» مطالب » رسپی ها » غذاهای اصلی » چاشنی » ترشی » ترشی بنه شیرازی
ترشی بنه شیرازی
ترشی - مطالب

ترشی بنه شیرازی

اردیبهشت 4, 1404 41122

ترشی بنه شیرازی یکی از ترشی های خوشمزه و فوری هست که در فصل بهار درست میشه.

ترشی بنه به دلیل طعم خاص و فوایدی که از دیدگاه طب سنتی ایرانی برای بدن داره، مورد توجه قرار گرفته.

بنه میوه درختی هست که در زبان فارسی به آن پسته وحشی یا پسته کوهی هم میگن. بنه در واقع به میوه درختی به نام پسته کوهی (Pistacia atlantica) تعلق داره که در نواحی مختلف ایران، به ویژه در مناطق کوهستانی و خشک، رشد می‌کنه. این میوه در حالت نارس (سبز) به صورت ترشی استفاده میشه.

پیشنهاد می کنم عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا و یا کانال آپارات بشین و فیلم های رایگان آموزشی آشپزی و شیرینی پزی رو ببینید. 

آموزش های دیگه ای که شاید براتون مفید باشه:

مواد لازم:

  • یک کیلو بنه تازه
  • سرکه به میزان لازم
  • نمک

طرز تهیه ترشی بنه شیرازی

در ابتدا بنه رو پاک کنید و برگ های اون رو جدا کنید. از چوب های سفتی داره اون ها رو هم بگیرید.

ترشی بنه معمولا با چوب هست. اما اگر چوب های سفتی داشته باشه باید اون ها رو جدا کنید.

بنه ها رو بشورید و بزارین آب اضافی تخلیه بشه. وقتی تقریبا خشک شد، داخحل ظرف ترشی بریزین و نمک و سرکه اضافه کنید.

باید به اندازه ای سرکه بریزین که روی مواد رو بگیره و بنه ها کاملا داخل سرکه باشن.

کمی از سرکه بچشید و میزان نمک رو اندازه کنید.

درب ظرف رو ببندین و بزارین یکی دو روز بمونه و جابیفته.

من شب درست کردم و فردا موقع نهار سر سفره آوردم😄 به همین سرعت قابل خوردن میشه. صد البته اگر بیشتر بمونه کاملا نرم میشه. در کل این ترشی جزو ترشی های فوری هست.

ترشی بنه با آب نمک

برای تهیه شور بنه، از سرکه استفاده نکنید. به جای آن، به ازای هر 10 لیوان آب جوشیده و سرد، یک لیوان نمک اضافه کنید (میزان شوری بستگی به ذائقه شما دارد). نکته مهم در تهیه شور این است که حتماً از آب جوشیده استفاده کنید و تمام مواد را به دقت شسته و خشک کنید تا از بروز کپک جلوگیری شود.

طبع بنه و ترشی بنه

در طب سنتی ایرانی، بنه (به ویژه در حالت نارس) طبع سرد و خشک دارد. این طبع باعث می‌شود که بنه در فصل‌های گرم سال به تعادل حرارتی بدن کمک کند و به کاهش گرمی بیش از حد در بدن کمک نماید. وقتی که این میوه به ترشی تبدیل می‌شود، ویژگی‌های سرد و خشک آن تقویت می‌شود.

طبع بنه نارس: سرد و خشک

طبع ترشی بنه: سرد و خشک (با توجه به اینکه در فرآیند تهیه ترشی، مواد اسیدی (ترشی) بر ویژگی سرد بودن آن تأثیر می‌گذارند، ترشی بنه به طور کلی سرد و خشک است.)

 ترشی بنه چه خاصیتی دارد

خواص ترشی بنه از منظر طب سنتی

ترشی بنه در طب سنتی ایرانی از نظر خواص خاصی برخوردار است. از جمله ویژگی‌های آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تقویت هضم: ترشی بنه به دلیل طبع سرد خود می‌تواند به تقویت هضم کمک کند، به ویژه در کسانی که دچار حرارت معده هستند. این ترشی می‌تواند به کاهش سوزش معده و رفلاکس کمک کند.

تصفیه خون: در طب سنتی ایرانی، بنه نارس به عنوان ماده‌ای برای تصفیه خون و پاکسازی بدن شناخته می‌شود. این خاصیت به طور غیر مستقیم در ترشی بنه نیز موجود است.

ضد التهاب: ترشی بنه به دلیل طبع سرد و خشک خود می‌تواند در کاهش التهاب‌های داخلی بدن، به ویژه در مفاصل، کمک کند.

مناسب برای افرادی با مزاج گرم: ترشی بنه به‌ویژه برای افرادی که مزاج گرم دارند، مفید است. این افراد می‌توانند از ترشی بنه برای کاهش حرارت بدن و بهبود شرایط گوارشی خود استفاده کنند.

تقویت اشتها: ترشی‌ها به‌طور کلی برای تقویت اشتها مفیدند و ترشی بنه نیز از این قاعده مستثنی نیست. افرادی که دچار بی‌اشتهایی یا کم‌اشتهایی هستند می‌توانند از این ترشی بهره ببرند.

ترشی بنه شیرازی

 ملاحظات و احتیاطات

ترشی بنه به دلیل طبع سرد و خشک خود، برای افرادی که مزاج سرد و تر دارند، توصیه نمی‌شود، چرا که می‌تواند موجب افزایش سردی بدن و مشکلاتی مانند نفخ، درد مفاصل، اختلالات گوارشی و کاهش انرژی شود. بنابراین، افرادی که دارای مزاج سرد هستند، باید در مصرف ترشی بنه احتیاط کنند.

چگونه ترشی بنه برای بدن مفید است؟

ترشی بنه باید به میزان معقول و در فواصل زمانی مشخص مصرف شود. مصرف زیاد باعث ایجاد مشکلات گوارشی و بر هم خوردن تعادل مزاجی بدن می شود.

بهترین استفاده از ترشی بنه در فصل‌های گرم و زمانی است که بدن به کاهش حرارت و تسکین نیاز دارد.

افرادی که مزاج گرم دارند می‌توانند از ترشی بنه به عنوان یک غذای تعادل‌دهنده و گوارش‌ساز استفاده کنند.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

تعداد دیدگاهها: 1

  1. Avatar
    Violet838

    وااای این ترشی خیلی خوشمزس ولی من تا حالا با آب نمک درست نکردم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت