طرز تهیه سس ترش و شیرین
طرز تهیه سس ترش و شیرین رو یاد بگیرید و برای انواع غذاها درستش کنید و از خوردنش لذت ببرین.
سس ترش و شیرین یه سس آسیایی معروف هست که برای انواع غذاهای دریایی، ساندویچ و اسنک و سمبوسه یا حتی انواع غذاهای کبابی و چیپس ها استفاده میشه و به خاطر طعم خاصش محبوبیت داره. طرز تهیه ماهی پفکی با سس ترش و شیرین رو حتما ببینید.
این سس هنوز در ایران درست نمیشه و وارداتی هست. بنابراین فیمت زیادی داره. مثلا در حال حاضر یه شیشه کوچک 240 گرمی از یه برند عربی به قیمت 167 تومن فروش میره که خب نه همه فروشگاه ها دارن و نه در همه شهرها پیدا میشه.
قراره در این آموزش طرز تهیه سس ترش و شیرین رو با هم یاد بگیریم و خودمون از این به بعد با کمترین هزینه در منزل درست کنیم😍
دوستان عزیزم اگر عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید به تمام فیلم های آموزشی دسترسی داشته باشین و آموزش ها رو دنبال کنید. فیلم های آموزشی از طرز تهیه غذاهای مختلف گرفته تا بهترین شیرینی ها و کیک ها و دسرها رو در کانال ببینید. پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید👆 و عضو بشین.
مواد لازم:
شکر | نصف پیمانه |
سرکه سیب | 3 قاشق غذاخوری |
سس سویا | یک قاشق چایخوری |
پودر سیر | یک چهارم قاشق چایخوری |
پودر پیاز | یک چهارم قاشق چایخوری |
سس کچاپ | یک سوم پیمانه |
نشاسته ذرت | یک قاشق غذاخوری |
آب | دو قاشق غذاخوری |
طرز تهیه سس ترش و شیرین
خوبه که همین اول کار دو تا نکته رو توضیح بدم.
- در نسخه اصلی سس ترش و شیرین از یکی دو قطره رنگ قرمز خوراکی استفاده میشه چرا که این سس رو با رنگ قرمز خوشرنگ عرضه میکنن. اما استفاده از اون کاملا اختیاری هست و حذف اون هیچ تاثیری در مزه نداره پس اگر نمیخواین بدون هیچ مشکلی حذفش کنید.
- استفاده از سس سویا برای این هست که یه تعادلی بین شیرینی و شوری ایجاد بشه. میزانش هم خیلی کم هست. اگر این سس رو در دسترس ندارین حذفش کنید و به جاش نصف قاشق چایخوری نمک اضافه کنید.
مواد سس شامل شکر، سرکه، سس سویا، پودر سیر، پودر پیاز و سس کچاپ را در قابلمه ای روی حرارت متوسط قرار دهید.
قبلا طرز تهیه سس کچاپ با ساده ترین روش ممکن در سایت توضیح دادم. بهتره که خودتون در منزل سس کچاپ رو درست کنید و کدبانوگریتون رو تموم کنید😊
حالا نشاسته ذرت را با کمی آب سرد مخلوط کنید.
زمانی که مواد داخل قابلمه به جوش آمد، مخلوط نشاسته ذرت و آب رو بهش اضافه کنید و تند تند هم بزنید تا غلظت بگیره. معمولا با حرارت کم حدود 2-3 دقیقه زمان میبره.
زیر حرارت رو خاموش کنید و بزارین سس خنک بشه. اگر میخواین رنگ اضافه کنید در این مرحله یک قطره رنگ قرمز بهش بزنید.
این نکته رو هم مدنظر داشته باشین که سس وقتی سرد میشه سفت تر میشه پس حواستون به غلظت سس باشه.
کالری | 92 کیلو کالری |
کربوهیدرات |
22 گرم |
پروتئین | 1 گرم |
چربی |
1 گرم |
سدیم | 457 میلی گرم |
پتاسیم | 64 میلی گرم |
فیبر | 1 گرم |
شکر | 20 گرم |
ویتامین A | 68 IU |
ویتامین C | 1 میلی گرم |
کلسیم | 2 میلی گرم |
آهن | 1 میلی گرم |