» مطالب » قنادی » بستنی » بستنی آلاسکا دهه شصت با شربت بدون شیر و خامه
بستنی - مطالب

بستنی آلاسکا دهه شصت با شربت بدون شیر و خامه

تیر 26, 1404 140340

بستنی آلاسکا دهه شصت بدون شیر و خامه، ترکیبی که هیچ وقت از خاطر بچه های قدیم پاک نمیشه!

آه که چه مزه‌ای داشت بستنی آلاسکا دهه شصت!

 هنوزم وقتی اسمش میاد، اون طعم یخ‌ و خنک تابستونای داغ توی ذهنمون جون میگیره.

بچه‌ های اون سال‌ ها خوب یادشونه که چطور پول توجیبی‌شونو جمع می‌کردن تا عصر که آفتاب کم جون‌تر می‌شد، بدو بدو برن سر کوچه، جایی که فریزر کوچیک بقالی، پر از آلاسکاهای رنگارنگ بود. اولین گاز همیشه خاص‌ ترین بود؛ هم سرد، هم شیرین، هم پر از حس زندگی.

صدای باز شدن درِ فریزر، بخار خنک بیرون زده، و اون لحظه که بستنی آلاسکا رو تو دست می‌گرفتی، همه دنیا انگار رنگ دیگه‌ ای می‌گرفت. هیچ بستنی‌ بعد از اون، دیگه همون حس رو نداد. آلاسکا یه طعم ساده داشت، اما تو دلش هزار خاطره قایم کرده بود. خاطره خنده‌ ها، تابستونا، دوستی های ساده، و بی‌ دغدغه‌ ترین روزای بچگی.

ای کاش می‌شد برگردیم به همون روزا. به روزایی که یه بستنی ساده، می‌تونست حالِ دلمونو خوب کنه. 🍦💛

اون روزا که خبری از بستنی‌ های عجیب و غریب نبود، همین آلاسکای ساده برامون پادشاه بستنی‌ ها بود. گاهی دو رنگ میوه‌ای داشت که از ترکیب شربت‌ های خونگی درست شده بود.

اگه دلت یه نسخه خونگی از اون آلاسکای قدیمی رو خواست، اول از همه باید بدونی چطور یه بستنی یخی ساده درست می‌کنن.
فقط کافیه کمی شربت خونگی (مثلاً شربت آلبالو، آبلیمو یا شربت زعفرون) رو با یه لیوان آب سرد مخلوط کنی و بریزی داخل قالب یخ یا قالب‌های بستنی. یه چوب چوبی یا نی هم وسطش بذار، بذارش تو فریزر تا چند ساعت خوب ببنده. این همون بستنی یخی ساده‌ هست که پایه‌ اصلی آلاسکای خونگی‌مونه.

طرز تهیه بستنی آلاسکا خیلی ساده هست.

می‌تونی یه لایه شربت رنگی (مثلاً پرتقالی یا آلبالویی) بریزی تو قالب، بذاری نیم‌بند شه، بعد یه لایه دیگه از یه طعم دیگه بریزی روش. دو سه طعم رو با فاصله و لایه‌لایه بریز تا تهش بشه یه آلاسکای دو یا سه رنگ!
اگه طعم خامه‌ای دوست داری، می‌تونی کمی شیر یا شیرعسلی به شربت اضافه کنی تا بافتش لطیف‌تر بشه.

و اما آلاسکا با شربت، یه مدل دیگه از همون بستنی‌ های خونگیه. توش از شربت غلیظ میوه (مثل آلبالو، زرشک یا تمشک) استفاده می‌کردن و طوری می‌ریختن تو قالب که غلظتش باعث می‌شد طعم شربت بافت یخی بگیره ولی تو دهن آب شه.

حالا فقط کافیه این بستنی‌های یخی رو داخل قالبای رنگی بریزی، بذاری یه شب بمونه.

واااای چه مزه‌ای! همون طعمی که ما رو با خودش میبره به کوچه‌ های خاکی، دوچرخه‌های زنگ‌زده و تابستونای بی‌دغدغه.

اگه بچگی‌تو با آلاسکا گذروندی، حالا وقتشه که اون خاطره‌ها رو با یه قالب بستنی خونگی، زنده کنی! 🍧

برای دسترسی به فیلم های آشپزی کافیه عضو کانال آپارات ایران پخت بشین و تمام آموزش های رایگان شیرینی پزی و آشپزی رو مشاهده کنید.

مواد لازم:

  • سه چهارم پیمانه برابر آب
  • سه چهارم پیمانه آبلیمو
  • نصف پیمانه شکر

پیمانه شما هر چیزی میتونه باشه. در اینجا از یک کاسه به عنوان پیمانه استفاده شده.

طرز تهیه بستنی آلاسکا دهه شصت

توصیه میکنم فیلم رو حتما ببینید. آب و شکر رو مخلوط کنید و روی حرارت بزارین و صبر کنید تا جوش بیاد. حرارت رو خاموش کنید و زمان بدین تا کاملا سرد بشه.

لیموهای تازه را فشار دهید تا ¾ پیمانه آب آن گرفته بشه. از صافی رد کنید تا پالپ و دانه‌های آن جدا بشه. سپس آن را به شربت خنک شده اضافه کنید و هم بزنید.

مخلوط رو داخل قالب بستنی بریزین و تا سه چهتارم اندازه قالب را پر کنید. نیم ساعت بزارین داخل فریزر تا کمی بسته بشه. بعد داخلش چوب بستنی بزارین و به مدت 4-5 ساعت یا تا زمانی که کاملا یخ بزنه داخل فریزر بزارین.

موقع خارج کردن بستنی از قالب، کافیه قالب را برای چند ثانیه در آب گرم بزنید.

بستنی آلاسکا دهه شصت

نکات تهیه بستنی آلاسکا قدیمی

  • اگر ممنوعیت استفاده از شکر دارین حذفش کنید.از عسل یا جایگزین شکر مثل استویا استفاده کنید و مقادیر را به دلخواه تنظیم کنید.
  • از آبلیموی تازه استفاده کنید. بعضی از آبلیموهای صنعتی تلخ هستن.
  • تا سه هفته میتونید در فریزر نگهداری کنید.
  • اگر قالب بستنی ندارین از لیوان های یک بار مصرف یا قالب دنت و … استفاده کنید.

شاید این آموزش ها هم براتون مفید باشه:

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت