طرز تهیه سیر ترشی عربی با دستور اصلی
طرز تهیه سیر ترشی عربی با دستور اصلی
در دل مهمونی های جنوبی، چه سفره ساده باشه چه مجلل، یه چیزی هست که همیشه جای خودش رو محکم نگه میداره؛ نه به خاطر رنگ و لعابش، بلکه به خاطر عطری که تا ته دل می ره و مزه ای که فراموش نمی شه.
یه کاسه سیر ترشی عربی. با طعم خاص و منحصر به فردی که وقتی در شیشه اش رو باز میکنی، انگار هوای شرجی بندر، بوی خاک نم خورده نخلستان ها، و گرمای آفتاب جنوب با هم میان توی خونه.
سیرترشی عربی فقط یه چاشنی ساده نیست، بخشی از فرهنگ غذایی جنوبه.
ترشی ای که سال هاست کنار غذاهای تند و پرادویه سرو میشه و طعمش، هم زمان تلخ و شیرین، تند و ملایمه.
برخلاف ترشی های معمولی که ماه ها باید توی شیشه بمونن تا جا بیفتن، سیرترشی عربی یه مزیت مهم داره: خیلی زود آمادۀ خوردنه! چون توی تهیه اش، سیرها رو اول میپزیم و بعد با یه سس حسابی مزهدار میشن و میرن توی شیشه.
طرز تهیه سیر ترشی عربی هم خیلی راحته.
من فیلم ها رو در کانال آپارات ایران پخت بارگزاری میکنم. اگر عضو کانال بشین به تمام فیلم های رایگان آموزشی آشپزی و شیرینی پزی دسترسی خواهید داشت.
مواد لازم:
- نیم کیلو سیر پاک کرده
- 2 لیوان سرکه
- 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- یک قاشق سرپر رب گوجه
- نمک وفلفل (ادویه ها فلفل تند یا فلفل عنابی و سیاه دانه ،تخم گشنیز، گلپر) به اندازه لازم
طرز تهیه سیر ترشی عربی
اول سیرهای پوست گرفته رو با سرکه حسابی میجوشونیم تا کمی نرم بشن؛ نه له، نه سفت.
حالا نوبت میرسه به دلِ ترشی، یعنی سس مخصوص جنوبی ها.
یه قاشق رب گوجه، روغن، نمک و کلی ادویه تند و خوش عطر، میشن ترکیبی آتیشی که به این ترشی جون میده.
روغن رو داخل تابه بریزین و رب رو اضافه کنید. بعد از خوشرنگ شدن رب، نمک و ادویه بزنید و حرارت رو خاموش کنید.
سس خوشرنگ از حرارت بیفته و بعد با سیرهای پخته ترکیبش کنین.
سیرها رو به سس اضافه کنید و بعد بریزین داخل شیشه رو توی شیشه و درشو سفت ببندین.
میتونین همون هفته اول سراغش برید، ولی هرچی بیشتر بمونه، جا افتاده تر و خوشطعمتر میشه.
این ترشی توی یخچال تا یک سال موندگاری داره و هر بار که درش رو باز میکنین، انگار سفر کردین به دل جنوب.

شاید این آموزش ها هم براتون مفید باشه:
- طرز تهیه ترشی قارچ فوری
- طرز تهیه ترشی انبه
- ترشی خیار فوری
- طرز تهیه ترشی پوست بادمجان
- طرز تهیه ترشی تربچه