» مطالب » دانش تغذیه » آشپزی بدون » بدون گوشت » طرز تهیه پامادور خورشت – پامادور قاتق – خورش گوجه
طرز تهیه پامادور خورشت
بدون گوشت - خورش - مطالب

طرز تهیه پامادور خورشت – پامادور قاتق – خورش گوجه

شهریور 4, 1403 3039

طرز تهیه پامادور خورشت یا طرز تهیه گوجه خورشت و پامادور قاتق و یا خورش گوجه یکی هست . این یک غذای گیلانی هست که اسم های مختلفی داره پس هر کجا این اسم ها رو شنیدین همه با همین دستور آماده میشن.

ریشه کلمه پامادور چیست؟

پامادور یک کلمه روسی هست که وارد زبان های ترکی و سایر زبان ها شده و در مناطق گیلان و اردبیل آذربایجان غربی و شرقی، باکو و قسمت هایی از شمال کشور رواج بیشتری دارد.
البته در منطقه آذربایجانِ ایران به گوجه فرنگی، علاوه بر پامادور، گوجَه/گویجَه هم گفته می شود.

گوجه فرنگی (در اصل واژهای روسی است که بعد از حضور ارتش روسیه در جنگ حهانی دوم به گویش گیلکی راه پیدا کرد)
در واقع طرز تهیه پامادور خورشت مثل همون املت گوجه فرنگی خودمون هست منتهی کمی آبدارتر برداشته میشه و با  کته و ماهی شور یا دودی و سبزی خوردن سرو میشه.
امروز با طرز پخت این غذای خوشمزه در آشپزخانه خودتون آشنا میشین. این یک دستور العمل ساده است و میتونید اون رو در چند دقیقه آماده کنید!
اگر عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید هر روز آموزش های کانال رو دنبال کنید و تبدیل به یه کدبانوی خوش سلیقه بشین. فیلم های اموزشی رو در کانال بارگزاری میکنم پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید👆 و عضو بشین
مواد لازم برای چهار نفر:
گوجه فرنگی 10 عدد
سیر 5 حبه
تخم مرغ 5 عدد
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه آسیاب شده 1 قاشق چایخوری
زردچوبه 2 قاشق چایخوری

طرز تهیه پامادور خورشت

مرحله 1

گوجه فرنگی ها را پوست گرفته و خرد کنید. بهترین روش پوست کندن گوجه هم اینه که گوجه ها رو یه برش به علاوه بزنید و چند دقیقه در آب جوش بندازین و بعد دربیارین و بندازین داخل آب یخ. پوستشون راحت کنده میشه. موقع پوست کندن ممکنه مقداری آب گوجه هم خارج بشه که اونا رو هم نگه دارین و همراه با گوجه ها در غذاساز پوره کنید.

مرحله 2

حبه های سیر را پوست بگیرید و ریز رنده کنید. عرض کردم که این غذا شمالی هست پس سیر فراوان پای ثابت غذاست. اما اگر شما نمیتونید سیر بخورین از پودر سیر استفاده کنید یا یکی دو حبه سیر استفاده کنید. اما هر چی سیر بیشتر، پامادور خورشت خوشمزه تر!
حالا تابه را روی حرارت بگذارید و دو قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید. سپس سیر رنده شده و زردچوبه را در روغن با حرارت کم ​​تفت دهید تا عطر آن بلند شود.

مرحله 3

تخم مرغ را در یک کاسه بشکنید. سپس آنها را با هم بزنید تا کف کند.

مرحله 4

تخم مرغ های زده شده را به سیر اضافه کنید و کمی هم بزنید و بگذارید بپزد. در اصالت این غذا این طور آمده که تخم مرغ ها را جداگانه میپزن و بعد به گوجه پخته شده اضاف میکنن. اینم یکی دیگه از تفاوت های پامادور قاتق با املت گوجه هست. بنابراین تخم مرغ ها که پختند حرارت را خاموش کنید.

مرحله 5

تابه دیگری را روی حرارت بگذارید و کمی روغن داخلش بریزین. پوره گوجه فرنگی را بریزید و بگذارید بجوشد. اجازه دهید آب گوجه فرنگی تبخیر شود. سپس نمک و فلفل سیاه آسیاب شده را اضافه کرده و کمی تفت دهید.

مرحله 6

حالا تخم‌مرغ‌ها را به گوجه‌فرنگی‌ها اضافه کنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه بدون درب بپزند. طرز تهیه پامادور خورشت همین قدر ساده بود! این خورش خوشمزه را در ظرف مناسبی بچینید و با زیتون و ترشی و برنج یا نان سرو کنید. 

 بیشتر غذاهای شمالی، با سبزیجات درست میشه و گوشت سهم کمتری توش داره، برای همین پروتئین رو با تخم مرغ جبران می کنن. هر اقلیمی غذاهاش طبق آب و هوا و بافت گیاهی همان منطقه هست. به همین دلیل هست که بیشتر غذاهای شمالی تخم مرغ داره!

همون طور که در طرز تهیه خورش ترشه تره هم گفتم میتونید تخم مرغ رو آخر کار داخل گوجه بشکنید که خوب سلیقه ای هست.

نیمی از لذت آشپزی به اشتراک گذاشتن آن با دیگران است. برای همینه که من همیشه مشتاق دیدن کارهای شما هستم. اگر این غذا رو درست کردین عکسش رو در ایتا برام بفرستین و یا نظرتون رو کامنت کنید.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت