» مطالب » رسپی ها » غذاهای اصلی » پلو » طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی در قابلمه و در فر
طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی در قابلمه
پلو - مطالب

طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی در قابلمه و در فر

مرداد 20, 1403 90282

طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی خوشمزه و لذیذ رو حتما یاد بگیرید. درست کردن انواع ته چین نشون دهنده کدبانو بودن خانوم خونه هست. ته چین مرغ رو میتونید هم با مرغ تکه شده و هم با مرغ ریش ریش شده درست کنید این دیگه دست خودتون هست و بر اساس ذائقه و سلیقتون انجام میشه.

در این آموزش طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی در قابلمه و در فر رو یاد می گیرید و نکات مهم پخت ته چین مرغ رو متوجه میشین.

بازم سوالی داشتین کامنت بزارین حتما پاسخ میدم.

دوستان عزیزم اگر عضوکانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید به تمام فیلم های آموزشی دسترسی داشته باشین و آموزش ها رو دنبال کنید. فیلم های آموزشی از طرز تهیه غذاهای مختلف گرفته تا بهترین شیرینی ها و کیک ها و دسرها رو در کانال ببینید. پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید👆 و عضو بشین.

مواد لازم برای 4-5 نفر:

برنج 3 پیمانه
ماست غلیظ کم آب 1 لیوان
زرده تخم مرغ 2 عدد
نمک و فلفل به میزان لازم
زعفران دم کرده دو قاشق غذاخوری
روغن یک چهارم پیمانه
فیله مرغ یک عدد
زرشک سه چهارم پیمانه

طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی در قابلمه

طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی در قابلمه و در فر

اول از همه برنج رو بشورید و از یک ساعت قبل با آب و نمک خیس کنید.

مرغ رو به همراه یدونه پیاز کوچک و نمک و زردچوبه بپزید و بعد از پخت تکه تکه و یا ریش ریش کنید.

یک چهارم از زرشک خیس خورده رو برای تزیین بردارین. داخل تابه یک قاشق کره و یک قاشق روغن بریزین و باقی زرشک ها رو اضافه کنید و کمی تفت بدین.

  • زیاد تفت دادن زرشک باعث سیاه شدنش میشه پس همین که یه تفت مختصر دادین کافیه.

حالا مرغ ریش ریش شده رو اضافه کنید و تفت بدین و حرارت رو خاموش کنید.

زرده های تخم مرغ را جدا کنید و بریزین داخل یه کاسه و فلفل سیاه و زعفران سائیده یا زعفران دم کرده رو بهش اضافه کنید و خوب هم بزنید تا بومی زرده گرفته بشه.

حالا ماست سفت و پرچرب و روغن رو اضافه کنید. من از ماست سون استفاده میکنم.
در پایان نمک اضافه و مواد رو هم بزنید و روی ظرف رو بپوشانید و حداقل برای 2 ساعت در یخچال قرار بدید تا زعفران خوب رنگ بندازه و طعم مواد به خورد هم بره.
◀اگر از زعفران دمکرده استفاده کنید نیازی به استراحت دادن نیست.

برنج رو آبکش کنید و بعد به مواد ماست اضافه و مخلوط کنید.

ته و دیواره یه قابلمه رو چرب کنید و نصف مایه برنج رو بریزین داخلش و با پشت قاشق فشرده کنید بعد مخلوط مرغ و زرشک رو اضافه کنید. در آخر مابقی برنج رو بریزین روش دوباره با پشت قاشق فشرده کنید.
قابلمه رو روی اجاق گاز بزارین و به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت ته چین مرغ رو دم کنید.
یادتون نره که حتما باید شعله پخش کن روی گاز بزارین و بعد قابلمه رو روی شعله پخش کن قرار بدین.
در آخر با زرشک های باقی مانده و خلال پسته تزیین کنید.

طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی در فر

مخلوط ماست و برنج را به دو قسمت تقسیم کنید .
کف قالب یا قابلمه مورد نظرتون رو با روغن خوب چرب کنید، دست و دلبازانه روغن بریزید چون در طلایی شدن تهچین خیلی نقش داره.
نیمی از مواد ماست و برنج روکف قابلمه بریزید وخوب پرس کنید و بعد مرغهای تکه یا ریشه شده با زرشک رو روی اون بریزید.
در این مرحله بعد از ریختن مرغها با پشت قاشق کمی روی آنها فشار دهید تا به لایه برنج بچسبند در غیر این صورت بعد از پخت دولایه تهچین از هم جدا میشن.

لایه مرغ را کمی با فاصله از دیواره قابلمه بچینید در غیر اینصورت مرغها میسوزن و نمایی زشتی تهچین پیدا میکنه!!!
بعد بقیه برنج رو روی مرغها بریزید و صاف کنید.
روی قالب رو با فویل بپوشانید و چند سوراخ روی فویل ایجاد کنید تا بخار برنج در زمان پخت خارج بشه و برنج شفته و نمدار نشه.
قالب را در فر 200 درجه قرار بدید برای حداقل یک ساعت یا تا زمانی که تهچین طلایی بشه.
✔میتونید تهچین رو در تابه دو طرفه هم تهیه کنید.
✔بهتره کف قالب روغن مخصوص سرخ کردنی بریزید.

طرز تهیه ته چین مرغ

نکات مهم پخت برنج برای ته چین:

برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.

حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آبکش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد.

بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیش‌تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید. برای پخت ته چین بهتر است برنج را کمی کال‌تر و در اصطلاح دانه‌تر بردارید.

شاید این آموزش ها براتون جالب باشه:

طرز تهیه میگو پلو بوشهری

طرز تهیه شیرین پلو

طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت قلقلی

به این نوشته امتیاز بدهید!

admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت