طرز تهیه ترشی تربچه
طرز تهیه ترشی تربچه خیلی خیلی راحته! ترشی تربچه یه ترشی تند و خوشمزه هست که قول میدم از طعم شگفت انگیز اون خوشتون میاد.
آشپزی ایرانی به خاطر غذاهای متنوع و معطرش در سرتاسر دنیا شناخته شده است. بخشی جدایی ناپذیر از این سنت آشپزی، ترشی های معروف و خوشمزه ایرانی هستند. به عنوان مثال ترشی پیاز قرمز فوری ، ترشی لیته بادمجان فوری و … مخلفاتی هستند که در بین خانواده های ایرانی محبوبیت دارند و هر وعده غذایی را با طعم و مزه و فواید سلامتی خود غنی می کنند.
ترشی های بازاری و آماده اغلب حاوی انواع نگهدارنده ها هستند که ارزش غذایی این غذاها را کاهش می دهد. از طرف دیگر ترشی خانگی به این مواد افزودنی نیاز ندارند و بنابراین انتخاب طبیعی تری هستند.
فیلم ترشی تربچه را در کانال ایران پخت میتونید مشاهده کنید.
دوستان عزیزم اگر عضوکانال آشپزی ایران پختدر ایتا بشین، میتونید به تمام فیلم های آموزشی دسترسی داشته باشین و آموزش ها رو دنبال کنید. فیلم های آموزشی از طرز تهیه غذاهای مختلف گرفته تا بهترین شیرینی ها و کیک ها و دسرها رو در کانال ببینید. پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید👆 و عضو بشین.
فواید ترشی تربچه در طب سنتی
تربچه از دیدگاه طب سنتی ایران گرم و تر است. آنها در درمان روماتیسم، سرطان، بیماری های تنفسی، رشد مو، سم زدایی، سلامت پوست و موارد دیگر بسیار موثر و مفید هستند. به صورت کلی ترشی دارای فواید بسیاری از جمله کاهش چربی خون، تنظیم اسید معده و پیشگیری از سرطان است. تربچه معمولا به صورت خام مصرف می شود و برگ های آن کاملاً درشت با طعم خاص و فلفلی است. با این حال، نباید از خواص جادویی برگ، دانه و ریشه این گیاه غافل شد.
تربچه از سبزیجاتی است که به هضم غذا کمک میکند؛ خوردن آن همراه غذا مفید است. دقت کنید که مصرف همزمان تربچه با ماست مضر است.
مواد لازم:
تربچه قرمز | نیم کیلو |
سرکه | 250 گرم |
آب | نصف پیمانه |
نمک | یک قاشق چایخوری |
شکر | یک قاشق مرباخوری |
طرز تهیه ترشی تربچه
در ابتدا تربچه ها رو بشورید و خوب خشک کنید. سر تربچه ها و قسمت دمبرگ رو هم بگیرید.
برای درست کردن ترشی تربچه میتونید تربچه ها رو کاملا درسته استفاده کنید یا این که به صورت حلقه ای برش بزنید. این دیگه سلیقه ای هست.
سرکه، آب، نمک و شکر رو داخل قابلمه بریزین و روی حرارت بزارین تا دو سه جوش بزنه و بعد حرارت رو خاموش کنید و بزارین ولرم بشه.
شیشه های مخصوص ترشی رو خوب بشورین و کاملا خشک کنید. اگر قبلا از این شیشه ها استفاده کردین و یا مثلا شیشه سس مایونز یا مربا بودن بهتره داخل آب جوش قرار بدین تا سطح داخلیشون کاملا پاک و عاری از چربی و آلودگی بشه و بعد کامل خشک کنید.
حالا تربچه های خشک رو داخل شیشه بریزین و شیشه رو با مخلوط آب و سرکه پر کنید.
این ساده ترین دستور برای تهیه ترشی تربچه هست. اما شما میتونید بر اساس ذائقه خودتون مزه ها رو عوض کنید. مثلا از یکی دو حبه سیر و یا فلفل تند هم استفاده کنید. اما من طعم تربچه رو به صورت طبیعی در این ترشی دوست دارم.
در شیشه های ترشی رو محکم ببندین و جای خنک و کم نور بزارین. کمتر از یک هفته آماده میشه.
نکته های مهم طرز تهیه ترشی تربچه:
- هم میتونید سرکه سفید استفاده کنید و هم سرکه قرمز. سرکه سفید رنگ ترشی رو کمرنگ تر و سرکه قرمز رنگ ترشی رو پر رنگ تر میکنه.
- برای این که رنگ قرمز زیباتری داشته باشین میتونید یه برش کلم قرمز یا در فصل لبو، یه برش کوچولو لبو هم به ترشی اضافه کنید. اما بدون اینا هم رنگ ترشی قشنگه😊
- توصیه میکنم هر چیزی رو برای بار اول میخواین درست کنید اول در حجم کم باشه. بعد اگر خوشتون آمد بیشتر درست کنید. برای همین با نیم کیلو تربچه شروع کردیم.
توصیه میکنم فیلم ترشی تربچه رو حتما در کانال ایران پخت ببینید.