» مطالب » دانش تغذیه » سلامت و تغذیه » خواص آلو سیاه برای مصرف
خواص آلو سیاه
سلامت و تغذیه - مطالب

خواص آلو سیاه برای مصرف

تیر 10, 1404 4301,909

خواص آلو سیاه را بدانیم. و از خوردن این میوه پرخاصیت غفلت نکنیم!

آلو سیاه یکی از میوه‌ های تابستانی محبوب و خوش‌ طعم است که با رنگ جذاب و طعم شیرین و ترش خود طرفداران زیادی دارد. این میوه، علاوه بر مصرف تازه، در تهیه انواع دسرها، مربا، لواشک، و نوشیدنی‌ ها کاربرد گسترده‌ ای دارد. پوست نازک و گوشت آبدار آن نه‌تنها طعم دل‌ پذیری دارد، بلکه سرشار از ویتامین‌ های A و C، آنتی‌اکسیدان‌ ها، فیبر و مواد معدنی مانند پتاسیم است. آلو سیاه به بهبود گوارش، تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهاب و پاکسازی بدن از سموم کمک می‌کند و برای سلامت پوست و کاهش یبوست نیز توصیه می‌شود.

این میوه در فرهنگ غذایی ایرانی جایگاه ویژه‌ ای دارد و به‌ صورت تازه، خشک‌ شده یا پخته‌ در غذاهایی مثل خورش آلو نیز استفاده می‌شود. با ترکیبی از طعم، زیبایی و خواص تغذیه‌ ای، آلو قرمز نه‌تنها یک میوه تابستانی خوشمزه، بلکه بخشی از یک سبک زندگی سالم است.

انواع آلو

آلو سیاه انواع بسیار مختلفی دارد که تا کنون نزدیک به ۲۰۰۰۰ نوع از آن در سراسر جهان وجود دارد. مهم ترین ارقام آلو سیاه عبارتند از:

  • آلو سبز: دارای پوست سبز، گوشت سبز مایل به زرد و طعمی شبیه عسل است
  • آلو اروپایی یا آلو قندی: میوه درشت و طعمی ترش و شیرین دارد و برای خشک کردن، مربا و … استفاده میشود
  • آلو ژاپنی: یک نوعی از آلو که گفته میشه خواص زیادی دارد

خواص آلو سیاه برای مصرف

  • فیبر زیادی دارد که سیستم گوارش را تقویت میکند
  • دارای ویتامین C و آنتی اکسیدان های فراوان است که مقاومت در برابر بیماری را افزایش میدهد
  • دارای کالری کمی است
  • آهن زیادی دارد و به کمبود آهن کمک میکند
  • از تجمع کلسترول و بیماری های مثل آسم، روماتیسم و انسداد عروق جلوگیری میکند
  • قند خون را تنظیم میکند
  • به شادابی پوست کمک میکند
  • ویتامین A زیادی دارد و به سلامت چشم کمک میکند و برای بیماری های چشمی مفید است
  • ساختار سخت آلو برای سلامت دندان ها نیز مفید است. در نتیجه مصرف آلو، لثه ها را سالم تر نگه میدارد.
  • نوعی از آلو اروپایی به نام آلو دامسون مواد زائد بدن را تصفیه میکند
  • مصرف زیاد آلو میتواند مضر باشد. به هر حال، آلو هیچ جنبه مضر قابل توجهی ندارد
طرز تهیه آلوبخارا با آلو زرد

خواص آلو سیاه در طب اسلامی

  • آلو سیاه ها اغلب طبع سرد دارند؛ بنابراین افرادی که طبعشان سودا و یا صفرا است برای نرم کردن استخوان ها و بهبود عملکرد زانو ها و مفاصل خود می‌توانند از این میوه به ميزان لازم استفاده کنند. همچنین افرادی که از درد مفاصل رنج می‌برند و یا دچار خشکی مفصل شده‌اند الو را از سبد غذایی خود حذف نکنند. آلو سیاه ترکیبات ضد التهابی قوی به همراه دارد که این ویژگی مانع بالا رفتن کلسترول در خون میشود. زیاده روی در مصرف آن  باعث بروز مشکلاتی چون التهاب مفاصل میشود.
  • طب اسلامی تاکید دارد که افرادی که مزاجشان سرد است سعی کنند از خوردن آلو خودداری کنند به ویژه مصرف آن در ناشتا می‌تواند بسیار خطرناک باشد. ساده ترین راه برای شناختن طبع آلوها در طب اسلامی، چشیدن مزه‌ی آنهاست. اغلب آلوهای خشک دارای طبع سرد و آلوهای شیرین دارای طبع سرد و تر هستند.
  • نکته ی دیگر که در مصرف آلوی تازه باید به آن توجه داشته باشید، کندن پوست آن قبل از مصرف است. بنا به مطالبی که طب اسلامی به آنها اشاره دارد، مصرف آلوی تازه با پوست ممکن است باعث بروز مشکلاتی جدی در بدن فرد شده و عملکرد طبیعی بدن را دچار اختلال سازد. بهترین روش برای استفاده از خواص آلو، خشک کردن بدون پوست آن است. در طب اسلامی گفته شده است که اگر پوست آلو کهنه و خشک شود ضررهایش از بین رفته و مواد مغذی در آن باقی می‌ماند. بنابراین بهترین روش مصرف پوست، خشک کردن آن است.

فصل رسیدن آلو

زمان بندی آلو بسته به نوع آن متفاوت است. می توان انواع مختلف آلو را بین 15 آوریل تا 30 سپتامبر پیدا کرد. آلو سبز که با ذکر آلو به ذهن خطور می کند از بهار شروع به فروش می کند.
پس از آن، آلوهای ژاپنی شروع به جمع آوری می کنند و جای خود را در پیشخوان ها می گیرند. آلوی نوع اروپایی که به آن آلو قرمز نیز می گویند در اواخر تابستان و در ماه اوت مصرف می شود. علاوه بر این، آلو قرمز را در پاییز و زمستان ذخیره کرده و به عنوان مربا و مارمالاد استفاده می کنند.

از آنجایی که آلو آب و هوای معتدل را دوست دارد، مناطق دریای اژه، مدیترانه از نظر کشت برجسته هستند. قبل از ایجاد باغ آلو، باید از داشتن خاک خوب و میزان آب مطلوب آن اطمینان حاصل کرد.

برای کاشت نهال آلو، حفر چاله هایی با اندازه های سازگار ضروری است. درخت آلو در چنین محیطی فرصت رشد خوبی پیدا می کند. در فصل بهار درختان با شکوفه های آلو شکوفا می شوند و منظره ای باشکوه نمایان می شود.

طرز تهیه شربت عثمانی
دستور تهیه: طرز تهیه شربت عثمانی

شربت عثمانی یک شربت خنک و گوارا و خوشمزه هست که با آلو سیاه تهیه می شود. این شربت ارث به جا مانده از عثمانی ها در ترکیه هست و طرفداران بسیار زیادی دارد.

طرز تهیه مربای آلو قرمز با پوست

آموزش طرز تهیه مربا آلو قرمز با پوست هم در سایت وجود داره. پیشنهاد میکنم تا فصل این میوه خوشمزه هست حتما تهیه و نوش جان کنید و خواص بیشمارش نهایت استفاده را ببرید.

طریقه درست کردن لواشک
طریقه درست کردن لواشک با میوه های ارزان قیمت هم در سایت هست. لواشک در طب سنتی ارزش زیادی داره. چون پاک کننده دستگاه گوارش هست. 

من فیلم ها رو در کانال آپارات ایران پخت  بارگزاری میکنم. اگر عضو کانال بشین به تمام فیلم های رایگان آموزشی آشپزی و شیرینی پزی دسترسی خواهید داشت.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت