نحوه نگهداری تخم مرغ شکسته
نحوه نگهداری تخم مرغ شکسته و ترک خورده رو با هم یاد میگیریم.
تخم مرغ ها کاربردهای زیادی دارند. در شیرینی پزی و پخت انواع غذاها مثل املت استفاده می شوند.
تخم مرغ شما شکسته؟ جای نگرانی نیست! چرا که ما می توانیم آنها را ذخیره کنیم تا از هدر رفتن مواد غذایی جلوگیری کنیم.
و در عین حال خواص تغذیه ای آنها را دست نخورده نگه داریم و همیشه آنها را برای دستور العمل های خود در دسترس داشته باشیم.
انجام این کار بسیار ساده است. غذاهای خام به راحتی در معرض تخریب و تکثیر باکتریایی قرار می گیرند.
بنابراین رعایت برخی قوانین ساده ضروری است. اگر هنگام باز کردن بستهبندی تخممرغ دیدید که تعدادی از تخممرغها شکسته است یا بعد از پخت، زرده یا سفیده آن باقی مانده است. کافی است به توصیههای ما عمل کنید. تا آنها را به راحتی و بدون ایراد در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
نحوه نگهداری تخم مرغ شکسته
تخم مرغ ها مواد بسیار ظریفی هستند و به راحتی در معرض تکثیر باکتری ها قرار میگیرند. به همین دلیل باید بسیار مراقب باشید.
اگر مطمئن باشیم که آنها را کامل خریده ایم و به احتمال زیاد در راه خانه شکسته اند، می توانیم به سادگی آنها را در یک کاسه بشکنیم. روی کاسهرا با سلفون پوشش بدیم و به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری کنیم.
اما اگرمشکوک هستید که تخم مرغ ها از قبل شکسته بودند. بدون تردید آن ها را دور بریزید.
سالمونلا ( Salmonella) یک باکتری باسیل گرم منفی است که معمولاً در جوجهها و تخممرغها وجود دارد. سالمونلا عامل یکی از شایعترین مسمومیتهای غذایی میباشد.
این باکتری قبل از تخم گذاردن پرنده، وارد تخممرغ می شود. یا اینکه به هنگام تخم گذاردن پرنده، به پوسته تخم مرغ نفوذ کند.
سالمونلا با پختن غذا از بین میرود. ولی غذاهایی که حاوی تخممرغ خام هستند (مانند سس مایونز) مشکلساز خواهند بود.
سالمونلا میتواند رفتاری مشابه با حیوانات در بدن انسان داشته باشد. و به عنوان یک ناقل بیماری فقط در روده و دستگاه گوارشی وارد و باعث بیماری های گوارشی و مسمومیت شود. اما به صورت عمومی علائمی همانند تهوع، اسهال، استفراغ و گاهی تب از خود نشان میدهد.
علائم دیگری مانند سردرد، گرفتگی عضلات شکمی و از دست دادن اشتها نیز در اثر این بیماری وجود دارند. این علائم معمولاً بعد از 12 تا 72 ساعت از ورود باکتری به بدن، خود را نشان میدهد و معمولاً 4 تا 7 روز طول میکشد. با این وجود، ممکن است که تا چند ماه، روده و دستگاه گوارشی عملکردی به شکل قبل نداشته باشند. در موارد نادری این باکتری میتواند باعث آرتریت شود.
نحوه نگهداری سفیده تخم مرغ
سفیده تخممرغ قسمت سفید و ژلاتینی تخممرغ است که در اطراف زرده وجود دارد. سفیده خاصیت محافظتی و نگهدارنده دارد. سرشار از نمکها و پروتئینهای معدنی و کم کالری است.
سفیده تخم مرغ عمدتاً در شیرینی پزی استفاده میشود.
نگهداری سفیده تخم مرغ خام بسیار آسان و بی خطر است. اما برای جلوگیری از خراب شدن سریع آن و تبدیل شدن به طعمه آسان برای تکثیر باکتری های خطرناک، باید قوانین ساده ای را رعایت کنید.
- ظرف: سفیده تخم مرغ را باید در ظروف تمیز و ترجیحاً شیشه ای یا پلاستیکی نگهداری کنید. از تمیز بودن ظرف و محکم بودن درب آن اطمینان حاصل کنید. به این ترتیب از حضور اکسیژن و فعالیت فرآیند اکسیداسیون، جلوگیری می کنید.
- محل و زمان نگهداری: سفیده تخم مرغ باید در دمای پایین نگهداری شود. بنابراین یخچال یا فریزر بهترین مکان است. سفیده تخم مرغ را حداکثر تا سه روز می توانیم در یخچال نگهداری کنیم اما اگر تصمیم به فریز کردن آن داشته باشیم زمان نگهداری به شش ماه افزایش می یابد . برای یخ زدایی صحیح سفیده های تخم مرغ، کافی است آن ها را یک شب در یخچال بگذارید تا از تغییرات دمایی بیش از حد و بالقوه مضر جلوگیری کنید.
- برچسب: اگر تصمیم گرفتیم سفیدهها را فریز کنیم، فراموش نکنیم که روی آنها برچسبی بزنیم که تاریخ نگهداری را نشان میدهد.
نحوه نگهداری زرده تخم مرغ
اغلب دستور العمل ها مستلزم جدا کردن سفیده تخم مرغ از زرده و استفاده از قسمت سفید آن هستند. در این موارد می توانیم زرده ها را برای مواردی مثل درست کردن شیرینی پفکی گردویی، در یخچال یا فریزر نگهداری کنیم.
بیایید با جزئیات نحوه انجام آن را ببینیم:
- یخچال: سفیده ها در ظرف دربسته، تا 24 ساعت در یخچال قابل نگهداری هستند.
- فریزر: برای نگهداری طولانی تر زرده ها می توانیم آنها را فریز کنیم. در این صورت می توانیم آن ها را درون قالب یخ بریزیم و به هر زرده کمی نمک (یک یا دو گرم برای هر زرده کافی است) اضافه کنیم. اضافه کردن نمک یا شکر باعث تثبیت زرده می شود.
- زمان: در صورت یخ زدگی، زرده تخم مرغ را می توان تا شش ماه نگهداری کرد. برای جلوگیری از تغییرات ناگهانی دما، آن را در یخچال یخ زدایی کنید.