» مطالب » قنادی » دسر » حلوا » فیلم حلوای نثار ارومیه بدون شهد
فیلم حلوای نثار ارومیه
حلوا - مطالب - ویدئو

فیلم حلوای نثار ارومیه بدون شهد

تیر 12, 1404 5084

بعد از طرز تهیه حلوای نذری برای 50 نفر تصمیم گرفتم فیلم حلوای نثار ارومیه رو هم براتون بزارم.

حلوای نثار یکی از شیرینی‌ های سنتی و خاص شهر ارومیه است که با رنگ، عطر و طعم دلنشین خود، جایگاه ویژه‌ای در مراسم‌ مذهبی، عزاداری‌ ها و به‌ویژه آیین‌ های نذری این منطقه دارد.

این حلوا نه‌تنها یک خوراکی ساده، بلکه نمادی از بخشش، مهربانی و احترام به سنت‌ هاست. در تهیه حلوای نثار ارومیه از ترکیبی خاص از آرد، روغن، شکر، زعفران، هل، گلاب و در برخی موارد گردو یا مغزهای دیگر استفاده می‌شود که به آن عطر و طعمی بی‌نظیر می‌بخشد.

ظاهر آن نیز با تزئین‌هایی از خلال بادام، پسته، گل محمدی خشک‌ و گاهی رنگ‌ های طبیعی، حال و هوایی هنرمندانه و اصیل دارد. این حلوا معمولاً در سینی‌ های بزرگ تهیه و به‌صورت گل‌ به‌ گل یا طرح‌ دار تزئین می‌شود و در مجالس مذهبی میان مردم نثار و توزیع می‌گردد. حلوای نثار، بازتابی از فرهنگ غنی آذربایجان غربی و مهمان‌ نوازی مردم ارومیه است.

فیلم تزیین حلوا رو در اینجا ببینید👈 تزیین حلوا

برای دسترسی به فیلم های آشپزی کافیه عضو کانال آپارات ایران پخت بشین و تمام آموزش های رایگان شیرینی پزی و آشپزی رو مشاهده کنید.

مواد لازم برای حلوای نثار:

  • 1 کیلو آرد سفید
  • 500 گرم نثار یا پودر قند (حریر ونرم)
  • 500 گرم روغن جامد یا نیمه جامد (مایع نباید باشه) (میتونین 400 گرم بزنین)
  • 1 گرم زعفران
  • 1 لیوان گلاب

فیلم حلوای نثار ارومیه

برای دم کردن زعفران، ابتدا گلاب را روی بخار کتری قرار دهید تا به‌صورت ملایم گرم شود. سپس زعفران سابیده‌شده را به آن اضافه کنید. این ترکیب را کنار بگذارید تا زعفران با گرمای گلاب به‌خوبی رنگ و عطر خود را آزاد کند؛ این روش یکی از بهترین و طبیعی‌ترین روش‌ها برای دم کردن زعفران است.

در ادامه، آرد را در تابه‌ای خشک با حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. توجه داشته باشید که آرد نباید تغییر رنگ دهد. معمولاً ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تفت دادن کافی است، زمانی که عطر دل‌نشین آرد برشته را احساس کردید، آماده است. این مرحله نقش مهمی در کیفیت نهایی حلوا دارد.


سپس روغن جامد یا (ترکیب کره و روغن جامد) رو به آرد تفت داده اضافه میکنیم و چند دقیقه دیگه آرد روبا روغن تفت میدیم.


حرارت رو خاموش کنید و نثار رو داخلش الک کنید.

بعد از مخلوط کردن پودر هل و مخلوط گلاب و زعفران رو اضافه کنید و مواد رو مخلوط کنید.
کمی که از حرارت افتاد بطوری که دستتمون نسوزه حلوا رو با دست به خوبی ورز میدیم تا مواد به خورد هم بروند و حلوا منسجم بشه. سپس حلوا را لوله کنید یا داخل یه قالب فشرده کنید. وقتی حلوا ولرم شد به کمک کارتر یا چاقو برش میزنیم.

فیلم حلوای نثار ارومیه

در روش سنتی با کاترهای دالبری برش میزنن. بهترین کار اینه از کاتر دالبری سیب زمینی استفاده کنید.

شاید این آموزش ها هم براتون مفید باشه:

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت