» مطالب » قنادی » دسر » ژله » طرز تهیه مارشمالو با ژله بدون ژلاتین فقط با دو ماده
ژله - قنادی - مطالب - ویدئو

طرز تهیه مارشمالو با ژله بدون ژلاتین فقط با دو ماده

آذر 19, 1404 40161

طرز تهیه مارشمالو با ژله بدون ژلاتین خیلی خیلی خیلی راحته! تازه فقط از دو ماده یعنی پودر ژله و آب استفاده میشه.

مارشمالو از اون خوراکی‌های بامزه‌ست که حتی وقتی اسمش میاد، آدم یاد مزه‌ شیرین و بافت پف‌پفی‌ش می‌افته. شاید فکر کنیم این توپای سفید کوچک فقط مخصوص هات‌چاکلت زمستونیه، اما پشت این خوشمزه‌ ساده، یه تاریخچه‌ جالب و قدیمی قایم شده!

جالبه بدونی مارشمالو اولش اصلاً یه شیرینی نبود؛ یه جور گیاه دارویی بوده که مصری‌ها برای درمان گلودرد ازش استفاده می‌کردن. کم‌کم همین گیاه پایه‌ یک عالمه تجربه‌ جدید شد تا در نهایت رسید به چیزی که امروز می‌شناسیم و دوستش داریم.

تاریخچهٔ مارشمالو

اصل این شیرینی به هزاران سال قبل و به مصریان باستان برمی‌گرده. آن‌ها از شیرهٔ یک گیاه باتلاقی به نام مارش‌ملو (marsh mallow) یا خطمی مصری استفاده می‌کردند. این شیره رو با عسل و آجیل مخلوط می‌کردند و یک خوراکی درست می‌شد که هم ارزش دارویی داشت هم کمی حکم یک شیرینی مجلسی رو!

در آن زمان این ماده رو برای درمان گلودرد، سرفه و آرام‌کردن سیستم گوارش مصرف می‌کردند. البته این ترکیب خیلی کمیاب و ارزشمند بود و فقط شاه‌ها و طبقهٔ اشراف بهش دسترسی داشتند.

در قرن 19 که مارشمالو وارد اروپا شد، فرانسوی‌ها تصمیم گرفتند نسخهٔ شیرینی‌طورش را بسازند. برای همین شیرهٔ گیاه خطمی را با سفیدهٔ تخم‌مرغ و شکر مخلوط کردند و اولین شکل «مارشمالوی امروزی» ساخته شد. این کار اما وقت‌گیر بود چون باید آن را با دست هم می‌زدند.

چند سال بعد، با پیشرفت صنعت غذا، تولیدکننده‌ها به‌جای عصارهٔ گیاهی از ژلاتین استفاده کردند تا بافت پف‌پفی سریع‌تر و ارزان‌تر درست شود. همین تغییر باعث شد مارشمالو به شکلی که امروز می‌شناسیم — تکه‌های سفید و نرم — وارد بازار جهانی بشود.

تا قرن 20، کارخانه‌ها ماشین‌هایی برای شکل‌دهی و بسته‌بندی مارشمالو ساختند؛ بعد هم مدل‌های مختلفش مثل حلقه‌ای، مکعبی، رنگی و حتی طعم‌دار وارد بازار شد. از اون به بعد مارشمالو تبدیل شد به یک پای ثابت هات‌چاکلت، شیرینی‌پزی و اسنک‌های تفریحی مثل کباب‌کردن مارشمالو روی آتش.

شاید این آموزش ها رو هم دوست داشته باشین:

مواد لازم:

  • لایه اول:یک بسته ژله انار+ آب جوش ⅓ لیوان(۸۰گرم)
  • لایه دوم:نصف بسته ژله آلوئه‌ورا+آب جوش ⅙ لیوان(۴۰گرم)
  • لایه سوم:ژله طالبی یا کیوی+ آب جوش ⅓ لیوان(۸۰گرم)
  • پودر نارگیل به مقدار لازم

طرز تهیه مارشمالو با ژله بدون ژلاتین

در ابتدا پودر ژله در رنگ و طعم مورد نظر رو تیهه کنید.

قطعا خودتون متوجه شدید که دانه بندی و کیفیت پودر ژله با برندهای مختلف موجود در بازار کاملا با هم متفاوت هستند. و طبق تجربیات من، کیفیت مارشمالویی که با هر برند درست میکنیم هم متفاوت خواهد بود. ولی نگران نباشید. همه شون جواب میدن.

طرز تهیه مارشمالو با ژله بدون ژلاتین

برای لایه اول، پودر ژله انار رو با آب جوش مخلوط کنید. روی بخار کتری بزارین تا کاملا شفاف بشه.

حالا باید با همزن برقی هم بزنیم. البته همزن دستی هم میشه ولی زمان بیشتری نیازه.

برای برخی برندها تنها 30 ثانیه نیاز هست هم بزنیم. و برخی برندها 3 دقیقه طول میکشه تا تبدیل به مارشمالو بشن!

کف قالب رو با روغن مایع چرب کنید. کف و دیواره رو پودر نارگیل بریزین و همه جا پوشش بدین.

لایه اول رو بریزین و ده دقیقه داخل یخچال استراحت بدین تا تقریبا خودش رو بگیره.

برای لایه دوم هم ژله آلوورا رو با آب مخلوط کنید و بزارین روی بخار کتری. وقتی شفاف شد با دور تند همزن بزنید تا فرم بگیره. بعد روی لایه اول بریزین. 5 دقیقه داخل یخچال استراحت بدین.

لایه آخر هم به همین ترتیب انجام بدین. میتونید برای این که رنگ زیباتری داشته باشه یک قطره رنگ خوراکی هم اضافه کنید.

لایه آخر رو هم بریزید و یک ساعت در یخچال استراحت بدین.

کارد رو چرب کنید و مارشمالو رو به قسمت های دلخواه برش بزنید.

بافت و طعم این مارشمالو فوق العاده هست و کشسانی بسیار خوبی هم داره.

طرز تهیه مارشمالو با ژله بدون ژلاتین

سایز قالب من ۱۴*۱۸ سانتی متر هست. البته سایز قالب اختیاری هست و هرچی قالب کوچکتر باشه ارتفاع مارشمالو بیشتر میشه. هر چی قالب بزرگتر باشه ارتفاع مارشملو کمتر میشه.

طرز تهیه مارشمالو با ژله بدون ژلاتین

نکات مهم:

  • ژله رو با همزن بیش از حد هم نزنید چون سفت میشه و داخل قالب ریختن و صاف کردنش سخت تره. ممکنه حتی ۳،۴ دقیقه زمان ببره پس حتما حواستون به بافتش باشه.
  • هر بار که کارد کثیف میشه میتونید بشوریدش و خشکش کنید و باز چربش کنید.
  • داخل ظرف با در بسته به مدت یک ماه داخل یخچال میتونید نگهداری کنید.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + هفده =

  • ×
    ورود / عضویت