیک بودن گلبرگ ها مطمئن باشین. کشاورزان برای محافظت از گل ها در برابر آفاتی مثل شته و … سم پاشی انجام میدن و این مورد جای بحث داره. بنابراین از جایی تهیه کنید که حتما از سلامت و ارگانیک بودن اون ها مطمئن باشید.
- قبل از این که اقدام به تهیه مربا کنید، حتما قبل از این که موادتون رو با هم ترکیب کنید، از گلبرگ های خام بخورید و از تلخ نبودن اون ها مطمئن بشین.
- موقع جدا کردن گلبرگ سعی کنید از قسمت پرچم گل چیزی وارد گلبرگ ها نشه. این پرچم ها میتونن باعث تلخی مربا بشن.
- بهتره تمام مرباها رو در قابلمه مسی بپزید. قابلمه مسی رنگ مربا رو زیباتر و مزه اون رو خوشمزه تر میکنه.
- مدت زمان پخت بسیار مهمه. پس طبق دستور عمل کنید و زیاد مرباها رو نپزید.
- برای اطمینان از بیرون آمدن تمام عطر گل محمدی، گلبرگ های گل تازه را با شکر ورز می دهند و سپس در ظرف درب دار به مدت 48 ساعت در یخچال نگهداری می کنند. با این روش، تمام عطر و بوی گل محمدی جذب شکر می شود.
- به جای آب لیمو از جوهر لیمو هم میتونید استفاده کنید. جوهر لیمو هم روی رنگ تاثیر میزاره، هم از شکرک زدن جلوگیری میکنه و هم میتونه جلوی تلخ شدن مربا رو بگیره.
- مربای گل محمدی نیاز به هیچ نوع اسانس و افزودنی نداره. چون خودش به اندازه کافی معطر و بهشتی هست.
- اگر دوست دارین رنگ مربا قرمز خوشرنگ باشه، میتونید اواخر پخت یکی ودو قطره رنگ قرمز خوراکی بزنید.
- این دستور برای گلبرگ های گل محمدی تازه هست و برای گلبرگ های خشک از این دستور نمیتونید استفاده کنید.
معروف ترین گل محمدی در ایران مربوط به کاشان است. از این گل، گلاب بسیار مرغوبی تهیه میشه که حتی برای شستشوی کعبه هم از این گلاب استفاده میکنن. اما ممکنه بعضی از گونه هاش تلخ باشن. برای تهیه مربا بهتره از گل محمدی تبریز و ارومیه استفاده کنید. این گل ها تلخ نیستن و برای مربا عالین👌
مواد لازم:
- یک کیلو گلبرگ گل محمدی تازه
- دو کیلو و نیم شکر
- یک قاشق غذاخوری آبلیمو یا یک چهارم قاشق چایخوری جوهر لیمو
- 6 لیوان آب
طرز تهیه مربای گل محمدی تازه
گل محمدی رو برگ کنید و گلبرگ ها رو آماده و بدون پرچم و کاسبرگ کنید.
بشورین و بعد اجازه بدین آبش کشیده بشه. میتونید لای یه دستمال بریزین تا زودتر خشک بشه.
نیم کیلو از شکر رو به گلبرگ ها اضافه کنید و با دست خوب برگ ها رو بسابید. این همون تکنیکی هست که در بالا بهش اشاره کردم و باعث میشه عطر و طعم گل کامل خارج بشه.
بعد از این، برگای سابیده شده رو توی ظرف دربسته به مدت دو روز داخل یخچال میذاریم.
حالا دو کیلو شکر باقی مونده رو به همراه 6 لیوان آب و جوهر لیمو یا آبلیمو داخل یه قابلمه بریزین و بزارین روی حرارت تا شیره مربا آماده بشه.
غلیظ که شد و شیره مون که به اصطلاح رسید و قوام اومد یکم شیره مون رو خنک میکنیم و بعد گلای سابیده شده رو میریزیم داخلش و یه مقدار هم میزنیم.
تست کنید و ببینید آیا عطر مربا رو دوست دارین یا نه. اگر دیدین عطر کمی داره میتونید حداکثر تا 3 قاشق غذاخوری گلاب اضافه کنید.
طرز تهیه مربای گل محمدی با گردو هم به همین صورته منتهی اواخر پخت میتونید مقداری گردو به مربا اضافه کنید.
پیشنهاد می کنم جهت دیدن فیلم های آموزشی و سایر آموزش های غذا و شیرینی عضو کانال آشپزی در ایتا بشین و علاوه بر این آموزش، هر روز شاهد آموزش های جدید باشین. گروه برای رفع اشکال هم داریم.