طرز تهیه مربای هویج رنده شده + فوت و فن مربای هویج
طرز تهیه مربای هویج رنده شده به همراه فوت و فن مربای هویج رو خدمتتون عرض میکنم با این امید که درست کنید و در کنار عزیزانتون از خوردنش لذت ببرید.
“مربای هویج” یکی از مرباهای پرمصرف در بین ایرانی ها هست. چون هویج خوب و خوشمزه در همه فصلی گیر میاد، برای همین این مربا مصرف زیادی داره.
جالبه بدونید که دستورالعمل “مربای هویج خانگی” توسط خانم بیتون در سال 1861، نوشته شده است. اما مربای هویجی که ما در حال حاضر مصرف میکنیم، الهام گرفته از کشور ایران است و جذابیت بیشتری از مربای هویج بریتانیایی دارد. البته پیش از این یک فرد عرب در اندلس اولین دستور پخت آن را به ثبت رسانده است که در طرز تهیه آن نوشته شده به جای شکر، هویج را با عسل و زنجبیل و میخک، طعمدار و مخلوط کنید. این ترکیب محشر است!
-
پیشنهاد می کنم عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا و یا کانال آپارات بشین و فیلم های رایگان آموزشی آشپزی و شیرینی پزی رو ببینید.
مواد لازم:
هویج پاک کرده ورنده شده یک کیلوگرم |
شکر یک کیلوگرم |
آب ۶ لیوان دسته دار فرانسوی |
گلاب نصف استکان |
زعفران دم کرده کمی |
آب لیمو دو قاشق سوپ خوری |
هل وخلال پسته در صورت تمایل |
طرز تهیه مربای هویج رنده شده
برای تهیه مربای هویج شفاف و خوشمزه ابتدا هویج ها را پوست می گیریم و به خوبی می شوییم، سپس رنده می کنیم.
اگر تمایل داشته باشیم در پایان، مربای هویج نرم تری داشته باشیم باید هویج را با رنده ریز رنده کنیم.
البته بعضی افراد هم دوست دارند که هویج را زیر دندان حس کنند که می توانند از رنده درشت برای رنده کردن هویج استفاده کنند.
هویج رنده شده را بریزید تو قابلمه بزارید تفت بخوره (بدون آب ) تا تغییر رنگ بده مواظب باشید ته نگیره.
بعد از اینکه تغییر رنگ داد چهار لیوان آب اضافه کنید وبزارید بجوش بیاد. وقتی جوش آمد شعله رو خیلی کم کنید.
تو قابلمه دیگه دو لیوان آب باقی مانده رو بریزید و بزارید جوش بیاد وقتی جوش آمد، شکر رو یکدفعه توش بریزید وبزارید بجوشه وقوام بیاد.
شش الی هفت دقیقه بجوشه کافیه.
زعفران رو بریزید چند جوش که زد خاموش کنید وبه هویج پخته شده اضافه کنید.
گلاب رو اضافه کنید بزارید با شعله کم بپزه وقوام بیاد(شعله مثل وقتی که باشه برنج دم میکشه) .
مربا وقتی پخت وقوام آمد دوقاشق اب لیموی تازه بزنید چند جوش که زد گاز رو خاموش کنید. اگه از بوی هل خوشتون میاد اوایل پخت چند دونه هل بزنید وقتی قوام اومد دونه های هل دربیارید.
اگر خلال پسته میزنید اواخر پخت اضافه کنید چون رنگ خلال زود عوض میشه.
فوت و فن مربای هویج و نکات مهم:
- اگر مرباتون بیش از حد قوام بیاد شکرک میزند
- اگر خیلی رقیق باشه کپک میزنه وبوی خامی میده
- مربای هویج مثل مربای به نباید زیاد قوام بیاد باید شربت کمی رقیق باشه گاز رو خاموش کنید بعد از سرد شدن سفت میشه
- زمان پخت مربای هویج حدود دو ساعت تا دوساعت ونیم نیاز داره وگرنه مربا بوی خامی میده
- بعد از پخت، اجازه بدین مربا حداقل 12 ساعت داخل همون قابلمه ای که پخته شده بمونه و خوب به دمای محیط برسه و اصطلاحا جابیفته بعد داخل شیشه تمیز و استریل کنید.
- درب شیشه باید حتما به صورت کامل کیپ بشه وگرنه ورود هوا به داخلش سبب ایجاد کپک و ترشیدگی هویج میشه.
- مربای هویج باید در مکان خنکی نگهداری بشه. اگر به میزان زیاد درست کردین یا یخچالتون جا نداره حتما مازاد بر مصرفتون رو داخل فریزر نگهداری کنید.
- برای تهیه مربای مرغوب باید از میوههای خوب، سالم و رسیده و خوشبو (نه گندیده، کپک زده و بیش از حد رسیده) استفاده کنید.
- برای اینکه مربایی با عطر و طعم خاصتر داشته باشید، میتوانید در ترکیبات آن از وانیل، پوست پرتقال یا گلاب استفاده کنید.
اگر از این مطلب خوشتون آمد و یا دستور رو درست کردین نظرتون رو کامنت کنید و با دادن ستاره به این مطلب رای بدین. این کار کمک میکنه تا ما نظر شما رو بدونیم و در راستای خواست شما تولید محتوا کنیم. پس منتظر نظرات شما دوستان هستم. عکس زیبای کیکتون رو میتونید در گروه آشپزیمون در ایتا ارسال کنید.