سالاد سه لوبیا
سالاد سه لوبیا یک سالاد با اصالت ایتالیایی هست که بسیار خوشمزه و مقوی هست. این سالاد خوشمزه میتونه به عنوان یه وعده غذایی کامل مصرف بشه. به نظرم گزینه خوبی برای شام در فصل گرم تابستون هست.
از سالادهای خوشمزه تابستانی دیگه میتونم به سالاد لوبیا چیتی رژیمی ، سالاد لوبیا سفید ترکیه ای و سالاد نخود مدیترانه ای اشاره کنم.
این سالاد سرشار از پروتئین هست و از دو نوع لوبیای مختلف شامل لوبیا سبز تازه و لوبیا قرمز و لوبیا گاربانزو یا همون نخود خودمون تشکیل میشه. اصالت این سالاد ایتالیایی هست و چون در ایتالیا به نخود لوبیا پاربانزو میگن به نام سالاد سه لوبیا مشهوره. پیاز قرمز، کرفس و فلفل دلمهای به این سالاد مزه خاصی میده. همه این مواد داخل یه سس خانگی ساده که هم شیرین و هم ترش است، ریخته میشن. این یک سالاد ساده هست ولی این قدر سیرکننده است که تمام تابستان درستش میکنید!
برای دسترسی به فیلم های آشپزی کافیه عضو کانال آپارات ایران پخت بشین و تمام آموزش های رایگان شیرینی پزی و آشپزی رو مشاهده کنید.
مواد لازم:
- 150 گرم لوبیا سبز تازه (بجوشانید یا بخارپز کنید تا نرم شود اما له نشود، در آب یخ یا آب خیلی سرد خنک کنید و روی حوله آشپزخانه خشک کنید)
- 300 گرم نخود پخته یا کنسرو نخود
- 300 گرم لوبیا قرمز پخته
- 1 عدد پیاز قرمز کوچک
- 1 عدد فلفل دلمه ای متوسط
- 1 ساقه کوچک کرفس
- یک چهارم پیمانه جعفری ریز خرد کرده
برای سس
-
- یک سوم پیمانه سرکه بالزامیک
- یکی دو قاشق غذاخوری عسل
- یک چهارم پیمانه روغن زیتون
- 1 تا 1 و نیم قاشق چایخوری نمک
- یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه
طرز تهیه سالاد سه لوبیا
لوبیا سبز رو شسته و در ابعاد دلخواه خرد کنید. بپزید یا بخارپز کنید و بلافاصله داخل آب و یخ بریزین تا سبزی و طراوت خودش رو حفظ کنه. آبکش کنید و روی حوله آشپزخانه پهن کنید تا خشک بشه.
مواد سس را در یک کاسه یا شیشه کوچک بریزید و خوب هم بزنید تا کاملا مخلوط بشن.
پیاز، فلفل دلمه ای و کرفس رو ریز خرد کنید. لوبیا و نخود رو بپزید و آبکش کنید. به جای نخود از لوبیا چیتی پخته هم میتونید استفاده کنید.
همه مواد را داخل ظرفی با هم مخلوط کرده و سس را اضافه کنید و همبزنید تا کاملا ترکیب بشن.
نکات تهیه سالاد سه لوبیا
- به جای سرکه بالزامیک از آبلیمو، سرکه سیب، سرکه سفید یا سرکه قرمز هم میتونید استفاده کنید.
- به جای جعفری، پیازچه، شوید، پونه کوهی یا ریحان را امتحان کنید. حتی میتونید سبزیجات خشک مثل ادویه ایتالیایی را هم اضافه کنید.
- قبل از سرو حتما اجازه بدین سالاد در یخچال خنک بشه بعد میل کنید.
این سالاد وقتی چند ساعت در یخچال استراحت کنه مزه بهتری داره. تا 3 روز در ظرف دربسته داخل یخچال قابل نگهداری هست.