» آشپزی بدون » بدون فر » طرز تهیه پیراشکی شکری در منزل – بدون فر
طرز تهیه پیراشکی شکری در منزل
بدون فر - دونات و پیراشکی - مطالب

طرز تهیه پیراشکی شکری در منزل – بدون فر

مهر 18, 1404 18010,479

طرز تهیه پیراشکی شکری در منزل اونم بدون فر اصلا کار سختی نیست! به شرطی که بدونی راز و رمز درست کردن یه خمیر عالی پیراشکی چی هست.

حتما شما هم اسم خمیر جادیی رو شنیدین. یه خمیر عالی و خوش قلق که برای انواع نان و پیتزا و پیراشکی میتونید استفاده کنید. قبلا هم طرز تهیه خمیر جادویی بدون تخم مرغ رو در سایت گذاشتم. خودم سالهاست با همین خمیر کار میکنم. اما امروز میخوام یه ورژن پیشرفته ترش رو هم بزارم.

پس اگر سفارش خونگی میگیرید، یا میخواین بهترین ورژن نان و پیتزا و پیراشکی رو درست کنید و یا بچه مدرسه ای دارین و دغدغه تغذیه سالم بچه ها رو دارین، این آموزش رو از دست ندین.

مواد لازم:

  •  آرد سفید یا فانتزی ۵۰۰ گرم (۴پیمانه)
  • خمیرمایه یک قاشق غذا خوری( با آرد مخلوط شود)
  • تخم مرغ یک عدد
  • شکر ۶۰ گرم ۱/۴ پیمانه برای پیتزا یک قاشق غذاخوری
  • وانیل نصف قاشق چایخوری
  • کره ذوب شده ۵۰ گرم
  • شیر ولرم یک پیمانه
  • آب ولرم نصف پیمانه
  • نمک یک پنس
  • شیر خشک یک قاشق غذاخوری ( قابل حذف شدن هست باعث خوشرنگ شدن پیراشکی میشه)

طرز تهیه پیراشکی شکری در منزل

در ابتدا همه مواد رو روی میزکار بزارین تا با محیط همدما بشن.

برای درست کردن یه خمیر نرم و خوشمزه، اول تخم‌مرغ، شکر و وانیل رو خوب با هم مخلوط می‌کنیم. نیازی به همزن برقی نیست. همین که تخم مرغ از لختگی خارج بشه کافیه.

بعد کره ذوب‌شده، شیر ولرم و آب ولرم رو اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا مواد یکدست بشن.

حالا مواد خشک رو که شامل آرد و خمیرمایه هست به مواد اضافه می‌کنیم. شیر خشک قنادی هم اگر بزنید خیلی عالی میشه. چون رنگ پیراشکی رو خوشرنگ میکنه. در صورتی که در دسترس ندارین حذفش کنید. در پف و بافت پیراشکی هیچ تغییری ایجاد نمیکنه.

طرز تهیه پیراشکی شکری در منزل

وقتی خمیر جمع شد، دست‌مون رو کمی چرب می‌کنیم و حدود پنج دقیقه خمیر رو ورز می‌دیم. خیلی مهمه که آرد اضافه نکنیم، چون باعث می‌شه خمیر سفت بشه. اگر خمیر خیلی چسبنده بود، فقط یک قاشق غذاخوری آرد اضافه کنیم، نه بیشتر. بعد از اینکه خمیر لطیف و نرم شد، اون رو داخل ظرفی که کمی چرب کردیم قرار می‌دیم.

به مدت دو ساعت در دمای محیط استراحت می‌دیم تا حسابی پف کنه.

بعد از استراحت، پف خمیر رو می‌گیریم و اون رو به چونه‌های ۸۰ گرمی تقسیم می‌کنیم. حالا هر شکلی که دوست داریم بهش می‌دیم و دوباره حدود یک ربع استراحت می‌دیم.

طرز تهیه پیراشکی شکری در منزل

برای سرخ کردن، چونه‌ها رو داخل روغن داغ و با حرارت متوسط سرخ می‌کنیم. دقت کنید حرارت زیاد نباشه، چون وسط خمیر خام می‌مونه.

طرز تهیه پیراشکی شکری در منزل

موقع سرخ کردن، حرارت رو کم نکنید چون اینجوری روغن زیادی جذب پیراشکی میشه. زمانی که پیراشکی ها سرخ شدن، داخل صافی یا روی کاغذ حوله ای بزارین تا روغن اضافی خارج بشه.

طرز تهیه پیراشکی شکری در منزل

در نهایت هم پیراشکی رو در شکر بزنید و سرو کنید. میتونید داخل پیراشکی شکلات هم استفاده کنید.

اگر بخوایم نان نرم و خوشمزه درست کنیم، بعد از گرفتن چونه‌ها، میتونید کمی کشمش یا شکلات داخلش بریزین. داخل قالب بزارین و روشون رو با مخلوط شیر و زعفرون رومال کنید. در مورد انواع رومال برای براق کردن نان هم قبلا توضیح دادم.

بعد هم داخل فر از پیش گرم‌شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت حدود ۲۰ دقیقه بپزید. نتیجه کارمون نونی طلایی، نرم و خوش‌عطر می‌شه که برای صبحانه یا عصرونه عالیه.

نکات مهم برای طرز تهیه پیراشکی شکری در منزل

  • خمیر مایه جایگزین نداره خمیر مایه من فوری بود به آرد اضافه کردم اگر برای شما فعال نبود داخل آب گرم دستور یک قاشق از شکر دستور وبریزید خمیر مایه رو هم داخلش بریزید هم بزنید روش وبپوشونید ده دقیقه زمان بدید تا عمل بیاد
  • تخم مرغ وشکر وفقط در حد یکدست شدن بزنید یک دقیقه کافیه
  • شیر وآب باید ولرم باشه نه داغ وگرنه خمیر بوی بد میگیره
  • خمیر باید حتما پنج تا ده دقیقه ورز بدید تاسبک ولطیف بشه یا صد بار به سطح کار بکوبید
  •  اگر خمیر خیلی چسبنده بود میتونید یک تا دو قاشق آرد بزنید نه بیشتر چون بعد خمیرتون پف نمیکنه
  • استراحت اول دو ساعت باشه نسبت به دمای خونه من یک ربع کمتر گذاشتم استراحت دوم فقط یک ربع کافیه بیشتر نباشه
  • برای سرخ کردن روغن وبزارید با حرارت خیلی کم داغ بشه تا مغز روغن داغ بشه و پیراشکی ها رو حتما با حرارت متوسط سرخ کنید تا مغز پخت بشه نباید حرارت خیلی کم باشه روغن میکشه زیاد هم باشه داخلش خام میمونه پس حرارت متوسط باشه
  • مواد واگر دو برابر کردید ورز دادن خمیر تایم بیشتر میشه.

شاید این آموزش ها رو هم دوست داشته باشین:

اگر دوست دارین فیلم های آموزشی ایران پخت رو ببینید، کافیه عضو کانال آپارات ایران پخت بشین و تمام آموزش های رایگان شیرینی پزی و آشپزی رو مشاهده کنید.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 4.46
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت