» مطالب » قنادی » شیرینی » طرز تهیه کماچ سهن
طرز تهیه کماچ سهن
شیرینی - مطالب

طرز تهیه کماچ سهن

آبان 12, 1403 6087

طرز تهیه کماچ سهن با ساده ترین روش ممکن

کماچ سِهن نوعی شیرینی مخصوص استان کرمان، سیرجان و بم است. در این شیرنی از ترکیب آرد جوانه گندم و آرد گندم برای خمیر استفاده می‌شود. قبل از پختن، خرما با مغز گردو، بادام یا پسته در وسط لایه‌های خمیر گذاشته می‌شود.

فواید خرما بر همه آشکار هست. این شیرینی هم به دلیل وجود خرما بسیار گرم و مقوی است.

این شیرینی علی‌رغم آنکه بدون افزودنی نگهدارنده تهیه می‌شود، ولی با این حال می‌توان آن را به مدت طولانی در بیرون از یخچال نگهداری کرد.

با توجه به اینکه مواد تشکیل دهندهٔ آن بسیار پرکالری هستند، پس از خوردن یک قطعه از آن با یک لیوان شیر احساس سیری به وجود می‌آید.

اگر عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید هر روز آموزش ها و روزمرگی ها کانال رو دنبال کنید و تبدیل به یه کدبانوی خوش سلیقه بشین. فیلم های اموزشی رو در کانال بارگزاری میکنم  پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید👆 و عضو بشین

مواد لازم:

برای قسمت میانی:

  • 400 گرم خرما
  • 50 گرم گردوی خرد شده
  • نصف قاشق چایخوری دارچین
  • یک چهارم قاشق چایخوری هل

برای تهیه خمیر:

  • آرد گندم نانوایی 150 گرم (یک پیمانه)
  • آرد سهن یا جوانه گندم 150 گرم (یک پیمانه) حتما ارد جوانه مرغوب و تازه تهیه کنید چون ارد سهن اگر خوب نباشه کماچ ممکنه تلخ بشه
  • خمیرمایه فوری 1 قاشق چایخوری (5 گرم)
  • اب ولرم به میزان لازم حدود یک پیمانه

ادویه های کماچ سهن شامل:

  • زردچوبه یک قاشق چایخوری
  • دارچین، پودر هل ، جوز هندی، پودر زنجبیل، پودر رازیانه، پودر تخم گشنیز، پودر زیره (از هر کدام یک چهارم قاشق چایخوری)

طرز تهیه کماچ سهن

برای وسط کماچ از مخلوط خرمای پوست و هسته گرفته ،گردوی خرد شده وادویه دلخواه مثل دارچین، هل ،زنجبیل یا میخک استفاده میشه.

مواد میانی را با هم مخلوط کنید تا یکست بشه. اگر خاما خشک هست، یکی دو قاشق آب جوش روش بریزین و چنگ بزنید تا خمیر بشه.

فر را روی 170 درجه روشن کنید تا گرم بشه.

دو آرد را به نسبت مساوی به همراه ادویه ها وخمیر مایه مخلوط کنید.
سپس آب ولرم را کم کم اضافه ومخلوط کنید. تا جایی که خمیر یکدست و لطیفی شکل بگیره.

توجه کنید که خمیر نیازی به استراحت نداره و بلافاصله درون ظرف پهن کنید. اگر خمیر استراحت کنه کماجتون ممکنه ترک بخوره ورویه صاف ویکدستی نخواهد داشت.

هربار دستتون را چرب کنید و خمیر را ورز بدین در حدی که یکدست واز ظرف جدا بشه. سپس خمیر را دو قسمت کنید. لایه زیری کمی ضخیمتر باشه.
بین دو نایلون پهن کنید.
لایه اول خمیر را کف ظرف چرب شده بزارین ویکدست کنید.
سپس مخلوط خرما و لایه بعدی خمیر را روی آن قرار بدین.
اطراف وروی خمیر را یکدست وصاف کنیدو خمیر را برش بزنید.
حدود 70 تا 100 گرم روغن جامد یا کره ای که ذوب کردین را روی خمیر بریزید.
داخل فر گرم قرار بدین.
تا حدی که از کناره های ظرف جدا بشه وخوشرنگ
حدود ۴۰دقیقه
روی خمیر را هم کمی گریل کنید.
پس از پخت وکمی که از دما افتاد، روز کماچ را با برس کره آب شده بزنید.

سایز قالب من ۲۵ من قالب کمربندی استفاده کردم.

در صورت تمایل روی ان را با پودر پسته تزیین کنید.

عکس از شیرینی شایلی یکی از همراهان خوب و قدیمی کانال ایران پخت است.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت