» مطالب » قنادی » دسر » حلوا » حلوا ارده با شیر خشک با 3 قلم مواد
حلوا - مطالب - ویدئو

حلوا ارده با شیر خشک با 3 قلم مواد

تیر 9, 1404 4097

طرز تهیه حلوا ارده با شیر خشک رو میزارم با این امید که این حلوای خوشمزه رو درست کنید و از خوردنش لذت ببرین. اما قبل از آموزش خوبه که کمی در مورد تاریخچه حلوا ارده یا حلوا شکری بیشتر بدونیم.

در زمان سلطنت شاه عباس که مصادف با وزارت مرحوم شیخ بهایی بود، در فصل زمستان جنگی به وقوع پیوست.

شاه به وزیر مشاور خود دستور داد غذایی برای لشگریان فراهم کند که دارای سه خصوصیت عمده باشد، حمل آن آسان بوده، دارای مواد غذایی کافی برای بدن باشد و مصرف آن با مقداری نان که معمولاً سربازان با خود همراه دارند انرژی لازمه را تأمین کند.

شیخ بهایی با جابرعصار متخصص کنجد و شاه شیرین کار، متخصص شیره مویز موضوع را در میان می گذارد و آنها او را راهنمایی می کنند. بدین ترتیب مرحوم شیخ بهایی حلوا ارده را که 50 درصد آن از دانه کنجد آسیاب کرده و 50 درصد دیگر شیره (کشمش، انگور، خرما) بود تهیه و با وسایل سنتی آن زمان تولید و ارائه کرد. ماده غذایی به دست آمده مورد استفاده سپاهیان آن زمان قرار گرفت و مطلوب واقع شد.

در سال 1312 شمسی، شخصی ایرانی به نام حاج مصیب درخشانی که قبلاً در باکو شوروی به تولید حلوا اشتغال داشت، در ایران شکر و مقداری گلوکز را جایگزین شیره کرد، در نتیجه حلوا شکری امروزه به دست آمد و به تدریج سطح تولید آن توسعه یافته و مصرف عمومی پیدا کرد.

حلو ارده تا مدت ها مهمان سفره های مردم بود اما از هنگامی که شکر به بازار آمد، جایگزین شیره کشمش شد و نام جدید حلوا شکری را به خود گرفت.

قبلا طرز تهیه حلوا ارده بدون شیر خشک رو در سایت گذاشتم. این مطلب هم اختصاص داره به طرز تهیه حلوا ارده با شیر خشک و به امید خدا در آموزشی جداگانه طرز تهیه حلوا ارده با شیره انگور و بدون شکر هم براتون میزارم.

من فیلم ها رو در کانال آپارات ایران پخت  بارگزاری میکنم. اگر عضو کانال بشین به تمام فیلم های رایگان آموزشی آشپزی و شیرینی پزی دسترسی خواهید داشت.

مواد لازم:

  • ۱۷۰ گرم پودر قند یا پودر شکر (یک لیوان پر)
  • ۱۲۰ گرم شیر خشک قنادی شیرین(یک و یک سوم لیوان)
  • ۲۷۰ گرم ارده(یک لیوان پر)
  • یک قاشق چایخوری پودر هل
  • مغزیجات به دلخواه

طرز تهیه حلوا ارده با شیر خشک

طرز تهیه حلوا ارده با شیر خشک با 3 قلم مواد

درست کردن این حلوا خیلی خیلی ساده و راحته. همه مواد بالا رو با هم ترکیب کرده و سه چهار دقیقه هم میزنیم.
وقتی به بافت نرم و لطیف رسیدیم یه ظرف انتخاب کرده،یه کیسه پهن میکنیم، کفِش خلال پسته و کنجد و … میریزیم و حلوا شکری رو داخل ظرف پهن میکنیم.

3-5 ساعت در فریزر قرار میدیم. وقتی خودشو گرفت برمیگردونیم و برش میزنیم. حتی میتونید در کپسول بزارین و به صورت تک نفره و مجلسی هم سرو کنید.

نکته:
میزان ارده تقریبی می باشد و حتما کم کم بریزید تا خمیر سفتی بدست بیاد، اگر مواد سفت شد، کمی ارده اضافه کنید و همچنین اگر مواد شل شد دوباره کمی شیر خشک اضافه کنید.

طرز تهیه حلوا ارده با شیر خشک

اینم عکس حلوا ارده با شیر خشک که یکی از کدبانوهای گل درست کردن و در ایتا برام عکس فرستادن😊

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت