» مطالب » قنادی » گلیز پنیری برای تزیین کیک و شیرینی
گلیز پنیری برای تزیین کیک
قنادی - مطالب - نکات و تکنیک ها

گلیز پنیری برای تزیین کیک و شیرینی

شهریور 3, 1403 170544

گلیز پنیری برای تزیین کیک و شیرینی رو تا حالا امتحان کردی؟ اصلا با گلیز آشنایی داری؟

گلیز در قنادی چیست

رویه کم غلظت و شُلی که برای پوشش دادن سطح کیکها و دسرها ریخته می شه  گِلِیز Glaze نام داره. گلیز با ایجاد رطوبت، رنگ دهی و طعم دهی کیفیت محصول رو بالا می بره و اون رو زیباتر و خوشمزه تر می کنه. سُس های براق و آینه ای، سس های کاراملی، بریلو و مارمالاد رقیق شده، کرم های روی کیک….همه نوعی گلیز محسوب می شن. متداول ترین گلیزی که همه با اون آشنایی دارن سس شکلاتی روی دوناته.

گلیز رو برای انواع کیک و رول دارچینی و شیرینی میتونید استفاده کنید.

راز عالی بودن گلیز پنیری در نرمی مخملی این گلیز هست، بر خلاف آیسینگ ، بافت گلیز، همراه با پنیر خامه ای، نه تنها شیرینی ذاتی محصولات پخته شده را تکمیل می کند، بلکه باعث افزایش شیرینی آنها هم می شود.

این تعادل عالی و نفیس است که یک دستور غذای ساده را به تجربه ای خاص تبدیل کرده و هر لقمه را به جشنی از طعم ها و بافت های مجلل تبدیل می کند.

یادتون باشه که این رویه پنیری خوشمزه، غلظت کمی داره و برای فراستینگ نمیتونید ازش استفاده کنید.

فیلم طرز تهیه گلیز پنیری رو در کانال آشپزی اسران پخت در ایتا بارگذاری کردم.

دوستان عزیزم اگر عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید هر روز آموزش ها و روزمرگی ها کانال رو دنبال کنید و تبدیل به یه کدبانوی خوش سلیقه بشین. فیلم های اموزشی رو در کانال بارگزاری میکنم و شما در سایت فقط عکس کارها رو میبینید. پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید👆 و عضو بشین

مواد لازم:

پنیر خامه ای نصف پیمانه معادل 125 گرم
پودر قند نصف پیمانه + 2 قاشق غذاخوری معادل 60 گرم
وانیل  یک قاشق چایخوری
خامه 5-9 قاشق غذاخوری

طرز تهیه گلیز پنیری برای تزیین کیک

در ابتدا پودر قند رو الک کنید و بزارین کنار. پودر قند بافتی بسیار لطیف داره و برای این کار مناسبه.

  • اگر پودر قند ندارین شکر رو چند بار آسیاب و الک کنید تا به بافتی کاملا سبک و نرم برسین.

پنیر خامه ای هم دما با محیط رو داخل کاسه بریزین و همرا وانیل به وسیله همزن برقی بزنید تا کاملا باز و یکدست بشه. هر از گاهی همزن رو خاموش و کناره های ظرف رو تمیز کنید تا بافت پنیر به صورت یکدست باز بشه.

  • اگر میخواین اصلا مزه شوری رو احساس نکنید از پنیر ماسکارپونه استفاده کنید.

1/3 پودر قند الک شده را کم کم به پنیر خامه ای اضافه کنید. با سرعت کم هم بزنید تا خوب ترکیب بشن.

3 قاشق از خامه رو اضافه کنید و مجدد به همزدن ادامه بدین.

به طور متناوب پودر قند و خامه را اضافه کنید تا همه مواد کاملاً مخلوط بشن. این روش یک بافت صاف و کرمی را تضمین می کند.

قوام گلیز را با اضافه کردن مقدار کمی خامه یا پودر قند به دلخواه تنظیم کنید. اگر گلیز شل شده پودر قند بیشتری اضافه کنید و اگر گلیز پنیری غلیظ و سفت هست خامه بیشتر.

گلیز پنیری برای تزیین کیک

نکات مهم:

  • گلیز را حتما در یخچال نگهداری کنید.
  • پس از آماده شدن، تست طعم را انجام بدین و در صورت نیاز پودر قند بیشتری اضافه کنید. می توانید تا 1 پیمانه پودر قند استفاده کنید. بسته به ذائقه خودتون شیرینی این گلیز رو تنظیم کنید.
  • قبل از شروع به کار، اجازه بدین تا پنیر خامه ای به دمای اتاق برسد. این امر ترکیب نرم تر و گلیز صاف و مخملی را تضمین می کند.
  • میتونید سس پنیری رو با طعم های مختلف درست کنید. مثلا رنده پوست پرتقال یا لیموترش، اسانس بادام،هل، دارچین و یا جوز هندی اضافه کنید.
  • این گلیز سه تا پنج روز قابلیت نگهداری در یخچال را دارد.
  • به خاطر داشته باشید، به دلیل وجود پنیر خامه ای، مهم است که گلیز را پس از آماده شدن در یخچال نگهداری کنید تا از فساد آن جلوگیری شود.
  • اگر بعد از مدتی احساس کردین گلیز در یخچال خیلی سفت شده، روی بخار کتری بزارین و خوب هم بزنید تا مجدد به بافت و غلظت دلخواه برسین.

لطفا با دادن ستاره به این آموزش نمره بدین و خوشحال میشم نظراتتون رو کامنت کنید. نظر شما برای ما خیلی مهمه چون باعث میشه کیفیت آموزش ها رو بالا ببریم.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت