» مطالب » قنادی » دسر » طرز تهیه ترحلوا شیرازی به صورت مرحله به مرحله و تصویری
طرز تهیه ترحلوا شیرازی
دسر - مطالب

طرز تهیه ترحلوا شیرازی به صورت مرحله به مرحله و تصویری

فروردین 1, 1404 60144

طرز تهیه ترحلوا شیرازی خیلی خیلی راحته. ترحلوا بافتی نرم و ژله ای داره و نحوه پختش با طرز تهیه حلوا ساده فرق داره.

ترحلوا یه دسر اصیل شیرازی هست و برای تهیه حلوای ترحلوا به مواد اولیه عجیب و غریب زیادی نیاز ندارید. این مواد تقریبا در هر خانه ای وجود داره و همانطور که گفته شد طرز تهیه آن بسیار آسان است.

این دسر خوشمزه و مقوی را می توان به صورت ساده، زعفرانی و شکلاتی درست کرد. این حلوا به دلیل دارا بودن انرژی بالا در ماه رمضان بیشتر پخته می شود.

پیشنهاد میکنم برای این که به فیلم های آموزشی رایگان شیرینی پزی و آشپزی دسترسی داشته باشین، عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین.

مواد لازم:

  • یک و نیم لیتر شیر
  • 5 قاشق غذاخوری آرد برنج
  • یک لیتر آب
  • 50 گرم نشاسته گندم
  • یک لیوان گلاب
  • 150 گرم شکر
  • زعفران غلیظ در صورت تمایل

طرز تهیه ترحلوا شیرازی

طرز تهیه ترحلوا شیرازی

در ابتدا یک و نیم لیتر شیر را به همراه 5 قاشق آرد برنج درون قابلمه ای ریخته و با هم مخلوط کنید. شیر باید سرد باشه و بعد از اضافه کردن آرد برنج، خوب هم بزنید تا آرد برنج کاملا باز شود.

یک لیتر آب را در قابلمه ای جداگانه بریزید و 50 گرم نشاسته گندم را اضافه و مخلوط کنید. خوب هم بزنید تا نشاسته درون آب باز شود.

حالا مخلوط آب و نشاسته گندم را به قابلمه حاوی شیر و آرد برنج اضافه و با هم مخلوط کنید.

قابلمه را روی حرارت بزارین و با حرارت ملایم هم بزنید. باید به صورت مداوم مواد را هم بزنید.

بعد از گذشت 20 دقیقه، محتویات داخل قابلمه خودش رو میگیره و بافت سفتی پیدا میکنه.

بعد از این تایم، شکر و گلاب را به قابلمه اضافه کرده و مواد را هم بزنید. ده دقیقه تا یک ربع دیگه که حلوا هم بخوره آماده میشه.

اگر دوست دارین ترحلوا زعفرانی درست کنید، در این مرحله حلوا را دو قسمت کرده و به یکی کمی زعفران غلیظ اضافه کنید. حلواها را داخل ظرف مناسب به ضخامت 2 سانت بریزید و صاف کنید.

ظرف حاوی حلوا را چند ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا ببنده.

طرز تهیه ترحلوا شیرازی

در نهایت برش بزنید و با پودر پسته تزیین کنید.

ترحلوا دورنگ

در صورت تمایل به درست کردن ترحلوا دورنگ، ابتدا لایه سفید حلوا را داخل ظرف بریزید. سپس ظرف را یک ربع در یخچال بگذارید تا حلوا سفت شود. سپس حلوای زعفرانی را روی لایه سفید بریزید و ظرف را در یخچال بگذارید.

 دسرهای زیر هم جزو دسرهای اصیل ایرانی هستند:

طرز تهیه ترحلوا رعفرانی

نکات مهم پخت ترحلوا شیرازی

  • گاهی روی این حلوا ترک ایجاد می شود. دلیل ترک خوردن آن این است که حلوا بیش از حد روی حرارت بوده. اگر بیش از حد بپزد، پس از سرد شدن ترک می خورد. برای اینکه این دسر ترک نخورد، بهترین زمان برای اطمینان از پخته شدن آن زمانی است که جای قاشق یا چنگال روی حلوا بیفتد و به سرعت از بین برود.
  • اگر حلوا آب انداخت، دلیلش برعکس مورد بالا است. یعنی زمان پخت حلوا کم بوده و قبل از اینکه خط روی این بافت بیفتد آن را از روی گاز برداشته اید.
  • برای این که بوی نشاسته از بین برود باید حلوا را با حرارت ملایم و تایم طولانی درست کنید.
  • ترحلوا را  می توانید 2 تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید.
  •  جهت جلوگیری از چسبیدن حلوا به دیواره و کف قابلمه، از ظرف چدن یا تفلون استفاده کنید.

اگر سوالی درباره پخت این حلوا دارین کامنت کنید در اسرع وقت پاسخ میدم.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت